Wat is een Aircard en hoe gebruik je een Aircard (beantwoord)?

Wat is een Aircard en hoe gebruik je een Aircard (beantwoord)?
Dennis Alvarez

Wat is een Aircard en hoe gebruik je een Aircard? Credit: Josh Hallett

Als u veel reist en tijd verliest met het zoeken naar een hotspot, kunt u overwegen een aircard te gebruiken, waarmee u op elke plaats in de buurt van een gsm-mast een internetverbinding krijgt. Als u uw gsm kunt gebruiken in een gebied waar u reist, kunt u ook verbinding maken met internet om uw berichten te controleren of bestanden te bekijken met een aircard.aircard.

Wat is een Aircard?

Een aircard wordt ook wel een draadloze breedbandkaart genoemd en is een apparaat dat u kunt aansluiten op uw netbook of laptop om binnen het bereik van een gsm-signaal snel internet af te tappen. Het is ook mogelijk om een aircard aan te sluiten op een desktop-pc en zelfs op oudere pc's.

De draadloze connectiviteit kan u 45 tot 60 dollar per maand kosten, die u betaalt aan de provider van de aircard. De belangrijkste bedrijven zijn Verizon, AT&T en T-Mobile, en als u al een mobiele telefoondienst hebt bij een van deze providers, kunt u uw aircard gewoon bij hetzelfde bedrijf krijgen. Als dit niet het geval is, moet u wat onderzoek doen om te ontdekken welk bedrijf voorziet inde beste 3G-connectiviteit in uw geografisch gebied of een gebied waarin u reist.

Hoe een Aircard te gebruiken

Zodra u uw aircard hebt gekocht, installeert u eenvoudigweg de software die nodig is om uw laptop te configureren voor gebruik met de aircard. De software wordt geïnstalleerd vanaf een CD of bij sommige aanbieders zit de software al in het geheugen van de aircard. Vervolgens sluit u de aircard aan op uw PC via uw USB-poort of kaartsleuf, afhankelijk van de aanbieder van de aircard die u gebruikt.

Zodra alles is ingesteld, hebt u breedbandtoegang tot het internet zolang u zich binnen het bereik van een gsm-mast bevindt. U hoeft niet langer tijd te verspillen met het zoeken naar de dichtstbijzijnde hotspot en u kunt zelfs internetten terwijl u in de auto zit.

Limieten voor gegevensoverdracht

Wanneer u op zoek bent naar een aircard, houd er dan rekening mee dat sommige providers geen limiet hebben voor gegevensoverdracht, terwijl andere providers de gegevensoverdracht beperken op basis van megabytes. U hebt een bepaalde hoeveelheid megabytes die op de aircard worden geplaatst wanneer u deze koopt en als u die limiet overschrijdt, wordt er een bedrag in rekening gebracht per megabyte die u hebt gebruikt voor gegevensoverdracht.

GPS Aircards

Sommige providers, zoals Verizon, bieden luchtkaarten met GPS-diensten aan, wat goed werkt zolang uw mobiele apparaat GPS-diensten kan leveren. Dit type luchtkaart kan breedband internettoegang bieden en tegelijkertijd GPS-diensten leveren. U hoeft alleen maar de GPS te configureren in de Verizon Access Manager-software die bij de luchtkaart wordt geleverd en vervolgens op "Start" te klikken in het bedieningspaneel voor de GPS.op uw mobiele apparaat om uw aircard te activeren.

Een netwerk creëren met uw Aircard

Als u met meerdere pc-gebruikers reist, kunt u uw aircard gebruiken om een netwerk te creëren voor het delen van bestanden en mappen. De configuratie is eenvoudig in te stellen en u kunt communiceren met alle andere computers in het netwerk. U stelt het netwerk in door uw aircard aan te sluiten op de juiste poort of sleuf van uw pc en vervolgens op "Start" te klikken op de hoofdwerkbalk van uw bureaublad.

Kies "Control Panel" in het menu en dubbelklik vervolgens op het "Network" icoontje en kies "Set Up a Network". In het nieuwe venster klik je op "Wireless" en schakel je de functie in waarmee je bestanden kunt delen. Onder "Workgroup" voer je "AIRCARD" in, sluit je het venster en herstart je je PC zodat de wijzigingen van kracht worden.

Verbetering van het vliegtuigsignaal tijdens het reizen

Als u veel reist is het waarschijnlijk dat u naar gebieden reist waar het signaal voor uw aircard zwak is, afhankelijk van hoe ver u verwijderd bent van de dichtstbijzijnde gsm-mast. In dit geval kunt u een signaalversterker meenemen die speciaal is ontworpen voor aircards. Een signaalversterker kan vrij prijzig zijn, maar als u veel onderweg bent zult u waarschijnlijk merken dat het de aanschaf waard is.

Een vliegtuigkaart gebruiken om in het buitenland te reizen

De meeste providers van aircards bieden u enkele gigabytes gegevensoverdracht voor een bepaald maandelijks bedrag, maar als u buiten de VS reist, gelden roamingkosten die kunnen oplopen tot 20 dollar voor elke megabyte gegevensoverdracht die u gebruikt. Als u veel naar het buitenland reist, kan dit behoorlijk duur worden.

Het goede nieuws is dat u een provider kunt gebruiken die een SIM-kaart (Subscriber Identity Module) aanbiedt om verbinding te maken met het netwerk. Wanneer u naar het buitenland reist, kunt u een prepaid SIM-kaart kopen om te gebruiken terwijl u naar andere landen reist. De internationale prijzen liggen meestal dichter bij uw maandelijkse kosten wanneer u uw dienst binnen de Verenigde Staten gebruikt.
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez is een doorgewinterde technologieschrijver met meer dan 10 jaar ervaring in het veld. Hij heeft uitgebreid geschreven over verschillende onderwerpen, variërend van internetbeveiliging en toegangsoplossingen tot cloud computing, IoT en digitale marketing. Dennis heeft een scherp oog voor het identificeren van technologische trends, het analyseren van de marktdynamiek en het presenteren van inzichtelijk commentaar op de laatste ontwikkelingen. Hij is gepassioneerd om mensen te helpen de complexe wereld van technologie te begrijpen en weloverwogen beslissingen te nemen. Dennis heeft een bachelor in Computer Science van de Universiteit van Toronto en een Master in Business Administration van de Harvard Business School. Als hij niet aan het schrijven is, houdt Dennis van reizen en het ontdekken van nieuwe culturen.