Insignia TV-menu blijft opduiken: 4 manieren om dit op te lossen

Insignia TV-menu blijft opduiken: 4 manieren om dit op te lossen
Dennis Alvarez

insignia tv menu blijft verschijnen

TV's zijn de meest gebruikte consumentenelektronica. Ze worden voornamelijk gebruikt voor het kijken naar films en TV-programma's en de Insignia TV is perfect voor mensen met een budget. Toch zijn er meerdere problemen, en het Insignia TV menu blijft opduiken is een van de problemen. Daarom delen we de oplossingen die het menu pop-up oplossen!

Insignia TV menu blijft verschijnen

1) Winkeldemo

In de meeste gevallen blijft het menu opduiken vanwege de winkeldemomodus. In deze modus blijven de menu's en pictogrammen op het scherm verschijnen. Dus, als je van het menu af wilt, moet je overschakelen naar de thuismodus. Als je niet weet hoe je naar de thuismodus op Insignia TV moet overschakelen, moet je het instellingenmenu openen en naar de locatie gaan.

Ga in het tabblad locatie naar home (u kunt hiervoor de pijltjestoetsen naar rechts of links van de afstandsbediening gebruiken). Zodra de home-modus is geselecteerd, verschijnt het menu niet meer op het scherm.

2) Batterijen

De Insignia-afstandsbediening heeft goede batterijen nodig om te werken. Ter illustratie: als de batterijen versleten zijn, zullen ze vage signalen uitzenden, wat er ook toe kan leiden dat menu's opduiken. Daarom moet je de batterijen vervangen. Het is beter om te kiezen voor oplaadbare batterijen, zodat je de batterijen gewoon kunt opladen en opnieuw in de afstandsbediening kunt plaatsen.

Integendeel, als de batterijen zijn opgeladen, kunnen ze los zitten, waardoor hij abrupte signalen afgeeft. Dat gezegd zijnde, kunt u het beste het klepje verwijderen, de batterijen eruit halen en ze opnieuw in de afstandsbediening plaatsen. U moet ervoor zorgen dat de batterijen niet los zitten.

3) Contacten

Als je een Insignia TV hebt met knoppen aan de zijkant, moet je die controleren. Duw hiervoor op de knoppen en kijk of het menu verschijnt. Als dat zo is, moet je de contacten reinigen. Verwijder hiervoor de stroomaansluiting van de TV en leg hem neer op een zachte ondergrond (het scherm moet naar de vloer of het oppervlak gericht zijn).

Zodra het scherm op het oppervlak is gelegd, verwijdert u de schroeven (ze zijn gemakkelijk te verwijderen, dus maak u geen zorgen). Nadat u de schroeven hebt verwijderd, scheidt u het TV-scherm van het voorste randdeksel. Vervolgens reinigt u gewoon de contacten en knopgebieden en schroeft u het TV-scherm en het voorste randdeksel terug. Nu hoeft u alleen nog maar de stroomkabel aan te sluiten, en we zijn er zeker van dat het menu niet meer zal verschijnen!

4) Gebroken onderdelen

Als de Insignia TV enkele kapotte of defecte onderdelen heeft, kan dit leiden tot problemen met de voeding of de printplaten. Daarnaast moet je ook de backlight inverter controleren. Al deze onderdelen kunnen worden gerepareerd, maar het is geschikt om ze te vervangen. Als deze beschadigde onderdelen zijn vervangen of gerepareerd, zal het menu niet meer op het scherm verschijnen.

Hiervoor kunt u contact opnemen met de plaatselijke technici, maar zorg ervoor dat hij ervaren en opgeleid is om met uw tv om te gaan. Als de tv echter onder garantie valt, moet u de klantenservice van Insignia bellen!
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez is een doorgewinterde technologieschrijver met meer dan 10 jaar ervaring in het veld. Hij heeft uitgebreid geschreven over verschillende onderwerpen, variërend van internetbeveiliging en toegangsoplossingen tot cloud computing, IoT en digitale marketing. Dennis heeft een scherp oog voor het identificeren van technologische trends, het analyseren van de marktdynamiek en het presenteren van inzichtelijk commentaar op de laatste ontwikkelingen. Hij is gepassioneerd om mensen te helpen de complexe wereld van technologie te begrijpen en weloverwogen beslissingen te nemen. Dennis heeft een bachelor in Computer Science van de Universiteit van Toronto en een Master in Business Administration van de Harvard Business School. Als hij niet aan het schrijven is, houdt Dennis van reizen en het ontdekken van nieuwe culturen.