Како да префрлите број од Safelink на друга услуга?

Како да префрлите број од Safelink на друга услуга?
Dennis Alvarez

како да се префрли број од safelink на друга услуга

Во 2008 година, за време на мандатот на Џорџ В. Буш, SafeLink продолжи со владина програма да им обезбеди на граѓаните мобилни телефони без одреден финансиски опсег. Во текот на историјата, многу претседатели донесуваа закони и промовираа планови кои се обидуваа да го применат универзалниот пристап до телефонијата во САД.

Со последниот план беше оној кој конечно беше спроведен во пракса, граѓаните на САД требаше само да се запишат и да обезбедат одделете малку детали за личниот и семејниот приход.

Идејата беше да се соберат информации кои би можеле да докажат дека припаѓате на делот од населението со ниски приходи, да добиете бесплатен паметен телефон и голем додаток за повици.

Оттогаш, многу други приватни компании, особено оние кои не се вклучени во програмите поддржани од владата, почнаа да развиваат подостапна телефонија.

Нивниот план беше да стигнат до тој дел од населението каде што паметните телефони и додатоците за големи податоци не беа реалност. Оттогаш, корисниците кои во претходните времиња не можеа да се регистрираат за поголем праг на повици, станаа во можност да уживаат во повиците и пристапот до интернет подолг период.

Исто така види: 5 чекори за решавање на проблемот со Roku брзо напред

Во тоа Во моментот, овие корисници, кои порано се потпираа на SafeLink, почнаа да се распрашуваат за можноста да профитираат од услугата SafeLink додека користат SIM-картички на други оператори.

Поради огромниот број на прашања, ниеизлезе со листа на релевантни информации, доколку се најдете во потрага по истиот одговор. Значи, без понатамошно одложување, еве се што треба да знаете во врска со можноста за користење на вашиот план SafeLink со SIM-картичка на различни оператори.

Одговор на прашањето: Да, можеш . Сепак, има низа процедури што мора да се следат и функции што треба да се овозможат пред да можете да профитирате од нула стапки на SafeLink со SIM-картичките на другите оператори.

Веднаш, постојат две исклучително релевантни функционалности што мора да се промени дури и пред да се размисли за уживање во придобивките од планот на SafeLink.

Првото се однесува на поставувањето на APN или Име на пристапна точка, тоа е збир на информации што им овозможува на серверите на операторот да се поврзат со специфичен уред и обезбедете пренос на интернет сигнал.

Втората се однесува на обезбедувањето на личните информации што ги бара SafeLink за да ја активира услугата. Значи, ајде да дојдеме до нив и да ја поставиме и да ја овозможиме вашата услуга SafeLink со SIM картичката на друг оператор.

  1. Кој е првиот чекор?

Бидејќи идејата е да се користат услугите на SafeLink преку SIM картичката на друг оператор, првото нешто што ќе треба да направите е да нарачате SIM картичка од операторот што ќе го изберете да го добиете услугата од.

Во денешно време тоае лесно како примање писмо по пошта, бидејќи провајдерите нудат опција за купување преку Интернет. Алтернативно, можете да стигнете до една од продавниците на вашиот оператор и сам да купите SIM картичка . Двата начина се доста практични и треба да ви ја добијат SIM картичката за кратко време.

Исто така види: Како да го ресетирате модемот HughesNet? Објаснето

Откако ќе ја имате SIM картичката, ќе мора да контактирате со поддршката за корисници на операторот за да ги добиете информациите во врска со поставките за APN. Откако ќе ги додадете параметрите во поставките за APN, сигналот треба да биде овозможен за услугата на тој оператор.

Едноставно информирајте ги за моделот на мобилниот во кој сакате да ја вметнете SIM картичката. После тоа, тие не само што треба да ви ги дадат информациите туку и да ве упатат како да променете или додадете параметри во врска со APN .

Некои оператори дури нудат можност за далечинско поставување на APN поставки, во овој случај, нема да се бара сами да ја извршите конфигурацијата.

На крајот, некои оператори им обезбедуваат на своите претплатници SIM-картички кои веќе ги носат информациите и, по вметнување во фиоката за SIM , системот може да ги препознае новите APN параметри и да ја изврши самата конфигурација.

Во последниот случај, сè што ќе треба да направите е да го следите барањето на вашиот мобилен екран и SIM-картичката ќе го направи останатото.

  1. Кој е вториот чекор?

Второ, ќе мора да одите преку обезбедување информации со SafeLink за да можат да го регистрираат вашето барање и, откако ќе биде одобрено, да ви ги обезбедат нивните бесплатни планови.

За да го направите тоа, ќе мора да контактирате нивниот оддел за поддршка на клиентите и да ги обезбеди потребните информации за да го поднесете вашето барање.

