6 вообичаени проблеми на Inseego M2000 и нивните решенија

6 вообичаени проблеми на Inseego M2000 и нивните решенија
Dennis Alvarez

проблеми со inseego m2000

Исто така види: T-Mobile вообичаени кодови за грешки со решенија

Производите на Inseego се меѓу најсигурните опции за брза услуга на хотспот. Тие обезбедуваат конзистентна и непрекината врска со повеќе уреди, подобрувајќи го вашето целокупно искуство со MiFi. Иако овие производи обезбедуваат одлични услуги, тие се склони кон грешки што може да се решат со едноставни чекори за отстранување проблеми. Ако поседувате Inseego M2000, може да наидете на грешки со уредот. Како резултат на тоа, овој напис ќе ви помогне да дијагностицирате специфични проблеми со Inseego M2000 и да обезбедите едноставни чекори за отстранување проблеми.

6 вообичаени проблеми на Inseego M2000

1. Проблеми со поврзувањето:

Проблемите со поврзувањето на M2000 се еден од најчестите проблеми што ги пријавиле многу корисници на Inseego. Кога вашиот уред со хотспот има проблеми со поврзувањето со вашите конфигурирани уреди, тоа може да се должи на недостапноста на услугата Inseego на одредени географски локации. Затоа, проверете дали вашата област е покриена со услугите на Inseego.

Покрај тоа, други пречки во сигналот со врската со вашата точка на пристап може да предизвикаат често исклучување на вашите уреди. Затоа, преместете го вашиот MiFi уред во која било област каде што нема други рутери за Wi-Fi или широкопојасни уреди што би можеле да ја нарушат вашата врска.

2. Исклучување на MiFi:

Друг проблем што корисниците го пријавиле е неочекуваното исклучување на MiFi. Ова обично е предизвиканосо тоа што вашиот уред за пристапна точка постојано ги враќа поставките за системската конфигурација или со празнење на батеријата, што предизвикува негово излегување од циклусот на напојување и исклучување.

За да го решите овој проблем, треба да размислите за рестартирање на уредот со притискање на копчето за вклучување кое се наоѓа на MiFi M2000. Ослободете го копчето по 3 секунди и вклучете го вашиот уред. Проверете ја иконата видлива на почетниот екран на M2000 за да видите дали вашиот уред бара полнење. Поврзете го вашиот MiFi со полнач и избегнувајте да го користите уредот додека не се наполни целосно. Ако тоа не функционира, проверете дали вашата батерија е правилно поставена во вашиот уред. Отстранете ја батеријата и поставете ја правилно во отворот за батерија, така што уредот и конекторите за батеријата ќе се израмнат. Сега вклучете го уредот за да видите дали проблемот е поправен.

3. Нема услуга:

Ако наидете на грешка без услуга на вашиот мобилен уред за пристапна точка, погрижете се да се поврзете со него во добро осветлена област. Ако се наоѓате во затворена зграда, структура може да го спречи вашето жариште да прима доволно сигнали. Сепак, се препорачува да го преориентирате уредот на поизложена област, како што е прозорец или врата.

4. Ажурирања на фирмверот:

Друг вообичаен проблем со кој се соочуваат корисниците е што нивните уреди не можат да ја препознаат врската со жариштето. Ова главно се случува кога вашиот уред чека на ажурирања на фирмверот. За да го решите овој проблем.

  1. Вклучете го вашиот MiFi уред.
  2. Одете наМенито на вашиот LED екран на M2000 и скролувајте нагоре до Ажурирање на софтвер.
  3. Допрете ја опцијата Ажурирање на софтвер.
  4. Ако чекате ново ажурирање на фирмверот, екранот ќе се појави.
  5. Следете ги упатствата прикажани на екранот за да го ажурирате софтверот до најновата верзија.

Забелешка: ако вашиот уред не прикажува екран за ажурирање софтвер, тогаш вашиот уред веќе ја има најновата верзија на софтверот.

5. Уредите не се поврзуваат со M2000:

Кога можете да ја видите MiFi мрежата достапна на вашиот уред, но некако не успева да се поврзе со вашиот уред, тогаш проверете дали ги користите точните мрежни ингеренции за да се поврзете со вашето жариште. Одете на почетниот екран на вашиот MiFi уред и допрете ја опцијата за име и лозинка за Wi-Fi. Контра-проверете ги ингеренциите и проверете дали ги користите точното име и лозинка за да се поврзете на мрежата.

6. Пристап до безбедносни протоколи:

Исто така види: Апликацијата Orbi не работи: 6 начини да се поправи

Ако не можете да го поврзете уредот со точката на пристап и покрај тоа што ги користите точните мрежни акредитиви, ова треба да се должи на безбедносен проблем. Бидејќи некои постари уреди може да не можат да пристапат до стандардните безбедносни поставки на вашиот M2000, се препорачува да го промените безбедносното шифрирање во мешан режим WPA/WPA2.

  1. Поврзете го уредот со USB-C кабел и посетете ја веб-страницата на администраторот.
  2. Одете во опцијата Wi-Fi и кликнете на картичката Примарна мрежа.
  3. Изберете WPA/WPA2мешан режим од опцијата Безбедност.
  4. Допрете на Зачувај промени. Сега вашата точка на пристап треба да се поврзе со вашиот уред.Dennis Alvarez
Dennis Alvarez
Денис Алварез е искусен технолошки писател со повеќе од 10 години искуство во областа. Тој има напишано опширно на различни теми кои се движат од безбедноста на интернет и решенија за пристап до cloud computing, IoT и дигитален маркетинг. Денис има остро око за идентификување на технолошките трендови, анализа на динамиката на пазарот и презентирање остроумен коментар за најновите случувања. Тој е страстен да им помага на луѓето да го разберат сложениот свет на технологијата и да донесат информирани одлуки. Денис има диплома по компјутерски науки на Универзитетот во Торонто и магистерски студии по бизнис администрација на бизнис школата Харвард. Кога не пишува, Денис ужива да патува и да истражува нови култури.