Vizio TV blijft de verbinding met WiFi verbreken: 5 manieren om dit op te lossen

Vizio TV blijft de verbinding met WiFi verbreken: 5 manieren om dit op te lossen
Dennis Alvarez

vizio tv blijft de verbinding met wifi verbreken

In de voortdurende strijd om de nieuwste technologie voor Smart TV's hebben klanten steeds diepere zakken nodig.

Terwijl onder andere Samsung, LG en Sony vechten om de toppositie op de markt, begrijpen sommige andere merken dat het budget een sterk punt is om rekening mee te houden. Dat is het geval met Vizio TV's, die nog steeds een uitstekende beeldkwaliteit en systeemprestaties bieden, maar niet zoveel kosten als de top Smart TV's die er zijn.

We zijn op een punt gekomen waarop alle Smart TV's, hoe geavanceerd of verouderd ook, het over één ding eens zijn... een internetverbinding is verplicht om de TV-functies goed te laten werken. En voor de meeste gevallen, niet elke internetverbinding volstaat.

De meeste zullen wat meer snelheid of stabiliteit vragen dan het thuisnetwerk van sommige gebruikers. Als het zover komt, is het verstandiger om niet tegen de stroom in te gaan en in plaats daarvan gewoon uw internetpakket te upgraden, want dan kunt u genieten van alle functies die uw betaalbare Vizio Smart TV kan bieden.

Aan de andere kant, mocht het upgraden van uw internetplan meer kosten dan u zich nu kunt veroorloven, dan zijn er een paar fixes die u zelf kunt proberen, omdat ze weinig tot geen expertise vereisen.

Dus volg ons terwijl we u vertellen hoe u vijf eenvoudige oplossingen kunt uitvoeren die uw Vizio Smart TV zullen helpen een stabielere verbinding te krijgen en de verbinding met de Wi-Fi niet langer te verbreken.

Problemen oplossen met Vizio TV blijft de verbinding met WiFi verbreken

1) Controleer uw draadloze netwerk

Het eerste en eenvoudigste wat u wilt doen is controleren of uw Wi-Fi-verbinding werkt zoals het hoort. Sluit daarvoor gewoon een ander apparaat aan op hetzelfde netwerk en gebruik het om het internet op te gaan.

Als het werkt, dan ligt het probleem niet bij uw thuisnetwerk, maar bij de Vizio TV. Dan moet u contact opnemen met de klantenservice van het bedrijf en een technisch bezoek plannen voor professionals om te komen kijken wat het probleem is met de Smart TV.

Als u probeert een ander apparaat te verbinden met uw Wi-Fi-thuisnetwerk en het lukt gewoon niet, of zelfs als het wel verbinding maakt maar geen toegang krijgt tot het internet, dan ligt het probleem waarschijnlijk bij de internetverbinding.

Als dat het geval is, kunt u proberen een eenvoudige reset van de router Als dat niet voldoende is, neem dan contact op met de klantenservice van de provider en krijg professionele hulp.

Maar als u het heft in eigen handen wilt nemen, zijn er nog een paar dingen die u kunt proberen voordat u hulp inroept.

2) De DHCP-instellingen aanpassen

Het DHCP, of Dynamic Host Configuration Protocol, is de procedure die de verbinding versterkt tussen apparaten en de router die de internetsignalen naar het huis stuurt.

Gewoonlijk wordt DHCP uitgeschakeld omdat de meeste gebruikers kiezen voor een aantal apparaten dat op hetzelfde netwerk is aangesloten, in plaats van de exclusiviteit die deze functie mogelijk maakt.

Naar om de DHCP op uw Vizio Smart TV, pak uw afstandsbediening en klik op de menuknop, scroll vervolgens door de opties totdat u zoek de netwerk tab.

Klik erop en ga naar de lijst met instellingen, waar u de optie voor handmatige instelling kunt vinden. Als u erop klikt, moet een nieuw scherm vol instellingen verschijnen, dus zoek naar de DHCP-optie en schakel deze in.

Een laatste opmerking: mocht de DHCP-optie al ingeschakeld zijn, schakel hem dan gewoon uit, geef hem ongeveer dertig seconden de tijd en schakel hem weer in. Dat kan ervoor zorgen dat de verbinding tussen de router en de Vizio Smart TV opnieuw tot stand komt.

3) Probeer de onderdelen opnieuw op te starten

Hoewel grotendeels onderschat, is de herstartprocedure eigenlijk heel efficiënt tegen kleine problemen. Het proces stelt het systeem in staat zich te ontdoen van ongewenste en onnodige tijdelijke bestanden door de cache op te ruimen, en de prestaties op te lossen.