Таа точка вклучува лични и финансиски информации, затоа имајте ги вашите документи и доказ за приход, бидејќи ова се најчувствителните информации што ќе ги бара SafeLink да обезбедите.

Постапката исто така вклучува преносливост на бројот на вашиот оператор во регистарот на SafeLink. Тоа значи дека SafeLink му дозволува на вашиот број , кој доаѓа од друг оператор, да го користи нивниот систем, сервери и сите други релевантни аспекти на нивната телефонска услуга.

Тоа е како да имате сметка на SafeLink регистрирана под мобилен број на друг оператор. Откако ќе се одобри барањето, треба да ги добиете потребните информации за да ја извршите конфигурацијата на системот на SafeLink во вашиот мобилен телефон.

Следете ги чекорите за да ги извршите овие првични поставки и, штом се ќе заврши, треба да ве однесе наоколу 24 часа за SafeLink да ги овозможи своите услуги на пренесениот мобилен број.

По првиот пристап до услугите на SafeLink, ќе биде побарано да го наведете вашиот личен број на сметка, кој е IMEI бројот на мобилниот . Во овој момент PIN не ее потребно, така што засега нема потреба да се грижите за тоа.

Што треба да направам откако ќе ги завршам чекорите еден и два?

Откако ќе ја активирате SIM картичката на другиот оператор на вашиот мобилен телефон и ќе ги дадете соодветните информации на SafeLink, мора да се направат низа поставки. Овие поставки се однесуваат на активирање на мобилниот уред. Затоа, следете ги чекорите подолу и регистрирајте го и конфигурирајте го мобилниот да ги користи услугите на SafeLink:

  • Прво, отстранете ја батеријата на вашиот безжичен мобилен SafeLink . До батеријата може да се стигне со лизгање на задниот капак на уредот.
  • Второ, извадете ја SIM картичката на SafeLink од фиоката . Ова ќе биде белата мала картичка со логото на SafeLink на неа. Можеби има безбедносна брава, затоа погрижете се да ја оневозможите пред да се обидете да ја отстраните SIM-картичката или во спротивно може да се оштети.
  • Потоа, вметнете ја новата SIM картичка во фиоката ( оној што сте го купиле од превозникот по ваш избор). Имајте на ум дека SIM картичката ќе работи само ако е правилно вметната, затоа проверете дали конекторите на SIM картичката се поставени на оние на чипсетот.
  • Поставете ја батеријата назад и повлечете го задниот капак нагоре за безбедно прицврстете ја батеријата на конекторите за напојување.
  • Тоа треба да го направи и веројатно ќе почнете да го добивате сигналот на SafeLink за кратко време.

Пред да се одлучите за SafeLink

Имајте на ум дека,пред да се регистрирате со SafeLink преку други оператори, ќе треба да ги подмирите сите тековни долгови што можеби ги имате. Исто така, доколку имате претплатен пакет со другиот оператор, секогаш можете да побарате од SafeLink да го надополни или да ги врати трошоците.

Овие трошоци или надополнувањето ретко се прифаќаат од SafeLink, но сепак вреди снимката, бидејќи може да завршите со истиот пакет без трошоци.

Како и да е, со или без пакетот, едно е сигурно: SafeLink ќе бара од вас да ги расчистите долговите пред да ви дозволи да ги користат нивните услуги. И на крај, доколку се одлучите за одјавување од услугите на SafeLink, тие исто така ќе бараат од вас да ги платите сите долгови што можеби ги имате.

Секогаш можете контактирајте ја поддршката за корисници на SafeLink , доколку откриете дека се потребни повеќе информации или дури и за какви било барања што ќе треба да ги исполните пред да го пренесете вашиот мобилен број во нивните телефонски услуги.

На крај, дали треба да дознаете за други лесни начини за извршување на преносливоста на бројот на друг оператор во услугите на SafeLink, не заборавајте да нè известите. Оставете порака во делот за коментари и помогнете им на нашите колеги корисници да ја добијат најевтината услуга за нивните услуги за мобилни телефони.
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez
Денис Алварез е искусен технолошки писател со повеќе од 10 години искуство во областа. Тој има напишано опширно на различни теми кои се движат од безбедноста на интернет и решенија за пристап до cloud computing, IoT и дигитален маркетинг. Денис има остро око за идентификување на технолошките трендови, анализа на динамиката на пазарот и презентирање остроумен коментар за најновите случувања. Тој е страстен да им помага на луѓето да го разберат сложениот свет на технологијата и да донесат информирани одлуки. Денис има диплома по компјутерски науки на Универзитетот во Торонто и магистерски студии по бизнис администрација на бизнис школата Харвард. Кога не пишува, Денис ужива да патува и да истражува нови култури.