4 manieren om Verizon ONT Fail Light te repareren

4 manieren om Verizon ONT Fail Light te repareren
Dennis Alvarez

Verizon ONT Fail Light

In de afgelopen jaren is Verizon erin geslaagd zich over de hele wereld als een begrip te vestigen. Of je hun diensten nu gebruikt of niet, we zijn er vrij zeker van dat de meesten weten wat ze doen en wat ze te bieden hebben. Er moet echter altijd een debat worden gevoerd wanneer een bedrijf zo snel naar populariteit schiet als zij hebben gedaan.

De vraag rijst of hun marketingcampagne hierachter zit, of dat ze echt zo'n groot marktaandeel verdienen. Wel, voor ons is het antwoord hierop eenvoudig.

In het algemeen vinden wij dat mensen de neiging hebben om de ene dienst boven de andere te verkiezen door mond-tot-mondreclame. Dat wil zeggen, als zovelen van u een goede ervaring hebben met hun dienst, is het gemakkelijk voor hen om de zaken van uw vrienden en familie te krijgen.

Al met al hebben we heel wat van deze diagnosegidsen voor Verizon-gebruikers geschreven, en over het algemeen vinden we dat de beste manier om ze samen te vatten is dat ze een hoogwaardige dienst zijn die zowel betrouwbaar is als gericht op de behoeften van alle soorten klanten. U zult dus blij zijn te weten dat wanneer problemen zoals deze zich voordoen, het probleem zelden zo ernstig is.

Vandaag gaan we het probleem dat u ongetwijfeld ondervindt als u dit leest, tot op de bodem uitzoeken. Verizon's ONT box geeft je het storingslampje.

Bekijk de video hieronder: Samenvattende oplossingen voor het "Verizon ONT Fail Light" probleem

Aangezien Verizon's ONT box verantwoordelijk is voor de verbinding met het net, kan dit probleem uw internetverbinding echt hinderen. Dus, aangezien niemand zou moeten betalen voor een dienst die niet werkt, laten we proberen het zo snel mogelijk voor u te repareren.

Wat veroorzaakt het Verizon ONT Fail Light?

Als u eerder een van onze artikelen hebt gelezen, weet u dat wij in het algemeen graag beginnen met uit te leggen wat het probleem veroorzaakt.

De reden dat we dit doen is dat u de volgende keer precies weet wat er aan de hand is en hoe u het in een mum van tijd kunt oplossen. In dit geval geeft het storingslampje meestal aan dat de box geen sterk genoeg signaal ontvangt.

En als het niet het signaal krijgt dat het nodig heeft, zal dit een enorme impact hebben op uw connectiviteitssituatie. Het is zelfs mogelijk dat u op dit moment helemaal geen signaal ontvangt. Maar voordat u de hoop opgeeft, wees gerust dat dit probleem lang niet zo ernstig is als het klinkt.

In feite kunt u dit hoogstwaarschijnlijk vanuit uw eigen huis oplossen zonder enige technische kennis. Dus, nu dat geregeld is, laten we aan de slag gaan!

1) Slecht weer

Onze eerste oplossing is niet zozeer een oplossing als wel een uitleg van wat uw service kan beïnvloeden. Op dagen dat u in uw regio te maken krijgt met zwaar weer, de omstandigheden kunnen negatieve gevolgen hebben voor de vezels en het vermogen van het kabelnetwerk om zijn werk te doen. Op nog slechtere dagen is het ook goed mogelijk dat de lijnen van de oorsprongsmast worden geraakt.

Wanneer dit gebeurt, kunt u er natuurlijk niet veel aan doen. Het enige wat u kunt doen is wachten en uiteindelijk zal het probleem worden opgelost door de technici van Verizon. Als u echter niet te maken krijgt met dergelijke omstandigheden, is het tijd om naar de volgende stap te gaan.

2) Probeer de doos opnieuw op te starten

Vaak is het probleem zelf slechts een tijdelijke storing. In de meeste gevallen is dit de beste positie voor u als u verwacht dat het snel wordt opgelost. We zeggen dit, omdat 90% van de tijd het probleem kan worden opgelost door een eenvoudige herstart.

