TLV-11 - Непрепознаена OID порака: 6 начини да се поправи

TLV-11 - Непрепознаена OID порака: 6 начини да се поправи
Dennis Alvarez

tlv-11 – непрепознатлив oid

Интернет-врските се вообичаени (или можеме да кажеме задолжителни) за секој простор. Од истата причина, некои луѓе ги користат кабелските модеми бидејќи тие се познати по помалку прекини во интернет сигналите. Напротив, TLV-11 – непрепознаена OID порака ги зафати корисниците со кабелски модеми. Ајде да видиме за што се работи!

TLV-11 – Непрепознаена OID порака

Пред да започнеме со методите за решавање проблеми, од суштинско значење е да разбереме зошто се појавува оваа грешка. Оваа порака за грешка значи дека конфигурациските датотеки имаат информации од различен продавач. Во некои случаи, информациите за повеќе продавачи во конфигурациските датотеки. Датотеките за конфигурација се од суштинско значење за доставување на како-до за специфични функции за продавачите.

Кога конфигурацијата има информации од повеќе брендови, тоа резултира со TLV-11 - непрепознаена OID порака. Оваа грешка обично се јавува кога кабелскиот модем се регистрира, но не влијае на операциите. Напротив, ако се борите со проблеми со поврзувањето, ги имаме методите за решавање проблеми споменати подолу;

Исто така види: Трепка адаптер за подесување на спектарот: 5 начини да се поправи

1) Јавете се на интернет провајдерот

Вашиот прв инстинкт треба да биде повикување на интернет давателот на услуги или интернет-превозникот. Тоа е затоа што тие можат подобро да се справат со модемот. Кога ќе се јавите на давателот на интернет услуги, информирајте го за TLV-11 – непрепознатлив OIDпорака. Давателот на интернет услуги ќе направи промени во модемот и ќе го реши проблемот со конфигурациските датотеки.

2) Надградба на фирмверот

За луѓе кои не сакате да го повикате давателот на интернет услуги или не можете да го повикате, мора да барате надградба на фирмверот. Ова е затоа што надградбата на фирмверот ќе ги поправи повеќето конфигурациски проблеми и грешки. За да ја преземете надградбата на фирмверот, отворете ја официјалната веб-страница на брендот на кабелскиот модем и проверете дали има ажурирање на фирмверот.

Исто така види: Што е IPDSL? (објаснето)

Во случај да е достапна надградбата на фирмверот, преземете ја и инсталирајте ја на модемот. Кога ќе заврши инсталацијата, кабелскиот модем ќе се рестартира и прилично сме сигурни дека пораката TLV-11 – непрепознатливиот OID ќе биде отстранета. Исто така, предлагаме редовно да проверувате дали има надградби на фирмверот бидејќи тоа помага и при поврзувањето.

3) Ресетирај

TLV-11 – непрепознатлива порака за OID е сè за неточни информации за продавачот во конфигурациските датотеки на кабелскиот модем. Како што е кажано, ресетирањето на кабелскиот модем ќе обезбеди бришење на неточните информации. Покрај тоа, ресетирањето ќе помогне да се избришат неточните поставки, а кабелскиот модем ќе се ресетира на оригиналните поставки.

За ресетирање на кабелскиот модем, треба да го побарате копчето за ресетирање. Корисниците ќе треба да го притиснат копчето за ресетирање пет до десет секунди за правилно. После овиесекунди, кабелскиот модем ќе се ресетира и ќе се постават стандардните конфигурациски датотеки. Како резултат на тоа, TLV-11 – непрепознаената OID порака е голема веројатност да исчезне.

4) Рестартирајте

Во некои случаи, рестартирањето може да реши помали конфигурациски проблеми . Рестартирањето има тенденција да работи со TLV-11 - непрепознаена OID порака ако едната друга информација за продавачот се додаде во конфигурациските датотеки. Како што се вели, корисниците можат да го рестартираат кабелскиот модем со извлекување на кабелот за напојување. Потоа, почекајте десет до петнаесет минути пред повторно да го вметнете кабелот за напојување. Како резултат на тоа, проблемите со конфигурацијата ќе бидат решени.

5) Регистрација

За луѓе кои треба да користат кабелски модем без TLV-11 – непрепознатлива OID порака или други грешки, тие мора да го регистрираат кабелскиот модем. Тоа е затоа што кога кабелот е регистриран, тој ги прима само конфигурациските датотеки на регистрираниот оператор. За регистрација на кабелскиот модем, ќе треба да го контактирате производителот на модемот.

6) Информации за нарачката

Кога го нарачувате кабелскиот модем и имате TLV-11 – непрепознат OID порака на неа, треба да го повикате производителот на модемот. Најдобро е да контактирате со тимот на сметката. Тоа е затоа што секогаш кога има проблем со нарачките, тоа може да создаде проблем со различни системи. Корисниците може да се сомневаат во неусогласеност во системите, што предизвикува проблеми со конфигурацијата.

Когајавете се во тимот за сметки, тие ќе го проверат бројот на нарачката и ќе видат дали напојувањето на информациите било неточно. Во случај да се забележат такви проблеми, тие ќе го решат вашиот кабелски модем од нивниот крај. Ако решавањето проблеми не функционира, тие може да побараат од вас да го вратите кабелскиот модем назад. Со поедноставни зборови, тие ќе понудат услуги за замена на кабелскиот модем.
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez
Денис Алварез е искусен технолошки писател со повеќе од 10 години искуство во областа. Тој има напишано опширно на различни теми кои се движат од безбедноста на интернет и решенија за пристап до cloud computing, IoT и дигитален маркетинг. Денис има остро око за идентификување на технолошките трендови, анализа на динамиката на пазарот и презентирање остроумен коментар за најновите случувања. Тој е страстен да им помага на луѓето да го разберат сложениот свет на технологијата и да донесат информирани одлуки. Денис има диплома по компјутерски науки на Универзитетот во Торонто и магистерски студии по бизнис администрација на бизнис школата Харвард. Кога не пишува, Денис ужива да патува и да истражува нови култури.