Hoe Toshiba Smart TV verbinden met WiFi?

Hoe Toshiba Smart TV verbinden met WiFi?
Dennis Alvarez

hoe toshiba smart tv te verbinden met wifi

Toshiba, dat al jaren high-end technologische elektronica levert, is meer dan een geconsolideerd merk op de huidige markt. De Japanse reus, die zowel trends creëert als volgt, is aanwezig in huishoudens en bedrijven met bijna eindeloze producten, diensten en oplossingen.

Ondanks het feit dat tv's vrijwel altijd het paradepaardje van het bedrijf zijn geweest, ontwerpt Toshiba ook dvd's, dvd-recorders, printers, kopieerapparaten en vele andere informatica-apparaten, waardoor het bedrijf overal ter wereld aanwezig is in huizen en kantoren.

Terwijl de concurrentie voor de nieuwste Smart TV-technologie voortschrijdt met de bekende Samsung, Sony en LG als koplopers, lijkt Toshiba vlak achter te blijven.

Hun nieuwste Smart TV, onlangs gelanceerd, is een apparaat van topklasse, met een bijna oneindige hoeveelheid streaming apps, snellere en eenvoudigere connectiviteitsfuncties en een uitstekende audio- en videokwaliteit.

Toch worden Toshiba Smart TV's op forums en Q&A-communities over het hele internet nog steeds genoemd als een probleem met de draadloze verbinding. Hoewel wordt gemeld dat de functie daadwerkelijk aanwezig is, vinden gebruikers de verbindingsprocedure lastig.

Als u zich onder die mensen bevindt, zullen we u uitleggen hoe u een draadloze verbinding tussen uw Toshiba Smart TV en uw Wi-Fi-thuisnetwerk tot stand brengt.

Dus, zonder verder oponthoud, volgt hier hoe u uw Toshiba Smart TV kunt aansluiten op uw Wi-Fi-netwerk thuis of op het werk:

Hoe Toshiba Smart TV verbinden met WiFi?

Een Smart TV hebben zonder internetverbinding is hetzelfde als proberen de zon tegen te houden met een tennisracket. Vooral de nieuwste Smart TV's, die beloven zoveel online content te leveren via de vooraf geïnstalleerde streaming apps en de vele apps die kunnen worden gedownload.

Daarnaast brengt de connectiviteit met andere apparaten, die via internet snel tot stand komt, de draadloze verbinding naar de top van de behoeften van een Smart TV.

Zeker, je zou een bekabelde internetverbinding kunnen hebben, want vrijwel elke Smart TV op de markt heeft tegenwoordig een ethernetpoort. Maar omdat de meeste mensen de voorkeur geven aan de gemakkelijke en draadloze Wi-Fi-verbindingen, is dat waar we ons in dit artikel op richten.

U hebt nu waarschijnlijk wel begrepen hoe belangrijk het is om uw Smart TV met het internet te verbinden:

  • Pak uw afstandsbediening en druk op de homeknop die degene moet zijn met een huisje erop getekend, en ga naar de instellingen
  • Zodra u bij de instellingen bent, zoekt u naar het tabblad Netwerk, dat u zou moeten kunnen bereiken als u naar rechts scrolt.
  • Na toegang tot de netwerkinstellingen wordt u gevraagd om kies een netwerktype Mocht u liever onze aanbeveling volgen, kies dan voor de draadloze verbinding
  • Op het scherm zou een lijst van beschikbare verbindingen in de buurt moeten verschijnen, met uw thuis-Wi-Fi als een van de eerste, aangezien het de verbindingen rangschikt volgens sterkte en hoe dichter de router is, hoe sterker de verbinding is
  • Als het probeert verbinding te maken met uw huis-Wi-Fi, wordt u waarschijnlijk gevraagd om het wachtwoord in te voeren. Normaal gesproken opent het systeem een virtueel toetsenbord voor u om het wachtwoord in te typen, maar als dat niet gebeurt, kunt u gewoon klik op de toetsenbordknop op je afstandsbediening .
  • Klik daarna op de OK-toets en geef het Smart TV-systeem even de tijd om de verbinding met het draadloze netwerk goed uit te voeren.

Ter opluchting: hoewel sommige gebruikers een autorisatieprobleem hebben gemeld bij een poging om het wachtwoord in te voeren via het schermtoetsenbord, weerhoudt dit u er niet van om de Smart TV met het internet te verbinden.

Voer gewoon de procedure nogmaals uit en wanneer u wordt gevraagd om voer het wachtwoord in selecteer het toetsenbord van de afstandsbediening en het zou moeten werken.

