6 начини да се поправи Suddenlink VOD не работи

6 начини да се поправи Suddenlink VOD не работи
Dennis Alvarez

suddenlink vod не работи

За сите заинтересирани за забава, Suddenlink ги опфати корисниците со VOD со кој тие нудат програми на барање. Со VOD, тие нудат програмирање на барање од NBC, ABC, Fox и CBS. Поради оваа причина, Suddenlink VOD не работи може да биде прилично фрустрирачки. Значи, ајде да ги провериме методите за решавање проблеми!

Како да се поправи ненадејната врска VOD не работи?

1. Рестартирај

Прво, треба да се обидете да го рестартирате кабелскиот сандак Suddenlink. За таа цел, само извадете го кабелот за напојување од ѕидот за напојување. Почекајте најмалку пет минути пред повторно да го приклучите кабелот за напојување. Имајте на ум дека рестартирањето ќе помогне да се решат проблемите со конфигурацијата на софтверот што може да ги предизвикаат проблемите со VOD.

2. Cable Box

Исто така види: Ултра домашен интернет преглед - дали треба да го направите тоа?

Додека се користи кабелската кутија на Suddenlink за пристап до програмите на барање, каблите мора да работат оптимално. Мора да ги користите коаксијалните кабли, затоа одвртете ги коаксијалните кабли од задната страна и почекајте десет минути. По десет минути, зашрафете го коаксијалниот кабел. Исто така, каблите мора да бидат ослободени од физички оштетувања и да нема проблеми со континуитетот.

3. Ресетирање

Доколку дотерувањето на каблите и рестартирањето на кутијата за кабел не функционираат, може да се обидете да ја ресетирате кутијата за кабел. За ресетирање, извадете ги каблите од ѕидниот штекер, но држете ги поврзани со кутијата. Потоа, повторно приклучете го кабелот за напојувањеи вклучете го телевизорот. Понатаму, притиснете ги копчињата за канали за да се осигурате дека кутијата за кабел е правилно ресетирана.

Второ, може да се обидете да го притиснете копчето за мени на далечинскиот управувач Suddenlink и да преминете на прегледот на сметката. Потоа, притиснете ја опцијата опрема и кликнете на ресетирање податоци. Откако ќе ја притиснете опцијата за ресетирање податоци, системот ќе се ресетира и проблемот со VOD ќе биде решен.

4. Наплата

Ако се чини дека ништо не го решава проблемот со VOD со Suddenlink, постојат шанси за проблеми со наплатата. Ова е затоа што ако не ги платите сметките навреме, тоа ќе доведе до проблеми со пристапноста. Откако ќе се каже ова, јавете се на Suddenlink и нека ги побараат неподмирените давачки. Откако ќе ги избришете давачките, ќе можете да пристапите до VOD.

5. Пристаништа

Кога станува збор за кабелската кутија за Suddenlink, мора да се осигурате дека сите порти работат добро. Тоа значи затоа што овие порти се одговорни за поврзување на каблите со кабелската кутија, така што тие мора да работат добро ако сакате кабелската кутија да работи. Може да ги проверите портите од електричар затоа што имаат алатки за проверка на континуитетот на портите.

6. Прекин

Исто така види: 4 брзи решенија за Google Mesh Wi-Fi што трепка црвено

VOD може да не функционира бидејќи серверите на Suddenlink се исклучени или има прекин на услугата. Поради оваа причина, можете да го проверите Твитер бидејќи тие често објавуваат ажурирања таму. Покрај тоа, можете да ја повикате поддршката за корисници за да побарате прекин на услугата. Доколку постои апрекин на услугата, мора да почекате додека нивниот технички тим се обидува да ја поправи грешката.

На крајот, ако не можете да го решите проблемот со VOD со Suddenlink, има шанси за хардверски проблеми со кабелската кутија. Затоа, повикајте ја поддршката за корисници на Suddenlink и тие ќе го испратат техничарот да го поправи VOD.
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez
Денис Алварез е искусен технолошки писател со повеќе од 10 години искуство во областа. Тој има напишано опширно на различни теми кои се движат од безбедноста на интернет и решенија за пристап до cloud computing, IoT и дигитален маркетинг. Денис има остро око за идентификување на технолошките трендови, анализа на динамиката на пазарот и презентирање остроумен коментар за најновите случувања. Тој е страстен да им помага на луѓето да го разберат сложениот свет на технологијата и да донесат информирани одлуки. Денис има диплома по компјутерски науки на Универзитетот во Торонто и магистерски студии по бизнис администрација на бизнис школата Харвард. Кога не пишува, Денис ужива да патува и да истражува нови култури.