Monitor werkt niet op de optimale modus: 3 manieren om dit op te lossen

Monitor werkt niet op de optimale modus: 3 manieren om dit op te lossen
Dennis Alvarez

monitor niet optimaal

Voorop in kwaliteit, volgens vele online polls, is Samsung absoluut een van de beste beeldschermfabrikanten ter wereld van dit moment.

Wat voor apparaat u ook zoekt, de elektronicagigant levert uitstekende beeldkwaliteit voor computermonitoren, laptopschermen, tv-toestellen en mobiele telefoons.

Omdat er af en toe nieuwe technologieën ontstaan, zorgt Samsung ervoor dat het in de top van de elektronicaproductie blijft. Ook het enorme assortiment producten dat Samsung op de markt brengt, helpt de Zuid-Koreaanse reus zijn positie aan de top van de markt te behouden.

Samsung zet in op uitmuntende kwaliteit en ontwerpt schermen die de verwachtingen van zijn trouwe gebruikers, die genieten van alle nieuwe functies van het bedrijf, overtreffen.

Monitor werkt niet optimaal

Voor de niet zo technisch onderlegde lezers: de optimale modus is niet de hoogste configuratie die een monitor kan hebben, zoals het klinkt.

Het noemt eigenlijk de beste configuratie voor beeldkwaliteit en het is een groep instellingen waar gebruikers voor kiezen als snelheid niet belangrijker is dan videodefinitie. In een computer of laptop kan de grafische of videokaart de maximale output van het beeldscherm inhalen.

Als dat gebeurt, draait uw monitor niet in de optimale modus, omdat het de prestaties van de videokaart belemmert.

Ook zal uw monitor zeer waarschijnlijk het bericht "Monitor niet in optimale modus" weergeven, omdat het u laat weten dat de signalen verzonden door de videokaart zijn te veel voor de mogelijkheden van de monitor.

Als u een van de gebruikers bent die dit probleem ondervindt, volg ons dan met een lijst van drie eenvoudige oplossingen die elke gebruiker kan proberen. Dus, zonder verder oponthoud, hier is wat u kunt doen om het probleem "Monitor niet in optimale modus" op te lossen en het beste uit uw systeem te halen.

  1. Controleer de instellingen van uw pc

Ten eerste, omdat dit de oorzaak kan zijn van het meningsverschil tussen de videokaart en de monitor, moet u controleren of uw computer is ingesteld om de juiste uitvoerresolutie te leveren.

Controleer daarvoor de limiet van uw monitor in de specificaties in de gebruikershandleiding en ga vervolgens naar de instellingen van de videokaart om de juiste resolutie te kiezen die door het grafische systeem van uw computer wordt geleverd.

Als de uitvoerinstelling hoger is dan de hoogste resolutie die uw monitor kan leveren, verschijnt het bericht "Monitor niet in optimale modus".

Een efficiënte manier om dat soort problemen te vermijden is de monitor en de grafische kaart in te stellen op een resolutie van 1280×1024 aangezien dat gewoonlijk de optimale uitvoer is voor Samsung monitoren. Houd er rekening mee dat, na elke verandering in de instellingen van de videokaart, moet u uw monitor verversen zodat hij zich kan aanpassen aan de nieuwe configuratie.

  1. AV-modus uitschakelen

De AV-modus is een functie die Samsung monitoren hebben om de video-instellingen beter aan te passen aan de inhoud die het op dat moment weergeeft. Het lijkt vrij geavanceerd in termen van displaytechnologie, maar het kan eigenlijk tegen de computer werken, afhankelijk van het geval.

Aan de ene kant helpt het gebruikers door automatisch de voorkeuren van de monitor te veranderen, waardoor ze het werk van het handmatig doen besparen. Aan de andere kant, als het gebruik een constante verandering van scherm vereist, zal de monitor voortdurend van modus veranderen, waardoor de prestaties ernstig kunnen afnemen.

Ga daarom naar het menu op uw Samsung monitor en zoek de Optie AV-modus in de algemene instellingen om de functie uit te schakelen. Daarmee zou je van de "Monitor niet in optimale modus" probleem en kunt u genieten van alles wat een geweldige Samsung monitor kan bieden.

Mocht u achteraf toch liever de AV-modus hervatten, dan kunt u die altijd weer inschakelen via de instellingen, dus maakt u zich geen zorgen.

  1. Controleer de HDMI-kabel

Aangezien de gegevensoverdracht tussen de videokaart en de monitor veel van het systeem kan vergen, moet u ervoor zorgen dat de verbinding tot stand komt via een HDMI-kabel van goede kwaliteit.

De meeste fabrikanten ontwerpen hun eigen kabels of bevelen bepaalde merken aan, dus houd dat in de gaten en koop de beste HDMI-kabel Zo kunt u er zeker van zijn dat de compatibiliteit wordt verbeterd en de ervaring zeker aangenamer wordt.

Dit geldt vooral als u geniet van entertainment content of high-end PC games. Controleer dus uw HDMI-kabel en zorg ervoor dat deze de beste prestaties levert, en het probleem van de optimale modus zou voorgoed verdwenen moeten zijn.

Tot slot, mocht u nieuwe en eenvoudige manieren ontdekken om gebruikers te helpen zich te ontdoen van de "Monitor niet in optimale modus" probleem Laat het ons weten in het commentaarveld. We denken dat we dit onder controle hebben, maar je weet nooit wat sommige mensen kunnen bedenken als ze in het nauw zitten!
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez is een doorgewinterde technologieschrijver met meer dan 10 jaar ervaring in het veld. Hij heeft uitgebreid geschreven over verschillende onderwerpen, variërend van internetbeveiliging en toegangsoplossingen tot cloud computing, IoT en digitale marketing. Dennis heeft een scherp oog voor het identificeren van technologische trends, het analyseren van de marktdynamiek en het presenteren van inzichtelijk commentaar op de laatste ontwikkelingen. Hij is gepassioneerd om mensen te helpen de complexe wereld van technologie te begrijpen en weloverwogen beslissingen te nemen. Dennis heeft een bachelor in Computer Science van de Universiteit van Toronto en een Master in Business Administration van de Harvard Business School. Als hij niet aan het schrijven is, houdt Dennis van reizen en het ontdekken van nieuwe culturen.