Xfinity WiFi verbonden maar geen internet (5 oplossingen)

Xfinity WiFi verbonden maar geen internet (5 oplossingen)
Dennis Alvarez

Xfinity WiFi aangesloten Geen internet

De manier waarop we het internet gebruiken is de afgelopen decennia sterk veranderd. Vroeger moesten we een eeuwigheid wachten om een artikel te bekijken omdat onze inbelverbinding zo traag was dat ze het niet aankon. Tegenwoordig gebruiken we het internet bijna allemaal voor veel meer dan dat.

We bankieren online, streamen shows van hoge kwaliteit en sommigen van ons vertrouwen zelfs op onze internetverbinding om thuis te werken. Dat kunnen we natuurlijk niet doen zonder een verbinding van uitstekende kwaliteit.

Bijna iedereen van ons kiest voor Wi-Fi boven elk ander verbindingstype om aan deze behoeften te voldoen. Als het werkt zoals het hoort, en dat is bijna altijd, is het eenvoudig en effectief.

Maar we weten allemaal dat u hier niet zou zitten lezen als alles nu goed zou werken voor u. Allereerst moeten we u vertellen dat dit soort situaties zeldzaam zijn. Bovendien zijn dit soort problemen over het algemeen vrij eenvoudig te verhelpen vanuit uw eigen huis.

Hoewel het probleem op dit moment een bron van frustratie kan zijn, is het nog niet het moment om van het ergste uit te gaan. Over het algemeen is Xfinity, dat wordt beheerd door de communicatiegigant Comcast, een redelijk betrouwbare bron van internet voor miljoenen mensen. Voor ons gebeurt dit soort populariteit niet toevallig.

Gewoonlijk merken wij dat mensen van nature de voorkeur geven aan diensten die ofwel goed geprijsd zijn ofwel van een hogere kwaliteit dan hun concurrenten. Normaal gesproken krijgen Xfinity-gebruikers een van de hoogste snelheden die er zijn, met zeer weinig uitval.

Ben ik de enige met dit probleem? Xfinity WiFi verbonden, geen internet?...

Na het doorspitten van de forums en forums lijkt het erop dat meer dan een paar van jullie precies hetzelfde probleem hebben. Het is een vreemd probleem, want alles lijkt alsof je internet zou moeten krijgen, maar het werkt gewoon helemaal niet. Erger nog, voor veel van jullie lijkt dit probleem aan te houden.

Voor sommigen van jullie duurt het probleem uren aan een stuk, met meer extreme gevallen die dagen aan een stuk aanhouden. Aangezien dit meer dan vervelend is, dachten we dat we deze kleine gids zouden samenstellen om je te helpen het op te lossen. Immers, als je betaalt voor een dienst, kun je er net zo goed gebruik van maken!

Wat veroorzaakt het probleem?

Degenen onder u die onze artikelen al eerder hebben gelezen, weten dat we deze artikelen meestal beginnen met een uitleg van de kern van het probleem. Op die manier denken we dat u zult begrijpen wat er aan de hand is en het probleem veel sneller kunt oplossen als het weer opduikt. Dus, laten we beginnen.

Als uw status "Connected, No Internet" blijft zeggen, betekent dit altijd dat de netwerkapparaten in uw huis met elkaar verbonden zijn. B maar dit betekent niet noodzakelijk dat ze verbonden zijn met de internetvoorziening waarvoor u betaalt. .

Dit betekent dus dat er een probleem is met externe servers die dat moeten doen. Er zijn nogal wat redenen waarom dit het geval kan zijn. De meest voorkomende oorzaken zijn de volgende:

 1. De firewall van je internetprovider werkt gewoon niet goed genoeg om je een fatsoenlijke verbinding met het internet te geven.
 2. Een andere veel voorkomende oorzaak van dit probleem is het excuus dat u ongetwijfeld al eerder heeft gehoord, namelijk dat de server is uitgevallen. Ook dit is het gevolg van een firewall-probleem op een apparaat aan hun kant dat is aangesloten op hun servicenetwerk.
 3. Het domeinsysteem kan hardnekkig geblokkeerd worden. In dat geval kan het zijn werk niet doen en hostnamen vertalen naar hun respectievelijke IP-adressen.
 4. Er kunnen ook ongeldige APN's zijn ingevoerd.
 5. Ten slotte kan er ook sprake zijn van een ongeldig en incompatibel DNS-systeem.

Hoewel we de Wi-Fi van Xfinity als oké zouden beschouwen als het gaat om betrouwbaarheid, lijkt het erop dat ze een een paar dingen die ze moeten verbeteren als het gaat om verkeerde verbindingen... s.

Dus, hoe los ik het probleem op?

