Samsung Smart TV schermbeveiliging blijft aanstaan: 5 oplossingen

Samsung Smart TV schermbeveiliging blijft aanstaan: 5 oplossingen
Dennis Alvarez

samsung smart tv screensaver blijft aanstaan

Samsung is een grote naam als het gaat om slimme producten. Ze hebben een geweldige reeks smartphones, maar ze zijn voor iedereen de eerste keuze geworden als het gaat om slimme huishoudelijke apparaten.

Dat gezegd zijnde, Samsung Smart TV's hebben de markt als een storm getroffen, maar gebruikers klagen wel over Samsung Smart TV screensavers die steeds aan gaan. Als u ook last heeft van de abrupte screensavers, hebben wij de oplossingen voor u geschetst!

Samsung Smart TV Screensaver blijft maar komen

1) Kabelbox

Voor het grootste deel is het probleem met de schermbeveiliging mogelijk niet de schuld van de Samsung Smart TV. Dit komt omdat in de meeste gevallen het probleem met de schermbeveiliging wordt veroorzaakt door de kabelbox. Meestal treedt dit probleem op bij kabelboxen en ontvangers van Comcast. Dat gezegd hebbende, raden wij u aan om de ontvanger of kabelbox los te koppelen als u deze op de Samsung Smart TV hebt aangesloten.

Het is vrij duidelijk dat u de ontvanger en kabelbox niet kunt loskoppelen omdat deze toegang biedt tot de kanalen. Om deze reden wordt voorgesteld dat u de kabelbox of ontvanger opnieuw opstart (wat u ook hebt aangesloten op de Samsung Smart TV). Dat komt omdat het opnieuw opstarten van deze apparaten de configuratieproblemen zal oplossen en de kans zal verminderen dat de screensaver uit het niets wordt ingeschakeld.

2) Spelers

Wanneer de screensaver optreedt op de Samsung Smart TV, moet u overwegen of deze alleen aangaat wanneer u een specifieke speler gebruikt. Dit komt omdat een groot deel van de gebruikers heeft geklaagd over dit probleem wanneer ze de Samsung Smart TV aansluiten op de BluRay-speler. In dat geval is de speler in gebreke gebleven en moet u deze zaak voor reparatie en probleemoplossing naar hun klantenservice brengen.

3) Videobronnen

In meerdere gevallen treedt het screensaver probleem op omdat er misconfiguraties zijn met de videobronnen. Dit komt omdat sommige gebruikers hebben geworsteld met het screensaver probleem wanneer ze de video streaming apps gebruiken, zoals Netflix en Hulu. U kunt dus proberen die apps uit te schakelen en over te schakelen naar een ander kanaal en kijken of het screensaver probleem is verholpen. Als screensavers niet optredendan weet u weer dat de videobron defect is en dat u die apps moet bijwerken. Ook als apps niet kunnen worden bijgewerkt, belt u gewoon hun klantenondersteuning en vraagt u hen om een oplossing!

4) Modus gebruiken

Als het erop aankomt de Samsung Smart TV's te gebruiken en de screensaver uit het niets te laten opkomen, raden we u aan de gebruiksmodus te wijzigen. Voor het wijzigen van de gebruiksmodus kunt u de onderstaande instructies volgen;

  • De eerste stap is het indrukken van de toetsen menu en 1, 2 en 3, waarna het menu verschijnt.
  • Ga in het menu naar beneden naar het tabblad ondersteuning
  • Gebruik vervolgens de optie Thuisgebruik in de instellingen voor de gebruiksmodus
  • Daardoor zijn we er zeker van dat de screensavers en pop-ups niet meer zullen verschijnen.

5) Update

De laatste optie is om de firmware en software van uw Samsung Smart TV te updaten. Dit komt omdat verouderde firmware kan leiden tot meerdere problemen en screensaver is een van de problemen. Dus, download en installeer gewoon de nieuwste firmware-update op de TV!
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez is een doorgewinterde technologieschrijver met meer dan 10 jaar ervaring in het veld. Hij heeft uitgebreid geschreven over verschillende onderwerpen, variërend van internetbeveiliging en toegangsoplossingen tot cloud computing, IoT en digitale marketing. Dennis heeft een scherp oog voor het identificeren van technologische trends, het analyseren van de marktdynamiek en het presenteren van inzichtelijk commentaar op de laatste ontwikkelingen. Hij is gepassioneerd om mensen te helpen de complexe wereld van technologie te begrijpen en weloverwogen beslissingen te nemen. Dennis heeft een bachelor in Computer Science van de Universiteit van Toronto en een Master in Business Administration van de Harvard Business School. Als hij niet aan het schrijven is, houdt Dennis van reizen en het ontdekken van nieuwe culturen.