Tekstberichten van Verizon worden niet verzonden (8 manieren om dit op te lossen)

Tekstberichten van Verizon worden niet verzonden (8 manieren om dit op te lossen)
Dennis Alvarez

Verizon sms'jes verzenden niet

Als u een van de velen onder ons bent die graag op koopjesjacht gaan en zo nu en dan van netwerk veranderen, zijn we er vrij zeker van dat u hebt gemerkt dat Verizon een aantal vrij goede deals heeft. Bovendien lijken ze een stuk betrouwbaarder te zijn dan een flink aantal andere netwerkcarriers die er ook zijn.

Al met al is het vrij eenvoudig te zien waarom steeds meer mensen voor hun telefoondiensten voor hen kiezen. Dat gezegd hebbende, moet ook gezegd worden dat geen enkel netwerk in dit opzicht perfect is.

In recente tijden, hebben we gemerkt dat meer en meer van jullie moeite hebben met sms'en op Verizon. Aangezien dit een essentiële functie is, die u echt kan helpen als u in het nauw zit, is dit gewoon niet voldoende.

Dus, om ervoor te zorgen dat je niets echt belangrijks mist, hebben we deze kleine gids samengesteld om je te helpen je sms-service zo snel mogelijk weer normaal te krijgen.

Verizon Tekstberichten Niet verzenden?

Voordat we beginnen, moeten we u laten weten dat is dit probleem niet zo moeilijk op te lossen. Dus, als u van nature niet zo techneut bent, maak u dan niet al te veel zorgen. Er zullen hier geen tips worden gegeven waardoor u de integriteit van uw apparaat in gevaar brengt. Met dat gezegd te hebben, is het tijd om aan de slag te gaan!

1) Probeer uw telefoon opnieuw op te starten

Van alle oplossingen voor dit probleem is dit verreweg de eenvoudigste. Dit betekent echter niet dat het niet werkt. IT-specialisten grappen zelfs voortdurend dat ze zonder werk zouden zitten als mensen hun apparaten gewoon opnieuw zouden opstarten voordat ze om hulp bellen. Dus, met dat in gedachten, laten we de eenvoudige herstart eens proberen.

In het algemeen hoeft u alleen maar Houd de volume- en aan/uit-knop tegelijk ingedrukt. Na een tijdje zal de telefoon automatisch opnieuw opstarten. Voor sommigen van jullie zal dit het probleem oplossen. Voor de rest is het tijd om door te gaan naar onze volgende supersimpele oplossing.

2) Schakel de vliegtuigmodus in en uit

De meesten van ons zullen deze functie zelden of nooit gebruiken. Ze is er tenslotte alleen om te gebruiken als je daadwerkelijk in de lucht bent, toch? Hoewel ze een praktische toepassing heeft tijdens vluchten, is ze eigenlijk dubbel zo nuttig op de grond om problemen zoals deze op te lossen.

Kijk, wanneer je de vliegtuigmodus aan en uit zet, schakelt het alle apparatuur in je telefoon aan en uit die ontworpen is om te communiceren met het Verizon netwerk.

Dus, het eerste wat je moet controleren is of je dit niet per ongeluk hebt ingeschakeld op een bepaald punt. Als dat zo is, schakel het dan weer uit en je zou je sms-service terug moeten krijgen. Als de vliegtuigmodus was uitgeschakeld, zouden we toch aanraden om hem een paar keer aan en uit te zetten.

Het klinkt misschien een beetje vreemd, maar het kan af en toe wonderen verrichten. Als het deze keer niet voor u werkt, raden wij u toch aan deze truc in uw achterzak te houden voor de volgende keer dat er iets misgaat.

3) Controleer uw netwerkinstellingen

Hoewel alle netwerkinstellingen normaal gesproken automatisch worden bijgewerkt door Verizon, die automatisch de specificaties en hardware van je telefoon detecteert, kunnen er soms fouten worden gemaakt.

Zo nu en dan komt u een situatie tegen waarin u per ongeluk de instellingen op uw telefoon wijzigt zonder dat u zich realiseert dat u dat hebt gedaan.

Als je de verkeerde instellingen hebt, is een waarschijnlijk resultaat dat je helemaal niet meer kunt sms'en. Gelukkig is het eenvoudig om alles zo in te stellen dat het op de lange termijn voor je werkt, zonder dat je de instellingen opnieuw moet veranderen.

Om dit te laten gebeuren, hoeft u alleen maar ga naar je instellingen en zet je netwerkinstellingen op "auto-configuratie". Hierdoor wordt alles teruggezet naar de standaardinstellingen, die af en toe automatisch veranderen volgens de netwerkupdates van Verizon. Hierna zou u moeten merken dat uw service weer werkt zoals het hoort.

