Spectrum Modem Online Licht Knippert: 6 Fixes!!!

Spectrum Modem Online Licht Knippert: 6 Fixes!!!
Dennis Alvarez

Spectrum Modem Online Lampje knippert

Draadloze internetverbindingen zijn de aangewezen methode om verbinding te maken met het internet, omdat ze internetsignalen bieden tot in alle hoeken en gaten van de ruimte in uw huis of kantoor.

Als u een groot pand hebt, hebt u soms een boosterbox nodig. Meer informatie over eventuele vereisten vindt u op de website van Spectrum.

Ook hoeven er geen ethernetkabels meer door uw huis of bedrijfsruimte te lopen. Deze kabels zijn lastig en kunnen slordig zijn en beperken u tot één kabel per apparaat.

U kunt meer dan één apparaat aansluiten via een draadloze of Wi-Fi-verbinding met slechts één router of modem. De draadloze netwerken worden uitgevoerd via routers en modems. Spectrum heeft een van de meest gebruikte netwerken van het land.

Spectrum Modem Lichten

Het draadloze spectrumnetwerk maakt gebruik van modems en routers om internetsignalen te leveren.

Zo handig en vrij van lastige draden als dit is, er is een beetje een leercurve. Dit geldt vooral als het gaat om de verschillende lampjes op een router en modem.

Er zijn een aantal lampjes die u op de hoogte houden van de status van uw verbinding Uw modem of router laat u snel weten of er een probleem is.

De lampjes op het voorpaneel zijn zeer nuttig, maar niet iedereen begrijpt waar deze lampjes voor dienen en wat ze betekenen. Hier is een kort overzicht om u te leiden naar een beter begrip van de lampjes en wat er gedaan moet worden om aangesloten te blijven

Met onze tips voor probleemoplossing kunt u het probleem van een knipperend online lampje op uw Spectrum-modem met een zeker vertrouwen aanpakken.

U bespaart de ondersteuning tijd als u ze nog moet bellen door de basis al te hebben uitgevoerd.

Spectrum Modem Online Lampje knippert

Modem Label LED Lichtgedrag Indicator Te ondernemen actie
Vermogen Groen Massief De stroom staat aan Nihil
Rood knipperend Modem storing Reset de modem,

Draai alle kabelverbindingen vast

Internet Uit Actieve internetverbinding Nihil
Op Kan geen verbinding maken met het internet Reset modem,

Draai alle kabelverbindingen vast,

Herstart de router

ASDL Groen Massief Stabiele internetverbinding Nihil
Groen Knipperend Instabiele internetverbinding Herstart de modem,

Controleer de kabels,

Herstart de router

LAN Uit of Groen Continu Geen internetverkeer Herstart modem en router
Groen Knipperend Actief internetverkeer Nihil

Vermogen : Dit is het eerste en meest voor de hand liggende licht om te controleren of uw internet uitvalt.

 • Als er een continu groen licht betekent het dat je een stroomaansluiting hebben .
 • Als u een rood knipperend licht Dit geeft aan modemstoring Als je dit rode knipperlichtje hebt, kun je probeer de modem te resetten Je doet dit door de resetknop ingedrukt houden aan de achterkant van de modem voor niet minder dan dertig seconden U moet controleer alle aangesloten kabels in je modem en ook in de muur.

Internet :

 • Als je een internetverbinding hebben uw het internetlampje moet uit zijn .
 • Als dit het lampje gaat branden betekent het dat je die problemen hebben met de internetverbinding. In dit geval kunt u overwegen uw modem resetten en ervoor zorgen dat alle telefoonkabels goed zijn aangesloten. Als u een aparte router heeft, herstart uw router ook.

ADSL :

 • Het ADSL-lampje op de modem moet massief groen zijn Dit geeft aan een degelijke internetverbinding .
 • Als het licht begint te knipperen mag je verbinding verliezen of moeite hebben om verbinding te houden Als dit gebeurt, controleer uw kabels en herstart uw modem zoals besproken in stap één. Als u een router heeft, herstart je router ook .

LAN :

 • Een knipperend LAN-lampje geeft aan verkeer op het internet en het toont een normale internetverbinding.
 • Als uw licht uit of ononderbroken groen probeer je modem en je router opnieuw opstarten.

Sommige modems hebben een fysieke zwarte aan/uit-knop die u moet indrukken. U moet dus de aan/uit-knop aanzetten als de lampjes niet branden.

Soms is een simpele herstart met de knop aan de achterkant niet genoeg om je opnieuw te verbinden, en moet je de modem resetten.

1) De Spectrum Modem resetten

Hieronder staan de stappen die u moet nemen om de modem te resetten :

 • Ontkoppel uw modem van de stroom volledig. Doe dit door de stroomkabel loskoppelen van de achterkant van de modem. Als u enige vorm van een accu , zul je moeten ontkoppelen dit ook.
 • Laat de modem los. voor minstens 30 seconden Dit laat alle stroom uit je modem lopen.
 • Vervolgens kunt u steek de stroomkabel terug in de achterkant van de modem. Als u een batterijen, je kunt deze nu terugzetten .
 • Het zal ongeveer twee minuten voor de modem om de internetverbinding te herstellen. Uw het voedingslampje moet groen branden weer, en na twee minuten uw het internetlampje moet uit zijn .

2) De Spectrum Router resetten

Als je een aparte Spectrum-router hebben moet je misschien herstart dit ook. Resetten van beide apparaten geeft je de beste resultaten.

