Spectrumgeluid dat wegvalt: 6 manieren om dat te verhelpen

Spectrumgeluid dat wegvalt: 6 manieren om dat te verhelpen
Dennis Alvarez

spectrumgeluid dat wegvalt

Ondanks de enorme technologische vooruitgang van de laatste decennia veranderen sommige dingen gewoon nooit. Na een lange dag werken willen velen van ons nog steeds de tv aanzetten en even tot rust komen.

Ondanks de komst van de on-demand streamingdienst is het soms gewoon veel relaxter om je kabeldienst te laten bepalen wat je kijkt.

Natuurlijk, omdat TV als concept waarschijnlijk nooit zal verdwijnen, zijn er tal van verschillende diensten en pakketten waaruit u kunt kiezen. Een van de populairste en bekendste is Spectrum.

Over het algemeen is het vrij eenvoudig om een technisch probleem met hun service op te lossen, maar met dit vreemde probleem, waarbij het geluid met tussenpozen lijkt uit te vallen, maar alleen op een paar geselecteerde kanalen, liggen de zaken iets ingewikkelder.

Dus, wat we hier gedaan hebben is de beste oplossingen die we hebben voor het probleem verzameld. Dat gezegd hebbende, het is niet allemaal zo duidelijk als dat. Het lijkt erop dat, in sommige gevallen, het probleem zal eigenlijk helemaal niet aan het eind van de gebruiker zijn .

Daarom is het mogelijk dat deze gids voor probleemoplossing voor sommigen van jullie niet werkt. In veel gevallen ligt het probleem bij de gebruiker. In die gevallen zijn de onderstaande oplossingen nodig om het geluidsprobleem op te lossen.

Hoe het uitvallen van het Spectrum geluid te verhelpen

Voordat we aan deze gids beginnen, is het belangrijk op te merken dat u geen enkele technische vaardigheid hoeft te hebben om deze stappen uit te voeren. We zullen u niet vragen iets uit elkaar te halen of iets te doen dat uw apparatuur op enigerlei wijze kan beschadigen. Goed, het is tijd om aan de slag te gaan!

  1. Controleer de audiobron

Wanneer zich een probleem met het geluid voordoet dat hierop lijkt, is het eerste wat u altijd moet controleren of u de audiobron goed hebt ingesteld. In veel gevallen zal de oorzaak van het probleem zijn dat de HDMI audio staat aan Echt, er is geen truc voor deze oplossing.

Alles wat u hier moet controleren is dat de HDMI audio-uitgang is uitgeschakeld op de DVR (HD one). Dan moet u het in plaats daarvan instellen op de veel wijdere gebruikte Dolby Digital instelling.

Zodra dat is gebeurd via uw instellingen, hoeft u alleen nog maar de ontvanger in te stellen op optische audiobron. Voor velen van u zou dat voldoende moeten zijn om het probleem op te lossen.

  1. Probeer optische kabels te gebruiken

Aangezien u betaalt voor een dienst van hoge kwaliteit, is het altijd een goed idee dat de kwaliteit van uw apparatuur overeenkomt met de kwaliteit die door de aanbieder wordt gepompt.

Als u dus op zoek bent naar geluid en beeld van topkwaliteit, kunt u met fatsoenlijke HDMI- en coaxiale kabels de kwaliteit aanzienlijk verbeteren. Bovendien gaan ze ook langer mee.

Als opmerkelijk neveneffect zal een optimale kwaliteit van de bekabeling ook helpen het signaal veel efficiënter over te brengen In het slechtste geval heb je op de lange termijn nog steeds betere audio en video.

  1. HD DVR's

Als u de ervaring die u hebt echt verder wilt optimaliseren, is één ding dat u kan tegenhouden de HD DVR's. Het is altijd de moeite waard om de kabels te vervangen, om er zeker van te zijn dat zij niet de oorzaak zijn van het probleem (wat relatief onwaarschijnlijk is).

Maar als u ervan overtuigd bent dat deze in orde zijn, is de volgende stap die u moet nemen verwisselen van HD DVR's Daarnaast kan het ook een goed idee zijn om de DVR naar een andere kamer te verplaatsen om te zien of dat verschil maakt.

  1. De firmware van uw TV bijwerken

Aangezien geen van de bovenstaande oplossingen heeft gewerkt, stellen wij voor dat de volgende mogelijke oorzaak van het probleem de TV is die u gebruikt. De moderne smart TV is een vrij geavanceerd en complex apparaat. Dit betekent helaas dat er nogal wat mee mis kan gaan.

Ze hebben bijvoorbeeld de neiging om hier en daar bugs en glitches op te pikken als ze hun geplande updates niet krijgen. Hoewel deze meestal automatisch door de tv zelf worden opgelost, is het mogelijk dat je er af en toe een mist.