In het algemeen is het opnieuw opstarten van een technisch apparaat een goede manier om eventuele fouten of bugs die zich in de loop der tijd hebben opgehoopt te verwijderen. En, als extra bonus, is het heel gemakkelijk om te doen.

Om uw ONT box opnieuw op te starten, hoeft u alleen maar het volgende te doen de stroomkabel uit de stroombron halen. Terwijl u dit doet, moet u haal ook alle andere kabels eruit, inclusief uw Ethernet en internet... Zorg ervoor dat je eerst de stroomkabels eruit haalt, en dat is het enige dat telt.

Doe vervolgens een tijdje niets. Het duurt ongeveer 2 minuten voordat de reboot effect heeft. Op elk moment daarna is het volgende wat u moet doen sluit eerst de internet- en ethernetkabels aan. Als dat gedaan is, is het tijd om sluit de stroomkabel weer aan.

In de meeste gevallen zou u moeten merken dat alles weer normaal begint te werken zodra het is opgewarmd en opgestart. Zo niet, dan is het tijd voor de volgende stap.

3) Verlies van signaal

Als het probleem nu nog steeds niet is opgelost en het storingslampje nog steeds brandt, is de kans groot dat het probleem wordt veroorzaakt door signaalverlies. In het algemeen is dit specifieke probleem, wanneer het uit het niets lijkt te komen, waarschijnlijk het gevolg van een probleem met de provider of van een beschadigde kabel.

Dus, om te beginnen, raden we opnieuw aan om de modem en de router opnieuw op te starten. Echter, deze keer, wanneer u de kabels eruit haalt en ze er weer insteekt, bekijk ze eens goed. De dingen die u zou moeten zijn op de Let op gerafelde draden en blootliggend binnenwerk.

Als je iets opmerkt dat er niet goed uitziet, raden we aan die kabel meteen te vervangen en het opnieuw te proberen. Kabels gaan niet eeuwig mee, dus deze dingen zijn van tijd tot tijd te verwachten.

4) Schakel een technicus in

Helaas, als geen van de bovenstaande tips echt van toepassing is op uw specifieke geval, kan er iets veel ernstigers in het spel zijn. Op dit punt zou u een hoog niveau van deskundigheid moeten hebben om dit zonder enige hulp te kunnen oplossen.

Dus, echt de enige actie die hier zinvol is, is om bel Verizon en laat ze een technicus sturen. In dit stadium ligt het probleem waarschijnlijk bij de hardware zelf, dus is het het beste om iemand die goed thuis is in dit specifieke probleem het verder te laten onderzoeken.

Zij zullen dan waarschijnlijk de kabel- en netwerkinfrastructuur voor u controleren en relatief snel een diagnose stellen.

Het laatste woord

Helaas zijn de bovenstaande tips de enige die we konden vinden waarvan we redelijkerwijs kunnen verwachten dat de meerderheid van de mensen ze thuis uitvoert. Als u verder gaat, kunt u zich op riskant terrein begeven en uw apparatuur volledig vernielen als u niet precies weet wat u doet.

Dat gezegd zijnde, is het altijd mogelijk dat we iets over het hoofd hebben gezien dat ons op het moment van schrijven niet voor de hand lag. Dus, als u op een andere methode bent gestuit om dit probleem op te lossen, laat het ons dan weten in het commentaar hieronder. We zijn een en al oor!
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez is een doorgewinterde technologieschrijver met meer dan 10 jaar ervaring in het veld. Hij heeft uitgebreid geschreven over verschillende onderwerpen, variërend van internetbeveiliging en toegangsoplossingen tot cloud computing, IoT en digitale marketing. Dennis heeft een scherp oog voor het identificeren van technologische trends, het analyseren van de marktdynamiek en het presenteren van inzichtelijk commentaar op de laatste ontwikkelingen. Hij is gepassioneerd om mensen te helpen de complexe wereld van technologie te begrijpen en weloverwogen beslissingen te nemen. Dennis heeft een bachelor in Computer Science van de Universiteit van Toronto en een Master in Business Administration van de Harvard Business School. Als hij niet aan het schrijven is, houdt Dennis van reizen en het ontdekken van nieuwe culturen.