Zyxel Router rood internetlampje: 6 manieren om te repareren

Zyxel Router rood internetlampje: 6 manieren om te repareren
Dennis Alvarez

zyxel router rood internetlampje

Internetgebruikers zijn voortdurend op zoek naar de ultieme set-up die de best mogelijke prestaties levert. Zij grijpen vaak naar de duurste apparatuur, omdat daarin meestal de meest geavanceerde technologieën te vinden zijn.

Soms zijn het echter niet de duurste netwerkapparaten die het beste resultaat opleveren. de beste prestaties, hetzij voor snelheid, hetzij voor stabiliteit .

Zyxel, een van de grootste Taiwanese telecommunicatiebedrijven, ontwikkelt al 30 jaar netwerkoplossingen. Hun routers zijn daar een bewijs van: klanten tonen vaak hun tevredenheid door andere producten van het bedrijf aan te schaffen.

Dat is echter niet de realiteit voor alle Zyxel klanten, zoals blijkt uit de meest recente berichten. Volgens sommige van hen hebben Zyxel routers een probleem waardoor ze geen toegang hebben tot het internet als een rood licht knippert op de internet LED op de voorkant van het apparaat.

Omdat gebruikers op zoek waren naar antwoorden op wat dat rode lampje probeert te zeggen, hebben we een reeks informatie opgesteld die elke Zyxel-klant zou moeten weten.

Dus, leun achterover en laat ons u door de informatie leiden over de LED-lampjes op het frontdisplay van Zyxel-routers en wat ze u proberen te vertellen.

Zodra u de LED-lampjes op het paneel beter begrijpt, kunnen we u naar het deel leiden waar we u laten zien hoe u het probleem met het rode internetlampje kunt oplossen.

Wat proberen de lampjes op mijn Zyxel router te zeggen?

De LED-lampjes op Zyxel-routers verschillen niet veel van andere routers op de markt. Vrijwel elke router heeft dezelfde functies en aangezien de lampjes er zijn om u te vertellen welke functies goed werken en welke aandacht nodig hebben zouden ze niet veel moeten verschillen.

Opdat u beter zou begrijpen wat de lampjes in een router u proberen te vertellen, laten we u de lijst met kenmerken van deze lampjes doorlopen:

  • Power Light: Deze LED geeft aan of het apparaat goed aangesloten op een stroombron en of genoeg stroom de elektronische componenten bereikt. Als het lampje rood knippert, dan is er iets mis met het elektrische systeem van het apparaat of zelfs met het elektriciteitsnet van uw huis of kantoor.
  • 2.4G en 5G Light: Deze LED geeft aan welke netwerkbanden beschikbaar zijn en met welke u verbonden bent. Een rood knipperend lampje op deze LED geeft aan dat de ene of de andere band is niet beschikbaar of dat er een probleem is met de verbinding.

Door te proberen verbinding te maken met de band die functioneert, zou het probleem moeten verdwijnen.

  • WAN Light: Deze LED geeft aan dat de verbinding met de modem goed tot stand is gekomen en zonder enige storing werkt. Als er een rood lampje knippert op deze LED duidt dit op een probleem met de verbinding tussen de router en de modem Controleer uw kabels en netwerkinstellingen om het probleem op te lossen.
  • Ethernet Lights: Zyxel-routers worden geleverd met vier Ethernet-poorten, wat betekent dat een reeks apparaten op de router kan worden aangesloten. Deze lampjes moeten wit blijven tenzij een van de poorten in gebruik is, waardoor het LED-lampje groen zou moeten worden. Mocht er een probleem zijn met de Ethernet-verbinding, dan zou dit LED-lampje rood moeten worden en zou u het volgende kunnen doen controleer de kabel of de toestand van het aangesloten apparaat.
  • WPS Light: Dit lampje geeft aan of de beveiligingsprotocollen van de router goed zijn ingesteld. Een rood lampje dat hier knippert zou moeten aangeven dat de beveiliging van uw router functies zijn niet allemaal up and running De beveiligingsinstellingen doorlopen zou het probleem moeten oplossen.
  • USB-lampjes: Zyxel-routers hebben ook twee USB-poorten om dat type verbinding te maken met apparaten die dat toestaan. Een rood lampje dat hier knippert zou moeten wijzen op een probleem met de aangesloten apparaat of zelfs met de USB-kabel .

Hoe het rode internetlampje op te lossen?

Het laatste lampje op de lijst is het internetlampje, dat aangeeft of de verbinding goed tot stand is gekomen en werkt. Dat lampje kan worden beïnvloed door een ander aspect van het functioneren van de router. Als er bijvoorbeeld een zwakke stroomtoevoer is, werkt het internet misschien niet.

Ook een slechte verbinding met de modem of een gebrek aan draadloze banden moet hetzelfde resultaat opleveren. Daarom kan een rood lampje op de internet-LED betekenen een reeks dingen .

Dus, mocht u merken dat het internet-LED rood knippert, doorloop dan de zes onderstaande oplossingen en de kans dat u het probleem uit de wereld helpt is vrij groot.

