T-Mobile вообичаени кодови за грешки со решенија

T-Mobile вообичаени кодови за грешки со решенија
Dennis Alvarez

t мобилни кодови за грешки

T-Mobile е една од најдобрите мрежи што може да ги дознаете таму, и има толку многу да понуди што го прави вистинскиот избор за повеќето од корисници со различни апликации.

Тие ги нудат најдобрите можни услуги во кои можете да уживате во смисла на подобра јачина на сигналот, правилни планови за цени и поширока покриеност до цела САД. T-Mobile ја доби најдобрата можна услуга и јачината на сигналот што гарантира дека ќе добиете подобра покриеност и во повеќето оддалечени области. Тие исто така нудат безжични широкопојасни услуги за да ви помогнат да уживате во десниот раб на безжичните широкопојасни услуги, а исто така може да има некои проблеми.

Сепак, треба да знаете и за вообичаените грешки со кои можеби ќе треба да се соочите со T-Mobile Wireless Internet и како можете да ги поправите.

Постои шифра за грешка за повеќето проблеми со кои можеби ќе треба да се соочите со T-Mobile што ви помага правилно да го дијагностицирате проблемот начин, и ќе можете да бидете сигурни дека можете да го решите проблемот на вистински начин. Значи, неколку вообичаени кодови за грешки за кои ќе треба да знаете и како можете да ги поправите се:

Исто така види: Како да го откажете Windstream интернетот? (4 начини)

Кодови за грешка на T-Mobile

1) 619/628

Ова се два кодови за грешка што имаат врска со суспензијата на сметката или ако добивате слаби сигнали, тогаш се потребни услугите да работат за вас. Ова не е нешто големозагрижени и најчесто тоа може да се поправи прилично лесно. Само треба да се погрижите за следните чекори за да ја поправите оваа шифра за грешка и да ја вратите услугата на вашиот T-Mobile.

Решение

Тоа е прилично лесно за вас да ги решите овие проблеми. Пред сè, ќе треба да ја исклучите можноста да имате послаби сигнали. Проверете дали има сигнални ленти и ако гледате само една лента таму, или воопшто нема шипки, ќе треба да ја смените вашата локација на место каде што можете да добиете подобра покриеност со сигналот и тоа оптимално ќе го реши проблемот за вас. Може да се обидете и да го рестартирате мобилниот широкопојасен уред еднаш и тоа ќе биде најдоброто нешто за вас за да го решите проблемот со сигналите.

Меѓутоа, ако сигналите се прилично силни или проблемот сè уште не е решен дури и откако ќе ги испробате горенаведените чекори за решавање проблеми, тоа би значело дека вашата сметка можеби била суспендирана од T-Mobile. Значи, ќе треба да се осигурате дека го контактирате одделот за поддршка на T-Mobile и тие ќе можат да ви помогнат со причината поради која вашата сметка е суспендирана. Не само тоа, туку ќе треба да знаете и како да го решите проблемот што може да предизвика суспендирање на вашата сметка, а одделот за поддршка на T-Mobile ќе може да ви помогне и со тоа.

2) 650/651/652

Сите овие грешки што гиможеби ќе треба да се соочите кога вашиот компјутер или уредите се поврзани со T-Mobile Wireless Broadband, но не можете да се поврзете на интернет, а компјутерот покажува поврзан, но нема интернет покриеност. Тоа може да биде предизвикано од повеќе причини, а неколку работи што можете да ги направите за да ги решите овие кодови за грешка се:

Решение

Исто така види: Зошто постојано добивате важно известување од спектарот

Проблемот може да биде предизвикан поради голем број причини како што се модемот што пријавил грешка или серверот за далечински пристап можеби не реагира. За да го решите овој проблем, ќе треба еднаш да го рестартирате вашиот компјутер и тоа ќе ви помогне да го решите проблемот засекогаш.

Сепак, ако тоа не го реши проблемот за вас, вие можеби ќе треба да преземете уште неколку чекори и да го проверите менаџерот за поврзување. Ќе треба да ги исклучите сите врски што би можеле да бидат активни во менаџерот за конекции на Mobile Broadband API, а потоа повторно да се обидете да се поврзете со мобилниот интернет од T-Mobile. Ова ќе ви помогне да ги поправите овие кодови за грешки и повторно ќе ја вратите интернет покриеноста на вашиот T-Mobile Wireless Broadband, како и на вашиот компјутер. После тоа, можете повторно да го рестартирате компјутерот и нема да морате да се соочувате со таков проблем после ова.
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez
Денис Алварез е искусен технолошки писател со повеќе од 10 години искуство во областа. Тој има напишано опширно на различни теми кои се движат од безбедноста на интернет и решенија за пристап до cloud computing, IoT и дигитален маркетинг. Денис има остро око за идентификување на технолошките трендови, анализа на динамиката на пазарот и презентирање остроумен коментар за најновите случувања. Тој е страстен да им помага на луѓето да го разберат сложениот свет на технологијата и да донесат информирани одлуки. Денис има диплома по компјутерски науки на Универзитетот во Торонто и магистерски студии по бизнис администрација на бизнис школата Харвард. Кога не пишува, Денис ужива да патува и да истражува нови култури.