Als u dit probleem regelmatig ondervindt, is er een redelijke kans dat het helemaal niets te maken heeft met uw router. Hoewel het probleem dus eerder een extern probleem is, zijn er toch een paar dingen die u kunt doen om de router weer aan de praat te krijgen. Dat zijn de volgende:

 1. Kijk of je andere apparaten verbinding kunnen maken met het net

Het eerste wat we moeten doen voordat we aan de meer complexe dingen beginnen, is problemen uitsluiten met het apparaat dat u momenteel probeert te verbinden. Dus als u andere apparaten hebt die verbinding kunnen maken met het internet, raden we u aan elk van deze apparaten te proberen om te zien of ze een verbinding tot stand kunnen brengen.

Als ze dat kunnen, betekent dit dat het probleem een of ander configuratieprobleem is met dat ene apparaat dat geen verbinding wil maken. Als geen van hen verbinding kan maken, is het tijd voor de echte stappen om problemen op te lossen.

 1. Probeer uw pc of laptop opnieuw op te starten:

We gaan het simpel houden met onze eerste suggestie. Maar laat je niet misleiden. Een simpele reboot is vaak al genoeg om eventuele bugs te verwijderen en het probleem te verhelpen. Natuurlijk werkt dit alleen als er een kleine storing is met je toestel.

Toch raden wij u aan geef uw pc/laptop een herstart en laat hem opstarten zoals normaal. Voor sommigen van jullie zal dit genoeg zijn om van het probleem af te komen. Zo niet, dan is het tijd om een tandje bij te zetten.

 1. Probeer uw Xfinity-modem/router te resetten:

Nadat u alle kleine problemen met uw laptop of pc hebt uitgesloten, is het volgende logische ding om hetzelfde te doen voor uw eigenlijke internethardware. Er zijn een paar verschillende manieren om dit te doen. Kies gewoon welke u wilt en volg de onderstaande stappen:

Resetten via de Xfinity My Account App:

 • Eerst moet je open uw Xfinity My Account App .
 • Zoek dan naar de "Internet" optie .
 • Als u het hebt gevonden, gaat u naar klik op "Modem/Router" .
 • Hier vindt u een optie die zegt "Dit apparaat opnieuw opstarten" .

Zodra u dit hebt gedaan, zou uw apparaat vanzelf opnieuw moeten opstarten. Dat gezegd hebbende, raden wij u altijd aan te leren hoe u het apparaat handmatig kunt resetten. Het is net zo gemakkelijk en vaak een beetje sneller als u eenmaal weet hoe. Hier ziet u hoe het moet:

 • Eerst moet je haal de stroomkabel uit de router .
 • Nadat u het een paar minuten uit heeft gelaten, sluit het gewoon weer aan... .

En dat is alles wat nodig is om het handmatig te resetten.

Als geen van deze dingen werkt, kunt u nog één ding proberen voordat u verder gaat: u kunt de ethernetkabel eruit halen en een tijdje laten liggen. Een paar minuten is voldoende.

Als u hem dan weer aansluit, is er een goede kans dat uw internetproblemen zijn opgelost. Zorg er daarbij altijd voor dat u alles weer zo goed mogelijk aansluit.

 1. Zorg ervoor dat uw IP-adres correct is

Er is altijd een kleine kans dat je de verkeerde hebt. Gelukkig is de controle hierop heel eenvoudig. In feite is het praktisch automatisch. Het enige wat je hoeft te doen is voer een netwerk diagnose uit. Dit zal u vertellen of uw IP-adres ongeldig is. Van daaruit hoeft u het alleen maar te corrigeren en daarna zou alles in orde moeten zijn.

 1. Kijk of uw Xfinity My Account up-to-date is:

In sommige gevallen zal uw internetprovider u daadwerkelijk afsluiten om de eenvoudige reden dat uw Xfinity My Account verouderd is. Gelukkig is dit vrij eenvoudig te controleren. U hoeft alleen maar te proberen in te loggen op uw rekening. Als dit je geen vreugde brengt, is er van jouw kant niet veel meer te doen.

Spijtig genoeg is op dit moment de enige logische handelwijze... neem contact op met de klantenservice om het probleem bij de wortel aan te pakken. Terwijl u met hen aan de lijn bent, stellen wij voor dat u hen precies vertelt wat u tot nu toe hebt geprobeerd. Op die manier kunnen zij hoogstwaarschijnlijk elk probleem aan uw kant uitsluiten en het meteen van hun kant oplossen.
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez is een doorgewinterde technologieschrijver met meer dan 10 jaar ervaring in het veld. Hij heeft uitgebreid geschreven over verschillende onderwerpen, variërend van internetbeveiliging en toegangsoplossingen tot cloud computing, IoT en digitale marketing. Dennis heeft een scherp oog voor het identificeren van technologische trends, het analyseren van de marktdynamiek en het presenteren van inzichtelijk commentaar op de laatste ontwikkelingen. Hij is gepassioneerd om mensen te helpen de complexe wereld van technologie te begrijpen en weloverwogen beslissingen te nemen. Dennis heeft een bachelor in Computer Science van de Universiteit van Toronto en een Master in Business Administration van de Harvard Business School. Als hij niet aan het schrijven is, houdt Dennis van reizen en het ontdekken van nieuwe culturen.