Откажана е таксата за инсталација на Кокс - дали е можно?

Откажана е таксата за инсталација на Кокс - дали е можно?
Dennis Alvarez

Одземена таксата за инсталација на Cox

Исто така види: 4 начини да се справите со Verizon FiOS Set Top Box Нема поврзување со податоци

Интернетот стана апсолутна потреба бидејќи на луѓето им треба забава. На ист начин, Кокс стана префериран избор. Во овој случај, треба да се земат предвид дополнителните трошоци, како што се таксите за инсталација. Значи, ако се прашувате за укината такса за инсталација на Кокс, додадовме можни методи во овој напис!

Одземена е таксата за инсталација на Кокс

Пристап за преговори за преземање без затвореници

Ако сте ги избрале услугите на Кокс за вашите потреби, сосема сме сигурни дека сте преплавени со огромните такси. Со тоа што е кажано, можете да добиете укинување на инсталираната такса со разговор со поддршката за корисници. Се предлага да се јавите на Кокс и суптилно да побарате откажување на услугата. Откако ќе прашате за откажувањето на услугата, има поголеми шанси да ве упатат во центарот за задржување.

Откако ќе бидете упатени во центарот за задржување, тие веројатно ќе побараат причина за оваа причина. Подобро е да им кажете за огромниот надомест за инсталација. Со ова, тие или ќе ја отфрлат таксата за инсталација или ќе ја намалат.

Официјалните политики за заштеда на пари

Додека работите со Кокс, треба да се обидете да добиете во контакт со продажниот претставник и прашајте ги за трошоците за инсталација. Постојат шанси дека ќе ви треба конечно појаснување бидејќи ќе го платитесметка, во целина. Што се однесува до надоместокот за инсталација, има само-инсталација по цена од 20 долари за еднократна наплата.

Ако се одлучите за самостојно инсталирање, Кокс ќе ги испрати сите упатства и прирачник заедно со опремата. Со ова, ќе треба сами да го инсталирате и поставите хардверот.

Cox's Bluff

Кога претставниците на клиентите ќе ве упатат до одделот за задржување, треба да бидете јасни и едноставни со нив. Во овој случај, треба да им кажете дека високите стапки ве мачат. Доколку е потребно, можете да ги кажувате овие работи повторно и повторно. На истиот начин, треба постојано да ги потсетувате за одличниот клиент што сте вие.

Значи, ако тие се внимателни околу тоа, таксата ќе биде укината, а вие можете да трчате на поубав начин. Од друга страна, ако не ве слушаат, само кажете си дека ќе се префрлите на некоја друга услуга и ќе го откажете повикот. Во повеќето случаи, тие нарекуваат блеф, но штом ќе го откажете повикот, голема е веројатноста дека ќе направат последователен повик.

Исто така види: Како да префрлите број од Safelink на друга услуга?

Вообичаено, ќе потрае околу два дена и ќе ја изгубат строгоста да погрижете се да ве задржат како клиент. Последователно, тие ќе се откажат или барем ќе ги намалат трошоците за инсталација.

Што ако сè не успее?

Значи, ако сте нов клиент и не сте користеле нивните услуги долго време, има шанси да ги немазагрозен од оставањето. Па, во овој случај, ќе треба да ја платите таксата за инсталација ако не сакате да ја напуштите услугата или да се префрлите на некој друг давател на услуги!
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez
Денис Алварез е искусен технолошки писател со повеќе од 10 години искуство во областа. Тој има напишано опширно на различни теми кои се движат од безбедноста на интернет и решенија за пристап до cloud computing, IoT и дигитален маркетинг. Денис има остро око за идентификување на технолошките трендови, анализа на динамиката на пазарот и презентирање остроумен коментар за најновите случувања. Тој е страстен да им помага на луѓето да го разберат сложениот свет на технологијата и да донесат информирани одлуки. Денис има диплома по компјутерски науки на Универзитетот во Торонто и магистерски студии по бизнис администрација на бизнис школата Харвард. Кога не пишува, Денис ужива да патува и да истражува нови култури.