Wanneer dit gebeurt, kunnen allerlei vreemde prestatieproblemen de kop opsteken. Gelukkig is de bug in de meeste gevallen eenvoudig te verhelpen. U hoeft alleen maar ga en voer een firmware update uit op de TV.

De optie om dit te doen is bijna altijd weggestopt in het instellingenmenu van uw apparaat. Het uitvoeren van deze update zal meestal ook problemen met de HDMI en HDCP opheffen. Dit zijn beide de factoren die het meest waarschijnlijk bijdragen aan het vreemde geluid dat u ervaart.

  1. Controleer uw kabelsystemen

Met apparaten zoals die welke u gebruikt, zijn ze normaal gesproken vrij betrouwbaar. In plaats daarvan zijn het de eenvoudigste en goedkoopste onderdelen die het geheel in de steek laten. Dit zijn natuurlijk de kabels die u gebruikt om uw verschillende apparaten aan te sluiten.

Als het geluid uitvalt, is het onderdeel dat waarschijnlijk defect is, het onderdeel dat aan de antennezijde is aangesloten. Natuurlijk valt er op dit punt altijd iets voor te zeggen om Spectrum te bellen om te vragen of er aan hun kant storingen zijn.

Hun antwoord zal meer dan waarschijnlijk zijn dat dat niet zo is. Als dat zo is, kunt u hen vervolgens vragen het systeem voor u te troubleshooten om te zien of dat iets verandert.

Nu we toch bezig zijn, moet u er ook echt voor zorgen dat al uw verbindingskabels in een algemeen gezonde staat verkeren. Zorg er in principe voor dat er is geen duidelijk bewijs van rafeling of blootliggende ingewanden .

Als je iets ziet dat er niet helemaal goed uitziet, is je volgende stap om het beledigende item onmiddellijk vervangen Beschadigde kabels zijn berucht voor het verzenden van ongelijkmatige signalen en het veroorzaken van prestatieproblemen zoals die welke u ondervindt.

  1. Probeer de doos opnieuw op te starten

Op dit punt is de volgende logische veronderstelling dat het probleem kan liggen bij de doos die u gebruikt. Natuurlijk gaan we het nog niet zomaar opgeven. In plaats daarvan zullen we ons best doen om de bug of glitch die alle problemen veroorzaakt te verwijderen. De gemakkelijkste en meest effectieve manier om dit te doen is om gewoon de doos opnieuw opstarten .

Om de box opnieuw op te starten, hoeft u alleen maar verwijder alle stroomkabels Als dat gebeurd is, laat u het apparaat minstens 30 seconden inactief om er zeker van te zijn dat alle stroom uit het apparaat is verdwenen.

De volgende, gewoon alle kabels weer aansluiten en dan zal het apparaat zichzelf herstarten en opnieuw opstarten. Met een beetje geluk is dit voldoende om het probleem voor u op te lossen.

  1. Het probleem kan aan de kant van Spectrum liggen...

Zoals we in de opening van dit artikel al aangaven, zijn er een paar gevallen waarin Spectrum zelf de schuldige is van het probleem. Als u alle bovenstaande oplossingen hebt doorlopen, is dit waarschijnlijk het verhaal in uw geval.

Als dat zo is, is er niet echt iets wat je kunt doen, maar bel hun klantenservice Terwijl u met hen praat, is het een goed idee ervoor te zorgen dat u hen alles vertelt wat u tot nu toe hebt geprobeerd om het probleem op te lossen. Op die manier zullen zij misschien sneller toegeven dat zij in gebreke zijn gebleven.

Aangezien er een paar mensen zijn die zich in dit schuitje bevinden, kunnen we alleen maar aannemen dat Spectrum achter de schermen aan het werk is om het zo snel mogelijk te repareren. Wie weet is het tegen de tijd dat dit artikel wordt gepubliceerd wel verleden tijd!
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez is een doorgewinterde technologieschrijver met meer dan 10 jaar ervaring in het veld. Hij heeft uitgebreid geschreven over verschillende onderwerpen, variërend van internetbeveiliging en toegangsoplossingen tot cloud computing, IoT en digitale marketing. Dennis heeft een scherp oog voor het identificeren van technologische trends, het analyseren van de marktdynamiek en het presenteren van inzichtelijk commentaar op de laatste ontwikkelingen. Hij is gepassioneerd om mensen te helpen de complexe wereld van technologie te begrijpen en weloverwogen beslissingen te nemen. Dennis heeft een bachelor in Computer Science van de Universiteit van Toronto en een Master in Business Administration van de Harvard Business School. Als hij niet aan het schrijven is, houdt Dennis van reizen en het ontdekken van nieuwe culturen.