Wat is T-Mobile EDGE?

Wat is T-Mobile EDGE?
Dennis Alvarez

Wat is T-Mobile EDGE?

Hoewel we al een paar hulpartikelen over T-Mobile hebben geschreven, gaan we vandaag iets anders doen. In plaats daarvan gaan we wat verwarring wegnemen die lijkt te bestaan over wat T-Mobile Edge is en wat het precies doet.

De meeste mensen weten precies wat T-Mobile doet - zij zijn tenslotte een van de grootste dienstverleners in de VS en over de hele wereld.

Ze bieden ook een heleboel verschillende opties om tegemoet te komen aan vrijwel elke denkbare klant. Of je nu 2G of 4G wilt, ze hebben je gedekt. Er zijn echter heel wat van jullie die onlangs hebben gemerkt dat je de woorden T-Mobile EDGE ziet opduiken in de netwerkbalken van jullie telefoons.

Het is natuurlijk logisch dat u een paar vragen heeft over dit nieuwe acroniem en wat het betekent. Laten we er dus aan beginnen en precies uitleggen wat het is.

Wat is T-Mobile EDGE?

Om te beginnen kunnen we beter het acroniem afbreken en u precies laten zien waar het voor staat: EDGE is een afkorting voor Verbeterde gegevens voor wereldwijde evolutie Klinkt flitsend, nietwaar? Maar het vertelt ons niet echt veel over wat het doet, als het al iets doet.

In feite is deze nieuwe technologie de tweede generatie draadloze gegevensoverdrachtmodule, veel beter bekend als 2G Als u EDGE ziet op uw telefoon, is dat gewoon een mooie nieuwe manier om te zeggen dat u momenteel verbonden bent met het 2G-netwerk.

Voor sommigen van jullie kan dit nog meer vragen oproepen. We zullen proberen hierop te anticiperen en ze zo goed mogelijk te beantwoorden. Dat gezegd hebbende, als we toch iets over het hoofd zien, voel je dan vrij om een bericht achter te laten in het commentaargedeelte aan het einde van dit artikel en we zullen er werk van maken!

Waarom zie ik dit op een 4G LTE Plan?

Als je een 4G LTE-abonnement hebt, kan het meer dan verwarrend zijn om een melding te zien dat je slechts 2G krijgt. Er zijn echter een paar goede redenen waarom dit het geval zou zijn.

De manier waarop deze dingen werken is dat er in het hele land verschillende niveaus van netwerkconnectiviteit zijn. In sommige gebieden is 4G gewoon niet beschikbaar. Wanneer dit gebeurt, schakelt uw telefoon automatisch over op de volgende beste beschikbare optie. In sommige gevallen zal dit het 2G-netwerk zijn.

Hoewel het in eerste instantie lijkt alsof u betaalt voor een dienst die u niet ontvangt, is het hele idee hiervan dat u bereikbaar bent en kunt communiceren, waar u ook bent.

En, het is ook goed om in gedachten te houden dat je waarschijnlijk niet zo vaak zult zien dat je op het randje zit. T-Mobile is een vrij behoorlijk netwerk, dus hun 4G-dekking verspreidt zich bijna overal in het land.

Wat als mijn telefoon vastzit op EDGE?

Voor we de zaken voor vandaag afronden, is er een situatie die kan voorkomen die we moeten bespreken. We merkten dat heel wat mensen online zeiden dat hun telefoon vast leek te zitten op EDGE, waar ze ook naartoe gingen.

Normaal gesproken, als je veel rondreist, is het hoogst onwaarschijnlijk dat je alleen door 2G-gebieden reist. Dit betekent dus dat er een probleem kan zijn met je telefoon, en een die moet worden bekeken.

In principe, als u alleen ziet dat u op EDGE zit wanneer u in een zeer specifiek gebied bent, is dit zeker niets om u zorgen over te maken. Aan de andere kant, als het lijkt alsof het u volgt, is de meest waarschijnlijke reden hiervoor een software-instelling.

Op vrijwel elke telefoon die er is, heb je enkele instellingen waarmee u handmatig het netwerk dat u gebruikt kunt beperken tot EDGE of 3G.

Echt, de enige redenen om dit te doen zijn om ervoor te zorgen dat u minder gegevens gebruikt of om uw batterij te sparen. Het is dus mogelijk dat u deze instelling hebt ingeschakeld als onderdeel van een batterijbesparende modus zonder de gevolgen te beseffen.

In dit geval, wat zouden we aanraden om de batterijbesparingsmodus uit te schakelen... en dat u niet handmatig beperkingen hebt opgelegd aan de hoeveelheid gegevens die u gebruikt.
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez is een doorgewinterde technologieschrijver met meer dan 10 jaar ervaring in het veld. Hij heeft uitgebreid geschreven over verschillende onderwerpen, variërend van internetbeveiliging en toegangsoplossingen tot cloud computing, IoT en digitale marketing. Dennis heeft een scherp oog voor het identificeren van technologische trends, het analyseren van de marktdynamiek en het presenteren van inzichtelijk commentaar op de laatste ontwikkelingen. Hij is gepassioneerd om mensen te helpen de complexe wereld van technologie te begrijpen en weloverwogen beslissingen te nemen. Dennis heeft een bachelor in Computer Science van de Universiteit van Toronto en een Master in Business Administration van de Harvard Business School. Als hij niet aan het schrijven is, houdt Dennis van reizen en het ontdekken van nieuwe culturen.