Dat betekent dat lopende problemen moeten worden opgespoord en verholpen, en dat achtergrondprogramma's die niets doen behalve RAM-geheugen verbruiken, moeten worden afgesloten.

In het geval van het probleem dat dit artikel u probeert te helpen oplossen, namelijk het verbreken van de verbinding met de Wi-Fi met Vizio Smart TV, is de beste optie die u hebt opnieuw opstarten alle onderdelen Ja, dat omvat de Smart TV, de router en de modem.

Laat alles vanaf een nieuw beginpunt draaien en merk de verbeterde prestaties die de apparatuur zeer waarschijnlijk zal leveren. Dus, begin met het pakken van de netsnoeren en ontkoppel ze allemaal.

Begin met de Vizio Smart TV, dan de router en tot slot de modem. Geef ze allemaal minstens dertig seconden, of een minuut, en sluit de stroomkabels weer aan.

Hoewel de Vizio Smart TV een snellere opstartprocedure heeft, geef je de modem en de router een paar minuten om weer op gang te komen. Controleer daarna of de Wi-Fi-verbinding de nodige stabiliteit heeft gekregen.

4) De beveiligingsinstellingen wijzigen

Mocht u de bovenstaande oplossingen proberen en nog steeds last hebben van de Wi-Fi disconnectie met uw Vizio tv, kan het tijd zijn om naar de beveiligingsinstellingen van uw internetverbinding.

Dat klinkt voor sommige gebruikers misschien een beetje 'out of my league', maar het kan gemakkelijk worden gedaan. Mocht u zich toch niet op uw gemak voelen om deze reparatie uit te voeren, neem dan contact op met de afdeling klantenondersteuning van de provider en leg het probleem uit, en de hoogopgeleide professionals zullen u graag helpen.

De reden waarom u uw internetbeveiligingsinstellingen moet aanpassen, is dat de WPA-PSK-modus helpt bij het stroomlijnen van de Wi-Fi-verbinding, wat de verbinding met de Vizio Smart TV stabieler kan maken.

Dat zou het verbindingsprobleem moeten oplossen, aangezien de twee apparaten onderling een sterkere internetverbinding zullen hebben. Om de internetbeveiligingsopties te wijzigen, opent u de routerinstellingen en gaat u naar het tabblad beveiliging om de coderingsmodus te wijzigen.

Als uw router wordt geleverd door de provider, moet u mogelijk een beroep doen op hun klantenservice om deze wijziging in de instellingen uit te voeren. Aangezien u hen moet bellen, moet u de tijd nemen om het probleem uit te leggen en te vragen naar verdere instellingen die u kunt doen om de verbinding tussen de router en de Smart TV te verbeteren.

5) Probeer een bekabelde internetverbinding

Als geen van de bovenstaande oplossingen voor u werkt, is de laatste optie in deze lijst met eenvoudige oplossingen om te proberen een bekabelde internetverbinding tussen de modem en de Vizio Smart TV tot stand te brengen.

Dat heet een bekabelde verbinding omdat deze tot stand komt door het gebruik van een ethernetkabel die beide apparaten met elkaar verbindt. Dat betekent dat er geen tussenpersonen zijn, zoals een router, en dat het internetsignaal wordt gestroomlijnd in de Smart TV.

Sommige gebruikers hebben een harde reset van de Vizio Smart TV aanbevolen, maar omdat de procedure inhoudt dat alle instellingen en apps worden gewist en dat het hele systeem opnieuw wordt geconfigureerd, raden we u ten zeerste aan dit door een professional te laten doen.

Uiteindelijk, mocht geen van deze vijf eenvoudige oplossingen het Wi-Fi verbrekende probleem met uw Vizio Smart TV oplossen, bel de klantenservice Hun professionals zijn gewend om met allerlei problemen om te gaan en weten zeker hoe ze u een handje kunnen helpen en uw probleem kunnen oplossen.
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez is een doorgewinterde technologieschrijver met meer dan 10 jaar ervaring in het veld. Hij heeft uitgebreid geschreven over verschillende onderwerpen, variërend van internetbeveiliging en toegangsoplossingen tot cloud computing, IoT en digitale marketing. Dennis heeft een scherp oog voor het identificeren van technologische trends, het analyseren van de marktdynamiek en het presenteren van inzichtelijk commentaar op de laatste ontwikkelingen. Hij is gepassioneerd om mensen te helpen de complexe wereld van technologie te begrijpen en weloverwogen beslissingen te nemen. Dennis heeft een bachelor in Computer Science van de Universiteit van Toronto en een Master in Business Administration van de Harvard Business School. Als hij niet aan het schrijven is, houdt Dennis van reizen en het ontdekken van nieuwe culturen.