4 Manieren om Denon ontvanger te repareren schakelt uit en knippert rood

4 Manieren om Denon ontvanger te repareren schakelt uit en knippert rood
Dennis Alvarez

denon ontvanger gaat uit en knippert rood

Denon is een Japans elektronicabedrijf met een lange traditie in het produceren van audio- en videosystemen voor uw thuisbioscoop. Een van hun meest gewilde producten is de Denon AV-receiver.

Het is een van de best klinkende ontvangers die je op de markt kunt vinden, en zeker de beste die je in zijn prijsklasse kunt vinden. De meeste gebruikers van Denon-receivers zijn meer dan tevreden met het product dat ze hebben gekocht. Dat gezegd hebbende, hebben sommige gebruikers bepaalde problemen genoemd die ze zijn tegengekomen tijdens het gebruik van dit product.

Een van de problemen die mensen ervaren is dat hun Denon receiver uitschakelt direct na het aanzetten. Direct daarna een rood knipperend licht Als u ook met dit probleem te maken hebt, lees dan wat u kunt doen om het op te lossen.

Bekijk onderstaande video: Samenvattende oplossingen voor het probleem "Gaat uit en knippert rood" op Denon ontvanger

Hoe de Denon ontvanger uitschakelt en rood knippert op te lossen

Hieronder zullen we uitleggen wat dit probleem precies veroorzaakt en wat u kunt doen om het te verhelpen. Als u niet zoveel ervaring hebt met het oplossen van problemen zoals deze, maak u dan geen zorgen. We zullen ons best doen om u er stap voor stap doorheen te leiden.

Wat betekent het rode knipperlicht?

Als u dit probleem heeft, vraagt u zich waarschijnlijk af wat het rood knipperende lichtsignaal betekent. Het rode licht is eigenlijk iets dat heet een beschermingslicht Het begint te knipperen wanneer de thermische monitors en stroomsensoren een abnormale bedrijfsomgeving detecteren.

Soms kan het probleem worden opgelost door simpelweg en de ontvanger opnieuw opstarten. Maar in sommige gevallen kan het rode knipperlicht een teken zijn dat er een ernstiger complicatie is die moet worden verholpen. Als dat het geval is, zijn hier een paar methoden die u kunt proberen om dit probleem te verhelpen.

  1. Laat de ontvanger afkoelen

Het is mogelijk dat het rode knipperlichtprobleem wordt veroorzaakt door uw ontvanger oververhit raakt. Als dat het geval is, wordt het geïntegreerde circuit automatisch gereset nadat u het een paar minuten hebt laten afkoelen. Zodra de ontvanger is afgekoeld, is het beschermingslampje verdwenen en kunt u uw Denon-ontvanger gewoon blijven gebruiken.

  1. Schakel de ontvanger uit en controleer de verbindingen

De boosdoener achter uw probleem kan ook een slechte werkomgeving zijn. Bijvoorbeeld, lage elektrische weerstand, een defecte luidspreker of een korte luidsprekerkabel. In dat geval moet u uw ontvanger uitzetten en resetten. Vergeet niet elke draadverbinding van en naar de luidspreker te controleren.

Als je dat eenmaal gedaan hebt, zet de ontvanger weer aan. Als het beschermingslampje meteen verschijnt, moet u de test opnieuw uitvoeren, maar dit keer moet u de luidsprekerkabels aan de kant van de ontvanger loskoppelen.

Als het beschermingslampje deze keer niet oplicht, betekent dit dat is er een probleem met de luidspreker of een van de draden. U kunt een eliminatiesysteem gebruiken om te bepalen welke draad de defecte is door ze één voor één te verbinden en hertesten elke keer dat u een nieuwe draad aansluit.

  1. De microprocessor initialiseren

Als de vorige methoden niet hebben gewerkt en het rode knipperlicht nog steeds aanwezig is, dan moet u de microprocessor initialiseren. Dat betekent dat u het toestel moet resetten. Controleer de gebruikershandleiding om erachter te komen welke stappen u moet nemen om de microprocessor te initialiseren.

Houd er rekening mee dat door het resetten van uw apparaat alle instellingsconfiguraties die zijn opgeslagen in de systeem zal worden verwijderd en dat je het hele instellingsproces opnieuw moet doen.

Het zou dus slim zijn om schrijf uw instellingen op voordat u verder gaat met de reset. Dit maakt het installatieproces veel gemakkelijker en sneller zodra de reset is uitgevoerd.

  1. Breng uw ontvanger naar een erkend reparatiecentrum.

Als u zich niet zeker voelt om de reset zelf uit te voeren, of u heeft het al gedaan maar het probleem lijkt zich nog steeds voor te doen, dan is het misschien tijd om vraag om professionele hulp. U kunt een reparateur bellen of de ontvanger naar een erkend reparatiecentrum brengen.

Zij hebben het gereedschap en de kennis om uit te zoeken wat er mis is met uw toestel en hoe het te repareren, niet te vergeten dat het veel goedkoper is dan de ontvanger zelf te vervangen. Hopelijk hebben ze hem zo weer in orde.
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez is een doorgewinterde technologieschrijver met meer dan 10 jaar ervaring in het veld. Hij heeft uitgebreid geschreven over verschillende onderwerpen, variërend van internetbeveiliging en toegangsoplossingen tot cloud computing, IoT en digitale marketing. Dennis heeft een scherp oog voor het identificeren van technologische trends, het analyseren van de marktdynamiek en het presenteren van inzichtelijk commentaar op de laatste ontwikkelingen. Hij is gepassioneerd om mensen te helpen de complexe wereld van technologie te begrijpen en weloverwogen beslissingen te nemen. Dennis heeft een bachelor in Computer Science van de Universiteit van Toronto en een Master in Business Administration van de Harvard Business School. Als hij niet aan het schrijven is, houdt Dennis van reizen en het ontdekken van nieuwe culturen.