1. Herstart de router

Ook al wordt de herstartprocedure door veel deskundigen niet erkend als een doeltreffende probleemoplosser, het is eigenlijk heel nuttig in dit geval Het lost niet alleen kleine configuratie- en compatibiliteitsfouten op, maar verwijdert ook de cache van onnodige tijdelijke bestanden.

Deze bestanden kunnen het geheugen van het systeem overvol maken en ervoor zorgen dat het apparaat langzamer werkt dan normaal. Ze verwijderen is dus altijd een goed idee.

Als u besluit te proberen het probleem op te lossen door opnieuw op te starten, vergeet dan de resetknop die ergens op de achterkant van het apparaat verborgen zit. haal de stekker uit het stopcontact en laat het minstens twee minuten rusten voordat u het weer aansluit.

Gedurende die tijd zou het systeem van het apparaat het probleem moeten oplossen en de werking hervatten vanuit een vers en foutloos uitgangspunt .

Aangezien de verbinding met de modem vanaf nul zal worden hersteld, is de kans dat de herstartprocedure de problemen met het rode internetlicht zijn vrij hoog. .

2. Geef de router een fabrieksreset

Als een herstart niet voldoende is om het toestel van het rode internetlampje af te helpen, kunt u overwegen een fabrieksupdate uit te voeren. reset op het apparaat De fabrieksreset herstelt de parameters, instellingen en onderdelen naar hun oorspronkelijke toestand.

Het is alsof je weer een nieuwe krijgt. Bovendien, zodra de procedure succesvol is afgerond, kun je de initiële configuratie en het oplossen van alle problemen in dat stadium van de opstelling.

Om een fabrieksreset op uw Zyxel-router uit te voeren, hoeft u alleen maar pak een speld of paperclip (vermijd hier scherpe voorwerpen, want die kunnen de resetknop permanent beschadigen) en druk de resetknop minstens 15 seconden in.

Als de LED-lampjes beginnen te knipperen, zal de fabrieksresetprocedure start zijn diagnostiek en protocollen Uiteindelijk moet de verbinding met de modem, net als bij de optie opnieuw opstarten, opnieuw worden hersteld, wat de router nog een kans geeft om problemen in die fase op te lossen.

3. Controleer de verbinding

De bron van het rode internetlampje op Zyxel-routers ligt niet altijd bij de gebruiker. Zoals het gaat, ISP's, of Internet Service Providers meer problemen ondervinden met hun apparatuur dan zij willen aannemen.

Let dus op hun aankondigingen in uw e-mail inbox of via hun sociale media profielen Normaal gesproken, wanneer er een storing is of wanneer de apparatuur van uw vervoerder in onderhoud is, zullen zij de klanten daarover informeren.

4. Controleer de kabels

Kabels en connectoren zijn even belangrijk als het internetsignaal zelf. Slecht aangesloten kabels of slecht werkende connectoren zouden dezelfde resultaten moeten opleveren als een gebrek aan internetsignaal. Voor Zyxel-routers kan dit betekenen dat het rode internetlampje gaat knipperen.

Zorg er dus voor dat de kabels en connectoren in optimale conditie blijven om de best mogelijke prestaties van uw netwerk te garanderen.

5. Firmware bijwerken

Updates worden regelmatig uitgebracht als er problemen zijn en worden gemeld door gebruikers. Houd dus in de gaten of Zyxel firmware-updates lanceert, want die kunnen het probleem verhelpen dat het rode internetlampje op uw router veroorzaakt.

6. Neem contact op met de klantenservice

Als u alle bovenstaande oplossingen hebt geprobeerd en nog steeds last hebt van het rode internetlampje van uw Zyxel-router, kunt u het volgende overwegen contact opnemen met de klantenservice .

Hun hoog opgeleide professionals zijn gewend om met allerlei soorten problemen om te gaan en zullen zeker een paar trucs hebben die u kunt proberen. Als de oplossingen die zij voorstellen uw technische expertise te boven gaan, kunnen zij ook langskomen voor een bezoek en krijg de kwestie uit de weg voor jou.

Als u nog andere eenvoudige oplossingen kent voor het rode internetlampje bij Zyxel-routers, laat het ons dan zeker weten. Laat een bericht achter in de commentaarsectie en help uw medelezers wat hoofdpijn te besparen.

En elk stukje feedback helpt ons een sterkere gemeenschap op te bouwen. Wees daarom niet verlegen en vertel ons alles over wat je hebt ontdekt!
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez is een doorgewinterde technologieschrijver met meer dan 10 jaar ervaring in het veld. Hij heeft uitgebreid geschreven over verschillende onderwerpen, variërend van internetbeveiliging en toegangsoplossingen tot cloud computing, IoT en digitale marketing. Dennis heeft een scherp oog voor het identificeren van technologische trends, het analyseren van de marktdynamiek en het presenteren van inzichtelijk commentaar op de laatste ontwikkelingen. Hij is gepassioneerd om mensen te helpen de complexe wereld van technologie te begrijpen en weloverwogen beslissingen te nemen. Dennis heeft een bachelor in Computer Science van de Universiteit van Toronto en een Master in Business Administration van de Harvard Business School. Als hij niet aan het schrijven is, houdt Dennis van reizen en het ontdekken van nieuwe culturen.