AirPlay blijft de verbinding verbreken: 10 manieren om dit op te lossen

AirPlay blijft de verbinding verbreken: 10 manieren om dit op te lossen
Dennis Alvarez

airplay blijft de verbinding verbreken

Apple biedt veel exclusieve functies waardoor het voor veel klanten het eerste keus techbedrijf is. Een van die functies is Apple Airplay.

Met Apple Airplay kun je video's, foto's, muziek en meer vanaf elk Apple-apparaat delen met je Apple TV, luidsprekers en populaire smart-tv's.

Bekijk de video hieronder: Samenvattende oplossingen voor het probleem "Keep Disconnecting" op Airplay

Het is een uitstekende dienst waarmee u uw inhoud veilig kunt delen en verbeteren. Er zijn echter momenten waarop het fout gaat. Dus, als uw Apple Airplay de verbinding blijft verbreken, hier zijn tien eenvoudige stappen die je kunt nemen om het te repareren:

 1. Controleer of het apparaat dat u gebruikt Airplay ondersteunt
 2. Controleer of de app die je gebruikt AirPlay ondersteunt.
 3. Zorg ervoor dat uw Wi-Fi is ingeschakeld
 4. Controleer de kabels
 5. Herstart om opnieuw op te starten
 6. Controleer uw instellingen
 7. Als u een Mac gebruikt, controleer dan uw firewall
 8. Speel met de resolutie
 9. Het iOS bijwerken
 10. Schakel uw internetverbinding over op 2,4 GHz

AirPlay blijft de verbinding verbreken

1) Controleer of het apparaat dat u gebruikt Airplay ondersteunt

Helaas ondersteunen niet alle Apple apparaten AirPlay. Het eerste wat je dus moet doen is controleer of het apparaat waarmee u verbinding probeert te maken compatibel is .

U kunt een lijst bekijken van alle Apple apparaten die AirPlay ondersteunen door het controleren van de Apple ondersteunende documenten Als u een Mac gebruikt, controleer dan uw " Systeemvoorkeuren ".

Ook, controleren of alle apparaten inhoud van het ene naar het andere apparaat kunnen streamen Zelfs als ze allemaal afzonderlijk AirPlay ondersteunen, kunt u bijvoorbeeld geen inhoud van een iOS-apparaat delen met een Mac.

2) Controleer of de app die je gebruikt AirPlay ondersteunt.

Bovendien moet de app die u gebruikt om inhoud te delen ook Geschikt voor AirPlay Als u in de app geen AirPlay-optie vindt, wordt AirPlay niet ondersteund en kunt u geen inhoud delen.

Sommige apps ondersteunen AirPlay in het algemeen, maar hebben niet de rechten om uit te zenden de inhoud die u wilt delen naar een Apple TV.

Controleer ter bevestiging de instellingen van de app om uit te zoeken of dit het probleem is. Als dat zo is, kun je niets anders doen dan een nieuwe app downloaden die wel voldoet.

3) Zorg ervoor dat uw Wi-Fi is ingeschakeld

Controleer verder of uw Wi-Fi is ingeschakeld op de verzendende en ontvangende apparaten. En zorg ervoor dat beide zijn verbonden met hetzelfde Wi-Fi-netwerk .

4) Controleer de kabels

Zorg er vervolgens voor dat alle kabels goed zijn bevestigd Sluit alles wat los zit of losgekomen is weer aan en kijk of dat het verbindingsprobleem verhelpt. Als er een de kabels zijn beschadigd is het tijd om vervangen .

5) Herstart om opnieuw op te starten

Soms wordt techniek koppig en moet worden uitgeschakeld en weer ingeschakeld Als je dit doet, zorg er dan voor dat je het ten minste een minuut na het loskoppelen voordat je alles weer aansluit en het opnieuw probeert.

6) Controleer uw instellingen

Om Airplay te laten werken, moet je heb je Bluetooth en Wi-Fi ingeschakeld Controleer eerst of geen van beide op stand-by staat. Soms, na een upgrade, gaan een of beide terug naar stand-by, dus dit is het eerste wat u moet controleren.

Als u merkt dat Bluetooth of Wi-Fi op stand-by staat, corrigeert u dit en probeert u Airplay opnieuw te verbinden.

7) Als u een Mac gebruikt, controleer dan uw firewall.

Als u probeert te streamen vanaf uw Mac, kan het zijn dat uw Firewall blokkeert de AirPlay-verbinding Om de firewall van uw Mac uit te schakelen:

 • Open de "Systeemvoorkeuren" van uw Mac.
 • Selecteer 'Beveiliging & Privacy.
 • Controleer de Firewall opties.
 • Uitschakelen " Alle inkomende verbindingen blokkeren "
 • Enable " Laat ondertekende software automatisch toe om inkomende verbindingen te ontvangen "

8) Speel met de resolutie

Soms is je de verbinding zal niet sterk genoeg zijn om video's in hoge resolutie te verwerken Als dit het geval is, werkt Airplay niet goed. Apple is geen bedrijf dat kwaliteit inlevert, dus als dit het probleem veroorzaakt, is uw enige optie om de resolutie handmatig verlagen .

De standaardinstelling is 1080p, en u zult vaak merken dat terugbrengen tot 720p zal het probleem oplossen en u verder laten gaan met het delen van uw inhoud.

9) Het iOS bijwerken

Als je het iOS niet hebt bijgewerkt op een van je apparaten, raad eens? Airplay zal niet werken. Als je denkt dat dit de oorzaak van het probleem kan zijn, ga naar de instellingen op uw apparaat en klik op "Software-update". om te zien of je de laatste update hebt.

Voer indien nodig de update uit, en dan zou je Airplay moeten kunnen verbinden. Vergeet niet dat je na de update moet controleren of je Wi-Fi en Bluetooth zijn ingeschakeld.

10) Schakel uw internetverbinding naar 2,4 GHz.

Airplay maakt verbinding met je gewone internetverbinding via de 5GHz frequentie. 5GHz is dezelfde frequentie als je Wi-Fi, en soms zal dit een probleem veroorzaken en ertoe leiden dat Apple Airplay de verbinding verbreekt.

Wanneer dit gebeurt, kunt u gewoon verander de frequentie in 2.GHz .
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez is een doorgewinterde technologieschrijver met meer dan 10 jaar ervaring in het veld. Hij heeft uitgebreid geschreven over verschillende onderwerpen, variërend van internetbeveiliging en toegangsoplossingen tot cloud computing, IoT en digitale marketing. Dennis heeft een scherp oog voor het identificeren van technologische trends, het analyseren van de marktdynamiek en het presenteren van inzichtelijk commentaar op de laatste ontwikkelingen. Hij is gepassioneerd om mensen te helpen de complexe wereld van technologie te begrijpen en weloverwogen beslissingen te nemen. Dennis heeft een bachelor in Computer Science van de Universiteit van Toronto en een Master in Business Administration van de Harvard Business School. Als hij niet aan het schrijven is, houdt Dennis van reizen en het ontdekken van nieuwe culturen.