Hieronder staan de stappen die u moet volgen om uw router te resetten:

 • Verwijder de stroomkabel van de achterkant van de router Als u naar de achterkant van de router kijkt, moet deze aan de rechterkant zitten.
 • Laat uw router uit het stopcontact voor een minimaal 30 seconden om ervoor te zorgen dat alle stroom van de machine wordt afgetapt.
 • Sluit de stroom weer aan in de achterkant van uw router. Als u een aan/uit-schakelaar of -knop, zorg ervoor dat deze aan staat.
 • Laat de router over 2 minuten om een reboot te voltooien Wanneer u uw router opnieuw opstart, zal de krijgt de router een nieuw privé IP-adres .
 • Zodra de twee minuten en het opnieuw opstarten zijn voltooid moet uw router opnieuw verbonden met het internet en je zou je activiteiten moeten kunnen voortzetten.

3) De spectrumontvanger resetten

Als u nog steeds problemen hebt met de verbinding, moet u misschien de Spectrum-ontvanger opnieuw opstarten De ontvanger wordt ook wel een kabeldoos .

Om de kabelbox te resetten:

 • Je moet trek de stroomkabel uit. van de achterkant van de doos.
 • Laat de stroom uit de doos voor 60 seconden. om de doos te laten afkoelen en de stroom te laten wegvloeien.
 • Sluit de stroomkabel weer aan en laat 2 minuten voorbijgaan om eventueel opnieuw op te starten.

4) Reset frequentie

Malware is een probleem in de moderne wereld en echte pijn waar niemand mee te maken wil hebben. U kunt deze lastige virussen bestrijden als software-inbrekers.

Volgens deskundigen is de De beste manier om dit te doen is om uw modem en router om de twee maanden te resetten. Het verstoort de malware door het VPN filter te verstoren.

Helaas, het verwijdert malware niet volledig . de De enige manier om dit te doen is om de fabrieksinstellingen te herstellen. Als bijkomend voordeel zal het regelmatig resetten van de modem een veiligere en robuustere internetverbinding bieden ook verbetering van de betrouwbaarheid van het netwerk .

Om de dreiging van malware te verminderen en de verbinding te verbeteren, moet u overweeg ook uw apparaten te resetten alleen geen fabrieksreset, let wel.

Bij de meeste technologische apparaten is het eerste wat u moet doen om een software- of verbindingsprobleem te verhelpen opnieuw opstarten of rebooten -zelfs je smartphone of smart tv.

Nadat je hem hebt uitgezet en weer aangezet, is de kans groot dat de fout in de verbinding wordt hersteld .

Zo niet, dan zijn er altijd tips voor probleemoplossing op de pagina van de fabrikant die u kunt volgen. Als geen van deze werkt, zou u moet contact opnemen met de klantenservice .

5) Controleer op beschadigde kabels

In de meeste gevallen wordt een lage of geen internetverbinding veroorzaakt door iets relatief eenvoudigs. Bijvoorbeeld, ook al gebruikt u een draadloze verbinding, er zijn nog steeds kabels bij betrokken.

Dit zijn de kabels die van uw ADSL- of telefoonpoort naar uw modem of router gaan Deze kabels zijn niet onfeilbaar voor schade of slijtage Hoewel dit frustrerend kan zijn, kunt u het snel en zonder IT-ondersteuning oplossen.

Als u uw internetlampje ziet knipperen voordat u eraan denkt iets te resetten, controleer die kabels Zorg ervoor dat de kabel goed vastzit aan de achterkant van de modem en de router.

Dan zou het helpen als je ervoor zorgt dat de kabel goed in de poort in de muur zit. Als uw kabel op enigerlei wijze beschadigd is, moet u uw kabel vervangen. en dit zou uw internetproblemen moeten oplossen.

6) Controleer op regionale uitval

Stel dat u constateert dat uw kabels in goede staat zijn en goed in alle relevante poorten zitten, dan moet u contact opnemen met Spectrum. Zoek uit of er internetonderbrekingen zijn in uw omgeving Het is geen algemeen probleem, maar het is een mogelijkheid.

Zodra u er zeker van bent dat het internet in uw gebied werkt en u dit hebt gecontroleerd, gaan uw kabels verder naar beneden op onze lijst voor probleemoplossing.

Als geen van de voorgestelde tips voor u werkt, moet u contact opnemen met de klantenservice van Spectrum voor meer advies. Zorg ervoor dat u hen vertelt wat u al hebt geprobeerd om het gesprek efficiënter te laten verlopen.

Extra tips

Doe in geen geval een fabrieksreset als het niet op advies van de technische ondersteuning van de fabrikant.

Wanneer u een fabrieksreset uitvoert, alle informatie die op uw modem of router is opgeslagen zal worden gewist. Dit is een eenvoudige taak die u niet wilt uitvoeren als het niet nodig is.
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez is een doorgewinterde technologieschrijver met meer dan 10 jaar ervaring in het veld. Hij heeft uitgebreid geschreven over verschillende onderwerpen, variërend van internetbeveiliging en toegangsoplossingen tot cloud computing, IoT en digitale marketing. Dennis heeft een scherp oog voor het identificeren van technologische trends, het analyseren van de marktdynamiek en het presenteren van inzichtelijk commentaar op de laatste ontwikkelingen. Hij is gepassioneerd om mensen te helpen de complexe wereld van technologie te begrijpen en weloverwogen beslissingen te nemen. Dennis heeft een bachelor in Computer Science van de Universiteit van Toronto en een Master in Business Administration van de Harvard Business School. Als hij niet aan het schrijven is, houdt Dennis van reizen en het ontdekken van nieuwe culturen.