Mobiele data niet beschikbaar tijdens een gesprek: 3 manieren om dit op te lossen

Mobiele data niet beschikbaar tijdens een gesprek: 3 manieren om dit op te lossen
Dennis Alvarez

mobiele data niet beschikbaar tijdens een gesprek

Sinds de eeuwwisseling is de technologie van mobiele telefoons in hoog tempo geëvolueerd. We hebben een lange weg afgelegd sinds we ze alleen nog maar gebruikten om te bellen en te sms'en.

Tegenwoordig doen we onze online bankzaken via hen, gebruiken we sociale media en werken we soms zelfs online via hen. Met elke nieuwe revolutie in de telefoonwereld lijkt het alsof we iets groters en beters krijgen dat we ons voorheen niet konden voorstellen.

Het nieuwste is natuurlijk 5G, waardoor draadloze gegevensoverdracht sneller gaat dan we ooit hadden kunnen voorzien. Het is in feite de mogelijkheid om elk stukje informatie in de wereld binnen handbereik te hebben, in een oogwenk. Maar met al deze nieuwe technologie is er ook de mogelijkheid dat dingen soms in de war raken.

Het is fantastisch als alles in harmonie werkt, maar we kunnen niet verwachten dat dit 100% van de tijd het geval zal zijn. We zijn gewoon nog niet helemaal op dat punt. Het beste wat we kunnen doen is ons voorbereiden op een paar bugs en weten wat we moeten doen als ze gebeuren.

Een van deze bugs die die vaker voorkomt dan andere, is die waarbij je gegevens niet meer werken als je in gesprek bent. Gelukkig hebben we hier alle tips die je nodig hebt om dit probleem te omzeilen! Laten we aan de slag gaan!

Hoe uw mobiele data niet beschikbaar is tijdens een gesprek

1. Probeer VoLTE in te schakelen

Om te beginnen staat VoLTE voor Voice over Long Term Evolution. Wat u misschien niet wist, is dat uw telefoongesprekken nog steeds worden gevoerd via relatief primitieve 2- en 3G-netwerken die speciaal zijn ontworpen voor telefoongesprekken.

Beter nog, het werkt nog steeds veel beter dan het voeren van een spraakgesprek via 4 of 5G. Er moet dus een scheiding komen om alles beter te laten werken, onafhankelijk van elkaar. Zo zul je merken dat de kwaliteit van je standaard spraakgesprekken drastisch verbetert, en dat ze je dataverbinding niet verstoren.

Dus, om een lang verhaal kort te maken, is het altijd een goed idee om VoLTE ingeschakeld te hebben. Als u op zoek bent naar hoe het moet, gewoon ga in de " mobiele gegevens " instellingenmenu en je zult het daar zien. Terwijl je daar bent, laten we dit een beetje meer optimaliseren.

Er is ook een ander menu onder het kopje VoLTE waarmee u een modus kunt inschakelen genaamd "spraak en data". Dit zal er effectief voor zorgen dat uw LTE tegelijkertijd zowel gesprekken als gegevens ondersteunt wanneer u dat nodig hebt. In principe zou dit het probleem dat u tot nu toe had voor onbepaalde tijd moeten oplossen.

Als bijzaak, is het nog steeds mogelijk dit probleem te hebben op een 2 of 3G netwerkverbinding. Het geldt niet alleen voor 4 en 5G netwerken. Overschakelen naar VoLTE zal je nog steeds helpen.

2. Controleer uw geavanceerde belinstellingen

Als het zo is dat je telefoon niet VoLTE ingeschakeld is, is er een andere instelling op je telefoon waar je op moet letten. Het zit op de meeste telefoons, maar als het verkeerd is ingesteld, kan het een redelijke chaos worden. Dus laten we het controleren en ervoor zorgen dat alles in orde is. Hiervoor moet je eerst je instellingenmenu openen.

Dan, ga naar de "geavanceerde instellingen" subset van opties. Vanaf hier hoeft u alleen maar de functie "geavanceerd bellen" inschakelen. Dat is alles wat je moet doen.

Dit zal er verder voor zorgen dat uw mobiele gegevens functioneren zoals ze normaal doen terwijl u in gesprek bent. Hopelijk is het probleem hiermee eindelijk opgelost. Zo niet, dan hebben we nog één suggestie te gaan.

3. Neem contact op met uw netwerkaanbieder

Als geen van de bovenstaande oplossingen tot nu toe voor u heeft gewerkt, is de kans groot dat het probleem iets is dat onmogelijk van uw kant kan worden opgelost.

Op dit moment is alles op uw telefoon geconfigureerd om gegevens en gesprekken tegelijk toe te staan, dus onze beste gok is dat er een probleem is met de instellingen aan de kant van uw netwerkcarrier.

Dan blijft er maar één haalbare actie over. Dit moet je aan de experts voorleggen. Terwijl u met hen praat, moet u hen laten weten wat u tot dusver hebt geprobeerd om het probleem te verhelpen.

Op die manier kunnen zij de bron van het probleem veel sneller opsporen. De kans is ook vrij groot dat er een aantal mensen zijn die op dit moment hetzelfde probleem hebben als u. Dit helpt zeker in de zin dat ze het ook daadwerkelijk gaan oplossen.
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez is een doorgewinterde technologieschrijver met meer dan 10 jaar ervaring in het veld. Hij heeft uitgebreid geschreven over verschillende onderwerpen, variërend van internetbeveiliging en toegangsoplossingen tot cloud computing, IoT en digitale marketing. Dennis heeft een scherp oog voor het identificeren van technologische trends, het analyseren van de marktdynamiek en het presenteren van inzichtelijk commentaar op de laatste ontwikkelingen. Hij is gepassioneerd om mensen te helpen de complexe wereld van technologie te begrijpen en weloverwogen beslissingen te nemen. Dennis heeft een bachelor in Computer Science van de Universiteit van Toronto en een Master in Business Administration van de Harvard Business School. Als hij niet aan het schrijven is, houdt Dennis van reizen en het ontdekken van nieuwe culturen.