4 oplossingen voor te veel actieve streams Plex

4 oplossingen voor te veel actieve streams Plex
Dennis Alvarez

Te veel actieve streams Plex

Voor degenen onder u met een druk huiselijk leven, zult u ongetwijfeld het feit waarderen dat vrijwel alle streaming platforms die er zijn meerdere shows tegelijk kunnen streamen. Dat betekent in ieder geval geen ruzie over de afstandsbediening. Maar er zijn natuurlijk beperkingen aan wat u hiervan kunt verwachten.

Het kan bijvoorbeeld allemaal beginnen af te brokkelen als de internetverbinding niet sterk genoeg is om het bij te houden. Ook de platforms zelf hebben grenzen aan de hoeveelheid inhoud die in één huishouden kan worden gestreamd. Daarna begint het voor de eindgebruiker een beetje problematisch te worden.

Hoewel Plex een betrouwbaar en degelijk streamingbedrijf is, geldt voor hen dezelfde regel. Als de eindgebruiker bijvoorbeeld 4 verschillende shows/films tegelijk streamt, kunnen er fouten optreden.

Als de gebruiker zijn inhoud in HD bekijkt, kan het zijn dat slechts 3 streams tegelijk kunnen lopen.

Zodra je de grenzen hebt overschreden van wat het platform van Plex redelijkerwijs aankan, krijg je dan de gevreesde "Plex too many active streams error". Veel mensen vragen zich dus af wat ze moeten doen en of er een manier is om het probleem te omzeilen. We hebben er eens naar gekeken en het volgende is wat we hebben ontdekt.

Hoe repareren te veel actieve streams Plex

Het volgende is alles wat mogelijk is om te voorkomen dat u de bovenstaande foutmelding krijgt en u weer kunt genieten van uw inhoud.

  1. Probeer uw actieve stromen te controleren

Zoals we hierboven al zeiden, is het heel goed mogelijk om verschillende dingen tegelijk te streamen via Plex. Maar er is een grens aan hoe ver je kunt gaan; en die grens wordt niet alleen bepaald door de sterkte van je internetverbinding.

De app kan maar zoveel verdragen voordat hij begint te worstelen. Voor sommigen van jullie wordt deze grens echter lang voordat je dat zou verwachten overschreden, en daar zijn redenen voor.

De meest voorkomende boosdoener achter de fout 'Too Many Active Streams' is dat er mogelijk nog een gebruiker is aangemeld bij de app op een ander apparaat waarvan de hoofdgebruiker nog niet op de hoogte is.

Het punt is dat, zelfs als dat andere apparaat momenteel niets streamt, het enkele feit dat je account erop is ingelogd ervoor zorgt dat Plex het markeert als een actieve streamsessie. Dus dat is al één stream van de geprojecteerde maximaal 3 of 4 verwijderd uit de vergelijking.

Gelukkig is er een heel eenvoudige manier om erachter te komen of dit bij u gebeurt zonder ingewikkeld speurwerk te hoeven doen. Wat wij voorstellen is dat u naar uw Plex-app gaat op het apparaat van uw keuze.

Navigeer vervolgens naar de sectie 'nu spelen' die u vindt in het dashboard van de app. Van hieruit kunt u precies zien wat er is ingelogd. Als er andere gebruikers zijn die momenteel in de Plex-app zijn ingelogd, worden hun namen hier weergegeven.

Nu hoeft u alleen nog maar alle apparaten af te melden die momenteel niet worden gebruikt voor streaming. Zo zou u weer volledige controle over de app moeten hebben.

  1. De instellingen voor Actieve streams per gebruiker wijzigen

Als de laatste oplossing niet helemaal werkte, kan de volgende meest waarschijnlijke oorzaak van het probleem dat u ondervindt, worden veroorzaakt door een eenvoudige instelling. Hoewel niet echt algemeen bekend, is er een instellingskeuze die optreedt bij het maken van een nieuwe gebruiker om toe te voegen aan de Plex account.

Wat het doet is het aantal streams beperken dat elke gebruiker kan hebben. Dus, laten we zeggen dat je 5 actieve media kon uitzenden op één gebruiker, dit zal dan betekenen dat het aantal afneemt tot 2 of 3 streams per gebruiker voor alle gebruikers na de eerste. Dit kan echter veranderd worden.

Om die Plex-instelling te wijzigen, hoeft u alleen maar naar de sectie "netwerkinstellingen" te gaan en vervolgens de streamingcapaciteit van de gebruiker in kwestie te selecteren in het keuzemenu. Met een beetje geluk zou dit het probleem moeten oplossen.

  1. Probeer Download en synchronisatie voor gebruikers uit te schakelen

Iets anders dat het probleem van te veel actieve streams op Plex kan veroorzaken, is simpelweg dat het wordt overbelast door de download- en synchronisatiemogelijkheden die het heeft. Hoewel beide echt nuttige functies, kunnen ze het systeem ook misleiden door te denken dat er een actieve streamingsessie is, terwijl dat in werkelijkheid niet zo is.

Dus als je verschillende gebruikers hebt die elk wat inhoud van de server hebben gedownload, zal Plex dit ook markeren als een actieve stream, het verminderen van de Nog vreemder dan dat is het feit dat Plex het nog steeds als zodanig markeert, zelfs als de gebruiker momenteel niet actief is of streamt.

Aangezien dit onvermijdelijk uw capaciteit om te streamen op een bepaald moment zal verminderen, raden wij altijd aan de downloadfunctie uitschakelen Voor nu moeten we waarschijnlijk laten zien hoe je dat probleem met terugwerkende kracht kunt oplossen.

Om te beginnen moet je naar de Gebruikersgedeelte van de app en ga dan naar het tabblad 'selecteer gebruiker'. Vervolgens moet u naar naar "beperkingen en dan gewoon de sync-functie uitschakelen, waardoor de downloads voor die gebruiker worden uitgeschakeld.

U kunt dit voor elke gebruiker doen als u er echt zeker van wilt zijn dat het probleem niet meer opduikt. Nu hoeft u alleen nog maar te controleren of u weer kunt streamen, wat naar wij verwachten ook het geval zal zijn.

  1. Neem contact op met Plex Support

Als het probleem om de een of andere reden nog steeds bestaat na de bovenstaande oplossingen, is het zeer waarschijnlijk dat het probleem aan de kant van Plex ligt en niet aan de uwe. De enige logische actie die nu nog overblijft is om het probleem aan Plex melden.

Het melden van dergelijke problemen is belangrijk, want hoe meer mensen het doen, hoe belangrijker het probleem voor hen lijkt. Als niemand anders het meldt, wordt het waarschijnlijk naar beneden geschoven op de lijst van prioriteiten. We hopen dat dit heeft geholpen.
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez is een doorgewinterde technologieschrijver met meer dan 10 jaar ervaring in het veld. Hij heeft uitgebreid geschreven over verschillende onderwerpen, variërend van internetbeveiliging en toegangsoplossingen tot cloud computing, IoT en digitale marketing. Dennis heeft een scherp oog voor het identificeren van technologische trends, het analyseren van de marktdynamiek en het presenteren van inzichtelijk commentaar op de laatste ontwikkelingen. Hij is gepassioneerd om mensen te helpen de complexe wereld van technologie te begrijpen en weloverwogen beslissingen te nemen. Dennis heeft een bachelor in Computer Science van de Universiteit van Toronto en een Master in Business Administration van de Harvard Business School. Als hij niet aan het schrijven is, houdt Dennis van reizen en het ontdekken van nieuwe culturen.