4) Herstel de standaardinstellingen van uw berichten

Hoewel de vorige stap van groot belang was om dit probleem op te lossen, betekent het niets als de berichtinstellingen zelf niet in orde zijn. Immers, als hier fouten optreden, zal het resultaat zijn dat er geen berichten doorkomen.

Dus, als je weet wat je hier doet, ga dan eens kijken of alles in orde is. Maar als je niet veel ervaring hebt, raden we aan om alles weer terug te zetten naar de standaardwaarden.

Met een beetje geluk zou dit genoeg moeten zijn om een beetje normaliteit te herstellen. Zo niet, dan is het nog geen tijd om op te geven. We hebben nog een paar oplossingen te gaan!

5) Zorg ervoor dat uw app-machtigingen in orde zijn

Tegenwoordig kunnen onze telefoons vrij snel overladen raken met apps, zonder dat we het doorhebben. Dat is prima in de zin dat onze telefoons vrij veel opslagruimte hebben.

Maar er kan een probleem ontstaan wanneer de toestemmingen van deze apps de normale werking van de telefoon belemmeren. Wij raden dus aan om terug te denken aan het begin van dit sms-probleem. Welke apps heb je sindsdien gedownload?

Dus, te beginnen met apps die je onlangs hebt toegevoegd, ga hun machtigingen na en zorg ervoor dat er niets vreemds in staat dat u onbedoeld kan verhinderen om teksten te versturen.

In de toekomst zouden we ook aanraden om geen enkele app toegang te geven tot je berichten. Als je het probleem op deze manier nog steeds niet kunt oplossen, is de volgende logische stap het verwijderen van alles wat je hebt geïnstalleerd rond de tijd dat dit probleem zich voordeed.

6) Zorg ervoor dat uw firmware is bijgewerkt

Hoewel dit klinkt als iets dat automatisch zou moeten gebeuren, is dit in de praktijk niet altijd het geval. Helaas is het relatief gemakkelijk om deze updates van tijd tot tijd te missen. Wanneer dit gebeurt, kunnen allerlei bugs zich beginnen op te stapelen in uw verouderde firmware.

Normaal gesproken zult u wat kleine prestatieproblemen opmerken. Deze kunnen echter vrij snel escaleren als u ze niet controleert. Om dit tegen te gaan, hoeft u alleen maar het volgende te doen zorg ervoor dat er geen openstaande updates zijn.

Naast deze tip adviseren wij u om in de toekomst installeer geen firmware die je niet kunt traceren naar een gecertificeerde en veilige bron.

Echt, om het eenvoudig te houden, kunt u zich het beste houden aan de software die de fabrikant van uw telefoon voor u heeft geleverd. Die is immers direct afgestemd op de behoeften van uw specifieke telefoon.

7) Controleer de toestand van uw SIM-kaart

Hoewel dit minder waarschijnlijk de oorzaak van uw probleem is dan de bovenstaande suggesties, verdient het toch enig onderzoek.

Als u al jaar na jaar dezelfde SIM gebruikt, bestaat de kans dat deze enige schade heeft opgelopen. Als u merkt dat er schade is, is de enige logische stap een vervangende SIM aan te vragen bij Verizon.

8) Neem contact op met de klantenondersteuning van Verizon

Als niets tot nu toe voor u heeft gewerkt, hebt u meer dan een beetje pech gehad. Op dit punt moeten we misschien overwegen dat het probleem in feite niets te maken heeft met uw telefoon. In plaats daarvan ligt het probleem waarschijnlijk aan de kant van Verizon.

Terwijl u met hen aan de telefoon bent, zorg ervoor dat u hen precies laat weten wat u tot nu toe hebt geprobeerd. Op die manier kunnen ze de oorzaak veel sneller achterhalen.

Meer dan waarschijnlijk zullen zij het probleem diagnosticeren als zijnde sms-limieten op uw nummer, verbindingsinstellingen of signaalsterkte.

In beide gevallen vonden we dat het Verizon-team heel goed geïnformeerd is en altijd bereid is om een klant in nood te helpen. We verwachten dan ook dat ze het probleem binnen de kortste keren voor u zullen oplossen.
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez is een doorgewinterde technologieschrijver met meer dan 10 jaar ervaring in het veld. Hij heeft uitgebreid geschreven over verschillende onderwerpen, variërend van internetbeveiliging en toegangsoplossingen tot cloud computing, IoT en digitale marketing. Dennis heeft een scherp oog voor het identificeren van technologische trends, het analyseren van de marktdynamiek en het presenteren van inzichtelijk commentaar op de laatste ontwikkelingen. Hij is gepassioneerd om mensen te helpen de complexe wereld van technologie te begrijpen en weloverwogen beslissingen te nemen. Dennis heeft een bachelor in Computer Science van de Universiteit van Toronto en een Master in Business Administration van de Harvard Business School. Als hij niet aan het schrijven is, houdt Dennis van reizen en het ontdekken van nieuwe culturen.