4 manieren om Insignia TV zwart scherm probleem op te lossen

4 manieren om Insignia TV zwart scherm probleem op te lossen
Dennis Alvarez

Insignia TV Zwart Scherm

Voor degenen onder u die misschien niet zo bekend zijn met het merk Insignia, zij zijn in wezen het 'goedkope' bedrijf waartoe de meesten zich zullen wenden voor hun smart TV-behoeften. Laat het feit dat zij een budgetmerk zijn echter niet uw beeld van hen aantasten.

Het enige wat budget is aan deze TV's is het prijskaartje. Afgezien daarvan is er eigenlijk niet zo veel verschil tussen deze TV's en een standaard Samsung. U bent er dus in wezen in geslaagd om een technisch hoogstaand stuk techniek in handen te krijgen voor een fractie van de prijs.

Hierdoor, en ongetwijfeld als gevolg van het feit dat Insignia het signatuurmerk van Best Buy is, zijn deze TV's de laatste tijd enorm populair geworden.

En omdat het wordt gemaakt door een groot bedrijf met een solide reputatie, hoeft u zich over het algemeen weinig zorgen te maken over de kwaliteit. Dit betekent echter niet dat alles altijd perfect zal werken.

Zo nu en dan is het onvermijdelijk dat een of ander onderdeel het team in de steek laat, waardoor uw tv 'kapot' gaat. Maar in het geval van het probleem waar u nu mee zit, het lege scherm, is het nieuws misschien niet zo slecht.

Dus, in plaats van de TV kapot te noemen, laten we eerst enkele eenvoudige stappen doorlopen om het probleem op te lossen. Het duurt niet lang, en het geeft je een goede kans om de TV zelf te repareren in plaats van de professionals in te schakelen. Dus, laten we aan de slag gaan!

Het probleem van een leeg scherm op een Insignia TV oplossen

Degenen onder u die onze artikelen eerder hebben gelezen, weten dat wij graag beginnen met uit te leggen wat het probleem in de eerste plaats veroorzaakt. Op die manier weet u, als het u weer overkomt, precies wat er aan de hand is en kunt u het veel sneller oplossen.

Dus, hier gaat het! Voor degenen onder u die geraden hadden dat het probleem waarschijnlijk te maken had met geen stroom naar de TV, goed gedaan. U heeft waarschijnlijk gelijk. Daardoor zal het scherm inderdaad totaal niet meer reageren.

Het is echter ook redelijk waarschijnlijk dat de hele zaak kan worden veroorzaakt door iets simpels als een losse of beschadigde kabel. Daarnaast is het ook mogelijk dat u de verkeerde bron gebruikt.

Dat geeft ook hetzelfde resultaat. In het ernstigste geval kunnen we ook te maken hebben met een kortsluiting in een onderdeel, mogelijk de sensoren met achtergrondverlichting. In elk van deze gevallen hebben we hieronder de methoden om ze aan te pakken!

1) Probeer een power cycle uit te voeren op uw Insignia

Hoewel deze stap misschien een beetje te simplistisch klinkt om ooit effectief te zijn, is het een goed uitgangspunt bij problemen als deze.

Het werkt zelfs zo vaak dat IT-professionals vaak grappen dat ze waarschijnlijk zonder werk zouden zitten als mensen dit eerst zouden proberen voordat ze om hulp bellen. In het algemeen is het herstarten van elk apparaat uitstekend om het wat broodnodige rust te geven.

Denk erover na, deze dingen staan vaak maandenlang aan of op stand-by. Een beetje rust zal in veel gevallen de wereld van goed doen. Als bonus is een power cycle geweldig voor het verwijderen van bugs die zich in de loop der tijd hebben opgehoopt.

Een power cycle uitvoeren is een heel eenvoudig proces, maar je doet het niet echt vanaf je afstandsbediening. Om de voordelen van een power cycle naar behoren te benutten, moet u de stekker van de TV helemaal uittrekken, zodat er geen stroom in het toestel kan worden gebracht.

Het enige wat u hoeft te doen is het een paar minuten zo te laten zitten. Als u dat gedaan hebt, kunt u het weer aansluiten en controleren of het werkt zoals het hoort. Zo ja, geweldig. Zo niet, dan is het tijd voor de volgende stap.

2) Controleer of u de juiste bron gebruikt

De volgende stap is ook vrij eenvoudig, maar het heeft veel zin om deze dingen af te vinken voordat we aannemen dat het probleem groter is dan we dachten.

Dus, alles wat je hier moet doen is zorg ervoor dat u de juiste uitgang/bron gebruikt Zo niet, dan bestaat de kans dat u nodeloos naar een leeg scherm zit te staren terwijl de actie elders plaatsvindt.

Om er zeker van te zijn dat aan alle voorwaarden is voldaan, stellen wij voor dat u een andere bron gebruikt.

Immers, als het alleen die ingangsbron is die u gebruikte, is het probleem niet zo groot en kan het gemakkelijk worden omzeild door een andere te gebruiken. Met een beetje geluk is dit voor u de oorzaak van het probleem geweest. Zo niet, dan is het tijd om een tandje bij te zetten.

3) Controleer al uw kabels

Meestal, als u zover bent gekomen, is het probleem waarschijnlijk iets met uw kabels. Natuurlijk, als uw kabels op enigerlei wijze los zijn aangesloten, kunnen ze niet genoeg signaal doorgeven om een echt effect te genereren.

Wanneer dit gebeurt, is een volledig leeg scherm het normale resultaat. Dus, om deze mogelijkheid uit te sluiten, zullen we moet u eerst al uw kabels loskoppelen. Daarna hoeft u ze alleen nog maar zo strak mogelijk aan te sluiten en het opnieuw te proberen.

Als er nog niets werkt, raden wij u aan al uw kabels te controleren op tekenen van beschadiging. U moet vooral letten op tekenen van rafeling over de lengte van elke kabel.

Als u iets opmerkt dat er niet goed uitziet, is het enige wat u kunt doen het beledigende voorwerp onmiddellijk te vervangen door een nieuw exemplaar. Hopelijk heeft dit het probleem voor u opgelost.

4) Schakel de professionals in

Helaas kunnen wij u niet aanraden om iets uit elkaar te halen, tenzij u over een behoorlijke kennis van elektronica beschikt. Dat betekent dat de enige logische stap vanaf hier is om de professionals in te schakelen.

Op dit punt is het zeer waarschijnlijk dat het probleem wordt veroorzaakt door een geavanceerd probleem met de voeding. Zo niet, dan kan er een probleem zijn met de sensoren van de achtergrondverlichting.

In beide gevallen is de beste aanpak nu om breng de TV naar een erkende specialist zodat deze een diagnose kan stellen en het probleem kan repareren zonder het risico te lopen extra schade aan te richten .
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez is een doorgewinterde technologieschrijver met meer dan 10 jaar ervaring in het veld. Hij heeft uitgebreid geschreven over verschillende onderwerpen, variërend van internetbeveiliging en toegangsoplossingen tot cloud computing, IoT en digitale marketing. Dennis heeft een scherp oog voor het identificeren van technologische trends, het analyseren van de marktdynamiek en het presenteren van inzichtelijk commentaar op de laatste ontwikkelingen. Hij is gepassioneerd om mensen te helpen de complexe wereld van technologie te begrijpen en weloverwogen beslissingen te nemen. Dennis heeft een bachelor in Computer Science van de Universiteit van Toronto en een Master in Business Administration van de Harvard Business School. Als hij niet aan het schrijven is, houdt Dennis van reizen en het ontdekken van nieuwe culturen.