Менито на Insignia TV постојано се појавува: 4 начини за поправање

Менито на Insignia TV постојано се појавува: 4 начини за поправање
Dennis Alvarez

менито за телевизиски знак со знаци постојано се појавува

Телевизорите се најкористената електроника за широка потрошувачка. Во основа се користи за гледање филмови, а ТВ емисиите и Insignia TV се совршени за луѓе со буџет. Сепак, има повеќе проблеми, а менито на Insignia TV постојано се појавува е еден од проблемите. Поради оваа причина, ги споделуваме решенијата што ќе го поправат скокачкото мени!

Менито на Insignia TV постојано се појавува

1) Демо за продавница

Во повеќето случаи, менито постојано се појавува поради демо-режимот на продавницата. Со овој режим, менијата и иконите постојано ќе се појавуваат на екранот. Значи, ако сакате да се ослободите од менито, мора да се префрлите на домашниот режим. Во случај да не знаете како да се префрлите на домашен режим на Insignia TV, мора да го отворите менито за поставување и да се префрлите на локацијата.

Од картичката локација, префрлете се во дома (можете да го користите десниот или леви копчиња со стрелки од далечинското за оваа намена). Откако ќе се избере домашниот режим, менито повеќе нема да се појавува на екранот.

2) Батерии

На далечинскиот управувач Insignia му требаат соодветни батерии за да работи. За илустрација, кога батериите се истрошени, тие ќе испраќаат нејасни сигнали, што исто така може да доведе до појавување менија. Поради оваа причина, мора да ги менувате батериите. Подобро е да се одлучите за батерии што се полнат, за да можете само да ги наполните батериите и повторно да ги вметнете во далечинското.

Напротив,ако батериите се полнат, тие можеби се олабавени, поради што испраќа нагли сигнали. Како што е кажано, најдобро е да го отстраните капакот, да ги извадите батериите и повторно да ги вметнете во далечинското. Мора да се погрижите батериите да не се олабават.

3) Контакти

Ако го имате телевизорот Insignia со копчиња на страна, мора да проверите нив. За таа цел, притиснете ги копчињата и видете дали се појавува менито. Ако е така, треба да ги исчистите контактите. За таа цел, мора да го извадите приклучокот за напојување од телевизорот и да го поставите на мека површина (екранот мора да биде свртен кон подот или површината).

Штом екранот ќе се постави на површината, отстранете го шрафовите (лесно се вадат, затоа не грижете се). Откако ќе ги извадите завртките, одделете го ТВ екранот од капакот на предниот раб. Потоа, само исчистете ги контактите и областите на копчињата и зашрафете го екранот на телевизорот и капакот на предниот раб. Сега, само приклучете го кабелот за напојување и сигурни сме дека менито нема да се појави повторно!

4) Скршени делови

Исто така види: Може ли да се користат директно телефони за разговор на Verizon?

Ако телевизорот Insignia има некои скршени или неисправни делови, може да резултира со проблеми со напојувањето или со таблите. Дополнително, треба да го проверите и инвертерот за позадинско осветлување. Сите овие компоненти може да се поправат, но погодно е да се заменат. Кога овие оштетени компоненти се заменуваат или поправаат, менито нема повторно да се појави на екранот.

Исто така види: Како да ја смените IP адресата на спектарот? (Одговорено)

За таа цел,можете да стапите во контакт со локалните техничари, но уверете се дека тој е искусен и обучен да ракува со вашиот телевизор. Меѓутоа, ако телевизорот е во гаранција, треба да ја повикате поддршката за корисници на Insignia!
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez
Денис Алварез е искусен технолошки писател со повеќе од 10 години искуство во областа. Тој има напишано опширно на различни теми кои се движат од безбедноста на интернет и решенија за пристап до cloud computing, IoT и дигитален маркетинг. Денис има остро око за идентификување на технолошките трендови, анализа на динамиката на пазарот и презентирање остроумен коментар за најновите случувања. Тој е страстен да им помага на луѓето да го разберат сложениот свет на технологијата и да донесат информирани одлуки. Денис има диплома по компјутерски науки на Универзитетот во Торонто и магистерски студии по бизнис администрација на бизнис школата Харвард. Кога не пишува, Денис ужива да патува и да истражува нови култури.