Nog steeds geen verbinding?

Mocht de walkthrough niet werken en je hebt nog steeds een Smart TV die geen verbinding wil maken met de Wi-Fi, dan hebben we nog wel wat trucjes achter de hand. Het probleem dat de connectiviteit in de weg staat ligt misschien niet bij de Smart TV, maar bij met de Wi-Fi verbinding .

Dus, het eerste wat u wilt doen is uw draadloze verbinding thuis oplossen, wat eenvoudig kan worden gedaan door te proberen een ander apparaat erop aan te sluiten.

Als u wel andere apparaten op uw Wi-Fi-thuisnetwerk kunt aansluiten, maar niet uw Toshiba Smart TV, bestaat de kans dat uw de router slaat te veel informatie op of dat de cache te vol zit met tijdelijke verbindingsbestanden.

Mocht dat het geval zijn, start de router dan opnieuw op en laat hem deze onnodige tijdelijke bestanden verwijderen en vanaf een nieuw beginpunt verder werken. Om de herstart uit te voeren, hoeft u alleen maar haal de stekker uit het stopcontact van de achterkant van de router (de meeste routers hebben hun stroomkabels aan de achterkant), geef het een minuut of twee, en sluit het weer aan.

Hoewel de meeste routers de mogelijkheid bieden om te resetten door te klikken en de resetknop ingedrukt houden deze methode is bewezen effectiever voor het reinigende deel.

In het geval dat u alle fixes uitvoert die we u vandaag hebben gebracht en de verbinding tussen de Smart TV en uw Wi-Fi thuis niet goed werkt, kunt u ook enkele fixes proberen met de tv. Hier is wat u kunt doen om uw Toshiba Smart TV te helpen de connectiviteitsfuncties te verbeteren:

  • Ten eerste zou een herstart van het Smart TV-systeem voldoende moeten zijn om het weer naar behoren te laten werken. Net als de router houdt het systeem ook informatie vast en heeft het een cache die af en toe vol dreigt te raken, dus een goede herstart zou het systeem in staat moeten stellen om die bestanden te verwijderen. Nogmaals, net als bij de router, hoewel er een reboot-optie is door de aan/uit-knop tien seconden ingedrukt te houden, raden wij aan om de stekker uit het stopcontact halen Ga naar de achterkant van de Smart TV en koppel hem los. Geef hem een minuut of twee en sluit het netsnoer weer aan. Laat de Smart TV vervolgens het reinigingsproces uitvoeren en opnieuw opstarten. Probeer de verbinding nog een keer om er zeker van te zijn dat de procedure het probleem heeft opgelost.

Als het opnieuw opstarten niet het verwachte resultaat oplevert, kunt u altijd proberen om een fabrieksreset die uw Smart TV terugbrengt naar een primair punt, alsof hij nooit is gebruikt.

Dat kan een goede optie zijn, omdat het installeren en verwijderen van apps er meestal voor zorgt dat het systeem meer taken op de achtergrond uitvoert, en een fabrieksreset zorgt ervoor dat alle apps die vanaf het eerste gebruik zijn geïnstalleerd, worden verwijderd.

De gebruikershandleiding moet u door de procedure leiden om de Toshiba Smart TV een fabrieksreset te geven. Pak die er dus bij en volg de stappen om uw Smart TV weer als vanouds te laten werken. Nadat de hele procedure met succes is afgerond, moet u proberen de Smart TV weer met de Wi-Fi te verbinden.

Tenslotte, als geen van de procedures hierin werkt, geef dan Toshiba's klantenservice bellen en hun professionals zullen u graag helpen om eventuele problemen in een mum van tijd te verhelpen.
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez is een doorgewinterde technologieschrijver met meer dan 10 jaar ervaring in het veld. Hij heeft uitgebreid geschreven over verschillende onderwerpen, variërend van internetbeveiliging en toegangsoplossingen tot cloud computing, IoT en digitale marketing. Dennis heeft een scherp oog voor het identificeren van technologische trends, het analyseren van de marktdynamiek en het presenteren van inzichtelijk commentaar op de laatste ontwikkelingen. Hij is gepassioneerd om mensen te helpen de complexe wereld van technologie te begrijpen en weloverwogen beslissingen te nemen. Dennis heeft een bachelor in Computer Science van de Universiteit van Toronto en een Master in Business Administration van de Harvard Business School. Als hij niet aan het schrijven is, houdt Dennis van reizen en het ontdekken van nieuwe culturen.