Сателитската порта за јадење не наоѓа сателит: 2 начини да се поправи

Сателитската порта за јадење не наоѓа сателит: 2 начини да се поправи
Dennis Alvarez

наоѓањето на сателитот со вашиот Dish Tailgater обично е без проблеми, но понекогаш и во некои области, може да се соочите со проблеми. Ако искусувате потешкотии додека се обидувате да пронајдете сателит со вашиот Dish Tailgater, еве неколку работи што можете да ги направите за да го решите проблемот.

Dish Tailgater не наоѓа сателит

1) Осигурајте се дека нема пречки на патот и контактирајте со поддршката за корисници ако е потребно

Првото нешто што треба да го осигурате додека се движите во опашката е дека треба да имате јасен поглед на јужното небо. Антените обично бараат сателити на Western Arc. Овие сателити се наоѓаат над екваторот. Тие обично се јужно од Аризона и Калифорнија. Понекогаш тие се дури и подалеку западно над Тихиот Океан. Ако има какви било пречки како што се дрвја, згради, други кампери, па дури и планини, може да се соочите со проблем со губење на сигналот.

Исто така види: 3 начини да се поправи Altice Еден рутер неуспешно започнување

Во случај да користите пренослива антена, можете да ја преместите во други области за да проверите ако сигналот е таму. Ако сте ги провериле сите поставки на вашата антена и сè уште се соочувате со каков било проблем со задната врата, може да контактирате со производителот на вашата антена. Алтернативно, можете да контактирате со тимот за техничка поддршка на Dish Outdoor за да ви помогне да го решите проблемот. Можете да контактирате со тимот за техничка поддршка на Dish Outdoor на 800-472-1039.

Ако баратебројот за корисничка поддршка за вашиот производител на антена, можете да го најдете подолу.

Исто така види: Научете како да добиете интернет прелистувач на Vizio TV
  • Контактирајте 800-982-9920 за антените King Controls.
  • Контактирајте 800-788-4417 за антените Winegard .
  • Контактирајте 401-847-3327 за KVH антени.
  • Контакт 801-895-3308 за RF Mogul антени.

2) Може да Потребно е повторно овластување за вашето програмирање и опрема

Само во случај да веќе ја имате услугата Dish Outdoors, ќе треба повторно да ги овластите програмите и опремата во случај да не сте ги користеле 14 дена. Едно нешто што може да укаже дека ви треба повторно овластување е тоа што можеби ги добивате само промотивните канали на Dish и PPV каналите. Можете да реагирате следејќи ги чекорите споменати подолу.

  • Првото нешто што треба да направите е да го поставите системот Dish Outdoors. Проверете дали ги примате сателитските сигнали.
  • Следното нешто што ќе треба да направите е да се најавите на вашата сметка на My Dish. Откако таму, изберете ја опцијата Dish Outdoors.
  • Следното нешто што ќе треба да направите е да го пронајдете копчето „ПОВТОРНО ОВЛАСТУВАЈ СЕГА“.
  • Откако ќе го пронајдете копчето, притиснете го за да испратете го сигналот за повторно овластување.
  • Вашата услуга ќе биде исклучена неколку минути. Оставете најмалку 5 минути за да заврши процесот на повторно овластување и да се врати вашата услуга.обично, проблемот лежи во локацијата. Некои пречки обично го спречуваат багажникот да ги пронајде сателитските сигнали. Сепак, постои можност да сте сигурни дека нема пречки на патот и сте ги испробале чекорите споменати погоре и сепак може да се соочите со проблемите. Во таква ситуација, веројатно е најдобро да контактирате со тимот за поддршка на Dish Outdoor или со вашиот производител на антена.Dennis Alvarez
Dennis Alvarez
Денис Алварез е искусен технолошки писател со повеќе од 10 години искуство во областа. Тој има напишано опширно на различни теми кои се движат од безбедноста на интернет и решенија за пристап до cloud computing, IoT и дигитален маркетинг. Денис има остро око за идентификување на технолошките трендови, анализа на динамиката на пазарот и презентирање остроумен коментар за најновите случувања. Тој е страстен да им помага на луѓето да го разберат сложениот свет на технологијата и да донесат информирани одлуки. Денис има диплома по компјутерски науки на Универзитетот во Торонто и магистерски студии по бизнис администрација на бизнис школата Харвард. Кога не пишува, Денис ужива да патува и да истражува нови култури.