4 manieren om het probleem met de losgekoppelde router en geen internet op te lossen

4 manieren om het probleem met de losgekoppelde router en geen internet op te lossen
Dennis Alvarez

Ontkoppelde router nu geen internet

Het is een voordeel van het gebruik van een draadloze internetverbinding van goede kwaliteit dat er een ondersteuningsteam voor je klaarstaat om je te helpen wanneer je problemen met het netwerk ondervindt. Maar sommige mensen steken graag zelf de handen uit de mouwen en gaan zelf aan de slag. Ben jij iemand die liever zelf dingen repareert? Zo ja, dan moet je eerst weten waar je je handen aan vuil maakt. Sommigevan de meest voorkomende vragen en zorgen ontstaan tijdens het loskoppelen van de router. Mensen klagen meestal dat ze een losgekoppelde router hebben, nu is er geen internetverbinding beschikbaar.

Laten we in de details duiken over de oorzaken van dit probleem en manieren om ze op te lossen.

Uw apparaat begrijpen

De meeste routers hebben een reeks pictogrammen op het display. Elk van deze oplichtende kleine lampjes brengt telkens een andere boodschap over en vertelt de status van het apparaat door te knipperen.

Hoewel deze knipperlichten van merk tot merk kunnen verschillen, houden de meeste fabrikanten het over het algemeen eenvoudig en bevatten hun apparaten drie basisindicatoren die de primaire status aangeven.

 • Globe indicator: Dit toont een continu knipperen wanneer uw modem goed verbonden is met het internet.
 • Wi-Fi indicator: Hij knippert continu wanneer een beveiligde Wi-Fi-verbinding probleemloos wordt uitgezonden.
 • Ethernet indicator: Deze indicator knippert continu als de Ethernet-kabels goed en werkend zijn aangesloten.

Wanneer uw internetverbinding goed werkt, knipperen de pictogrammen continu in groen of blauw licht. Dit betekent dat uw Wi-Fi-router of -modem veilig is aangesloten en functioneert. Maar wanneer de internetverbinding is aangetast, kunt u verwachten dat de knipperende pictogrammen een rode of oranje kleur weergeven.

 • Oranje / oranje licht: Dit kan duiden op een probleem in de verbinding. Het kan gaan om een beperkte connectiviteit of een ommuurde status van het internet.
 • Rood of onverlicht pictogram: Dit betekent gewoon dat het apparaatsignaal geen actuele internetverbinding heeft.

Hoe snel thuis Wi-Fi repareren?

Als u zich in een ingewikkelde situatie bevindt waarin uw internetverbinding plotseling wegvalt zonder bekende reden, kunt u proberen het routerapparaat opnieuw op te starten voordat u iets anders probeert. Hiervoor moet u:

 1. Schakel eerst al uw apparaten uit en koppel de router los.
 2. Geef het een pauze van ongeveer 5-10 minuten voordat u het apparaat weer aansluit.
 3. Wacht nog 5 minuten en laat het apparaat afkoelen.
 4. Sluit nu het apparaat aan en probeer de verbindingen opnieuw.

In de meeste gevallen lost een eenvoudige herstart het probleem op. Zo kunt u zonder verdere complicaties weer online. Maar als een herstart niet werkt, moet u de volgende processen proberen.

Problemen oplossen met losgekoppelde router nu geen internetprobleem

Heb je een apparaat ingesteld? Zoals een modem of router ingesteld? Je moet toch ergens in je huis die gebruikershandleiding of handleidingen hebben liggen.

Zoek naar de handleiding die bij uw apparaat zat toen u het kocht. De handleidingen en gidsen kunnen enig inzicht geven in wat het probleem is, of u kunt altijd deze stappen doorlopen.

 1. De router resetten:

Als u het zelf doet, moet u eerst weten hoe u uw draadloze router reset. Dit lijkt eenvoudig, maar zeer kleine fouten zorgen voor de grootste technische problemen.

Als u problemen hebt met uw internet, dan is een van de gemakkelijkste opties om allerlei technische problemen op te lossen het opnieuw opstarten van uw apparaat. Of het nu uw router of uw modem is, een herstart en reboot kan de meeste problemen oplossen.

Bij het resetten van uw thuisrouter is het eerste wat u moet overwegen hoe u het apparaat benadert. Het is een gevoelige kwestie als het gaat om technische apparaten. Als u bang bent dat u het apparaat in gevaar brengt, moet u overwegen de serviceprovider te bellen en hen de dingen te laten controleren.

 1. Controleer het verbindingscircuit:

U kunt het verbindingscircuit controleren en ervoor zorgen dat het pad voltooid is met alle verbindingen op hun respectievelijke plaats. Het verbindingscircuit werkt op deze manier.

 • Internet Service Provider-kabel in de Ethernet-poort van de modem.
 • Ethernetkabel is aangesloten op de WAN-poort van uw router.
 • Een andere Ethernetkabel van de LAN-poort van uw router wordt aangesloten op uw PC.

U kunt de kabels ook verwisselen met andere werkende kabels en ze rechtstreeks op de modem of router aansluiten.

 1. Controleer de verbindingen opnieuw:

Het is ook heel belangrijk dat u alle aansluitingen dubbel controleert voordat u iemand belt. Het is mogelijk dat u per ongeluk een snoer hebt losgemaakt of enkele aansluitingen hebt losgemaakt. Controleer alle telefoon- en coaxkabels op losse uiteinden of open aansluitingen.

Ook na controle van de kabels kunt u ze losmaken en voorzichtig weer aansluiten. Coaxkabelaansluitingen kunnen bij een nieuw apparaat wat lastig zijn. Vergeet ook niet de stopcontactaansluitingen en de splitteraansluitingen te controleren.

 1. Neem contact op met uw ISP:

Uw internetprovider bellen is de veiligste en meest beveiligde optie, maar het is een tijdrovend proces omdat het even kan duren voordat zij op uw verzoeken reageren.

Wanneer u de ISP belt, moet u er daarom op voorbereid zijn dat het even duurt voordat de apparaten opnieuw verbinding maken met het draadloze netwerk en een goed werkende internetomgeving tot stand brengen.

Conclusie

Als u zich in een soortgelijke situatie bevindt, waarbij u een losgekoppelde router hebt en nu geen internetdienst meer kunt bereiken, kunt u meestal een oplossing vinden in de handleidingen van het apparaat.

Als u hem kwijt bent, kunt u gemakkelijk een digitale kopie van de gebruikershandleiding online vinden op de website van het merk van uw router door simpelweg het modelnummer van uw apparaat in Google in te typen. Ook kunt u eventueel contact opnemen met uw internetprovider.
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez is een doorgewinterde technologieschrijver met meer dan 10 jaar ervaring in het veld. Hij heeft uitgebreid geschreven over verschillende onderwerpen, variërend van internetbeveiliging en toegangsoplossingen tot cloud computing, IoT en digitale marketing. Dennis heeft een scherp oog voor het identificeren van technologische trends, het analyseren van de marktdynamiek en het presenteren van inzichtelijk commentaar op de laatste ontwikkelingen. Hij is gepassioneerd om mensen te helpen de complexe wereld van technologie te begrijpen en weloverwogen beslissingen te nemen. Dennis heeft een bachelor in Computer Science van de Universiteit van Toronto en een Master in Business Administration van de Harvard Business School. Als hij niet aan het schrijven is, houdt Dennis van reizen en het ontdekken van nieuwe culturen.