4 manieren om de WAN-verbinding te herstellen (Frontier Communications)

4 manieren om de WAN-verbinding te herstellen (Frontier Communications)
Dennis Alvarez

WAN-verbinding Down Frontier

Als we denken aan de hedendaagse behoeften, komen zaken als huisvesting, kleding en voedsel altijd op de eerste plaats. Maar voor velen van ons staat een stabiele en sterke internetverbinding ook bovenaan. We hebben een lange weg afgelegd sinds de dagen van de inbelverbinding, toen heel weinig dingen online werden gedaan.

In plaats daarvan doen we nu onze zaken online, doen we onze bankzaken online en werken steeds meer mensen zelfs vanuit huis. Voor degenen onder ons die er het beste van maken, kan het dus voelen alsof we een ledemaat verliezen als de verbinding ook maar een minuut uitvalt.

Als dat gebeurt, kan het voelen alsof alles gewoon tot een ongemakkelijke en frustrerende halt komt. Helaas is er niet één magische truc die alles telkens weer oplost. Verschillende internetproviders gebruiken verschillende apparatuur, die elk hun eigen methode van probleemoplossing vereisen.

Gelukkig is het opsporen van al deze informatie gemakkelijk genoeg als je weet hoe. Dus, ik heb gemerkt dat er veel van jullie zijn die problemen met hun WAN-verbinding op Frontier dachten we deze gids samen te stellen om je te helpen.

Voordat we beginnen: als u niet de meest 'technische' persoon bent, hoeft u zich geen zorgen te maken. Niets van wat we hier doornemen vereist enige specifieke deskundigheid. Bovendien vragen we u niet om iets uit elkaar te halen of het risico te lopen de integriteit van uw apparaat op enigerlei wijze aan te tasten.

Wat veroorzaakt de down WAN-verbinding (Frontier Communications)?

Wie onze hulpartikelen al eerder heeft gelezen, weet dat wij graag beginnen met het uitleggen van de oorzaken van het probleem. Op die manier weet u, als er weer iets misgaat, wat de oorzaak is en kunt u het dus veel sneller verhelpen.

Voor dit probleem wordt een verbroken WAN-verbinding dus meestal veroorzaakt door het feit dat de poort om welke reden dan ook niet meer werkt.

Als u merkt dat u het IP-adres niet kunt krijgen zodra u via de poorten verbonden bent, of als de router het IP-adres niet kan krijgen, zal dit ook tot uiting komen in de vorm van een waarschuwing dat de WAN-verbinding uitvalt. Dus, wat doe je eraan? Laten we het probleem proberen op te lossen.

Het probleem oplossen

1. Controleer de LAN- en WAN-poorten

Het eerste wat u moet doen is de LAN- en WAN-poorten controleren. In veel gevallen is dit voldoende om uit te zoeken wat er precies aan de hand is. Hiervoor moet u eerst steek de stekker van de adapter in het stopcontact. Zodra u het hebt aangesloten, hoeft u alleen maar zet de router aan en wacht tot de LED-lampjes groen of wit worden.

Op dit punt pakt u een Ethernetkabel en steekt u het ene uiteinde in de LAN-poort en het andere uiteinde in de WAN-poort. Zodra de lampjes voor zowel het WAN als het LAN branden, zou u moeten merken dat uw internet weer werkt. Zo niet, dan is het tijd voor de volgende stap.

2. Probeer het met een ander apparaat en een andere website

Als de eerste correctie geen enkel merkbaar effect had, is het volgende wat we moeten uitzoeken of het probleem ligt aan de kant van uw apparaat of bij de website waarmee u probeert te verbinden. Om te beginnen moet u ervoor zorgen dat uw Wi-Fi is ingeschakeld en dat u met het juiste SSID verbonden bent met het juiste wachtwoord.

Zodra u dit heeft gedaan, raden wij u aan het diagnoseprogramma van Windows voor uw internetverbinding uit te voeren. U moet ook de instellingen van uw adapter controleren, die u ook om het juiste gateway-adres zal vragen.

In dezelfde geest, u kunt ook gewoon controleren of u verbinding kunt maken met andere websites.

Natuurlijk, als andere websites u toestaan er normaal verbinding mee te maken, betekent dit dat uw WAN-verbinding nooit een fout heeft gemaakt. In zo'n geval kunt u alleen maar wachten tot de eigenaars van de website het probleem oplossen.

3. Controleren op virussen en malware

Als u merkt dat u dit probleem veel vaker hebt dan u zou moeten hebben, kan er iets sinister in het spel zijn. Computers en routers die met virussen zijn geïnfecteerd, kunnen regelmatig dit soort problemen veroorzaken.

Echt, de enige goede manier om dit tot op de bodem uit te zoeken is om zorg voor goede anti-virus software en voer een grondige scan uit... Bijna elk antivirusbedrijf zal een gratis proefperiode van een maand aanbieden, die dan desgewenst kan worden geannuleerd.

Ga voor een gerenommeerd merk Hoewel Windows 10 is ontworpen met een ingebouwde firewall om dit soort dingen te voorkomen, gebeurt het toch af en toe dat er iets ongecontroleerd binnensluipt.

4. Internetsnelheid en pakketproblemen

Voor degenen onder u die merken dat uw Frontier internet u regelmatig in de steek laat en niet op snelheid is, is er een kans dat u uw internetgebruikslimieten heeft bereikt of overschreden. Zo ja, dan is het eerste wat we aanraden een internetsnelheidstest uit te voeren om te zien hoe erg de situatie is.

Dit kun je doen door simpelweg te Googlen op "internet speed test". Er zijn een heleboel sites die dan gratis controleren hoeveel MBps je ontvangt. Over het algemeen gebruiken we hiervoor het liefst Ookla.

Door de resultaten van deze test te vergelijken met de beloofde snelheden kunt u de ernst van de situatie beter beoordelen. Als de snelheden die u ontvangt veel lager zijn dan wat u is beloofd, raden wij u aan uw pakket te upgraden (als dat nodig is), of het probleem aan uw provider melden.
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez is een doorgewinterde technologieschrijver met meer dan 10 jaar ervaring in het veld. Hij heeft uitgebreid geschreven over verschillende onderwerpen, variërend van internetbeveiliging en toegangsoplossingen tot cloud computing, IoT en digitale marketing. Dennis heeft een scherp oog voor het identificeren van technologische trends, het analyseren van de marktdynamiek en het presenteren van inzichtelijk commentaar op de laatste ontwikkelingen. Hij is gepassioneerd om mensen te helpen de complexe wereld van technologie te begrijpen en weloverwogen beslissingen te nemen. Dennis heeft een bachelor in Computer Science van de Universiteit van Toronto en een Master in Business Administration van de Harvard Business School. Als hij niet aan het schrijven is, houdt Dennis van reizen en het ontdekken van nieuwe culturen.