Netgear blokkeert sites niet: 7 manieren om te repareren

Netgear blokkeert sites niet: 7 manieren om te repareren
Dennis Alvarez

netgear block sites werkt niet

Terwijl u de draadloze routers gebruikt, zijn we er vrij zeker van dat u ze alleen zou gebruiken voor het internet, maar Netgear routers bieden veel meer. Bijvoorbeeld, de block sites functie stelt de gebruikers in staat om specifieke websites te blokkeren waarvan u niet wilt dat hun familie toegang heeft. Ook zijn sommige mensen worstelen met Netgear block sites niet werkt fout, en we hebben de fixes geschetst!

Netgear blokkeert sites niet

1) Formaat van de website

Als u de site blocking functie van Netgear niet kunt gebruiken, moet u begrijpen dat deze niet werkt op HTTPS websites. Dit komt omdat de HTTPS website gecodeerd is, wat betekent dat de router de URL niet kan visualiseren. Dus, als de router de URL niet kan zien, kan hij ook niet blokkeren.

2) IP-adres

In plaats van te kiezen voor de conventionele methode om websites te blokkeren, stellen wij voor dat u de websites blokkeert via het IP-adres. Voor deze methode moet u de IP-adressen noteren van de websites die u moet blokkeren. Het resultaat is dat de sites worden geblokkeerd, en aangesloten apparaten zullen de geblokkeerde sites niet laden.

3) Filteren op basis van DNS

Voor mensen die nog steeds proberen de sites te blokkeren, stellen wij voor dat u DNS-gebaseerde filterdiensten gebruikt, zoals Netgear Parental Controls of de OpenDNS. De Netgear Parental Controls zijn eigenlijk de OpenDNS-diensten ontworpen door Netgear. Voor deze methode moet u echter de software voor ouderlijk toezicht installeren op elk apparaat dat de draadloze verbinding van Netgear gebruikt.

Aan de andere kant, voor mensen die de domeinen moeten blokkeren, moet u de router instellen om DNS-servers te gebruiken. Daarnaast kunt u het gewone OpenDNS gebruiken waarmee gebruikers met een basispakket 25 domeinen tegelijk kunnen blokkeren.

4) Firmware

Als u de site blocking functie nog steeds niet kunt gebruiken, moet u ervoor zorgen dat u de nieuwste firmware gebruikt. Om de firmware te controleren, opent u de officiële Netgear website en downloadt u de firmware voor uw Netgear router. Als de firmware beschikbaar is, downloadt en installeert u deze op uw router en kunt u de functies weer gebruiken.

5) Juiste kenmerken

In sommige gevallen werkt het blokkeren van sites met Netgear niet omdat je niet de juiste functies hebt ingeschakeld. Dus, als je een Netgear router gebruikt, raden we je aan om de Live Parental Controls en Circle te controleren. Beide functies moeten ingeschakeld zijn op de router, en je zult in staat zijn om de gewenste websites te blokkeren.

6) Diensten

Mensen die de Netgear Live Parental Controls en OpenDNS Home Basic diensten tegelijkertijd gebruiken, zullen de sites niet kunnen blokkeren. Dit komt omdat beide diensten verschillende filtermechanismen hebben die het moeilijk maken om beide diensten tegelijkertijd te gebruiken. Met dit gezegd zijnde, moet u Netgear bellen en hen één dienst laten verwijderen.

7) Klantenondersteuning

Nou, je laatste optie is om Netgear support te bellen en ze naar je account te laten kijken. Ze zullen analyseren of er iets mis is met je netwerkverbinding. Daardoor zullen ze betere oplossingen kunnen bieden!
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez is een doorgewinterde technologieschrijver met meer dan 10 jaar ervaring in het veld. Hij heeft uitgebreid geschreven over verschillende onderwerpen, variërend van internetbeveiliging en toegangsoplossingen tot cloud computing, IoT en digitale marketing. Dennis heeft een scherp oog voor het identificeren van technologische trends, het analyseren van de marktdynamiek en het presenteren van inzichtelijk commentaar op de laatste ontwikkelingen. Hij is gepassioneerd om mensen te helpen de complexe wereld van technologie te begrijpen en weloverwogen beslissingen te nemen. Dennis heeft een bachelor in Computer Science van de Universiteit van Toronto en een Master in Business Administration van de Harvard Business School. Als hij niet aan het schrijven is, houdt Dennis van reizen en het ontdekken van nieuwe culturen.