Надоместок за невратена опрема за спектар: што е тоа?

Надоместок за невратена опрема за спектар: што е тоа?
Dennis Alvarez

надомест за невратена опрема за спектарот

Спектар е една од најпосакуваните услуги таму и стана апсолутен избор на луѓе на кои им треба интернет или кабловска телевизија. Без разлика дали е тоа опремата или инсталацијата, квалитетот на услугата или резултатот; се е врвно. Единствениот недостаток на Spectrum се нивните бескрајни трошоци и скриените такси. Со тоа што е кажано, ако ја откажете услугата, ќе треба да ја вратите опремата, или во спротивно, ќе ви се наплати надоместок за невратена опрема за спектар. Во овој напис, ние го споделуваме!

Исто така види: 7 најчести кодови за грешка на апликацијата Spectrum (со поправки)

Надоместок за невратена опрема за спектар: што е тоа?

Ова е таксата што ја наметнува Spectrum ако не сакате да ја вратите опремата што била користена за време на инсталацијата. Таксата ќе се наплати дури и ако ја изгубите опремата. Сè на сè, таксата за неповратна опрема ќе се наплати доколку не ја вратите опремата, без оглед на причината. Надоместокот обично е наведен на тарифната картичка според вашата локација.

За луѓето кои го користат наследниот план, тие ќе треба да проверат дали има такса за невратена опрема преку картичката за застарена стапка. Со тоа што е кажано, подеднакво е важно да се има предвид дека наплатата за неповратна опрема ќе варира во зависност од опремата што не сте ја вратиле. Значи, прилично е јасно дека секогаш мора да ја враќате опремата за да се спасите од дополнителни трошоци.

Исто така види: Како да пристапите до центарот за контрола на системот HughesNet? (2 методи)

Враќање наОпрема

Значи, ако треба да ја вратите опремата, можете да ја посетите која било продавница на Spectrum и да ја оставите. Низ САД, ќе најдете повеќе од 650 продавници, па можете да ја посетите најблиската за да ја вратите опремата. Можете да го проверите локаторот на продавницата Spectrum на веб-страницата и да бидете сигурни дека го посетувате во текот на работното време. Од друга страна, ако не можете да ја посетите продавницата Spectrum, можете да ги следите долунаведените методи за да ја вратите опремата!

Враќање поштенска служба на САД

За секого кому му треба практично искуство, не би било погрешно да се каже дека американската поштенска служба е крајниот избор. Овие продавници за поштенски услуги се достапни буквално во секоја продавница, па можете да ја лоцирате најблиската. Додека го користите враќањето на поштенската услуга на САД, погрижете се да го користите истото пакување со кое ви е испратено.

Уште повеќе, мора да ја додадете етикетата за враќање на горниот дел, а со сè друго ќе се справи поштата Сервис. Згора на сè, нема да мора да плаќате никакви трошоци за испорака.

Враќање на UPS-от

Можете да ја користите продавницата на UPS-от за враќање на опремата Spectrum бидејќи тоа е добар избор. Продавниците на UPS ќе се справат со испораката и пакувањето за вас без да чини ниту една пара. Сепак, оваа опција важи само за индивидуални корисници бидејќи деловните клиенти не можат да ја користат оваа опција доколку треба да вратат повеќе од десет парчињаопрема.

FedEx Return

Можете да ја користите услугата FedEx за да ја вратите опремата, но погрижете се да не ја помешате со Dropbox на FedEx. Со FedEx, можете да ги вратите приемниците на спектарот, уредите за портата за Wi-Fi, модемите, рутерите и гласовните модеми. Сепак, ќе ви треба специјална кутија за испорака од Spectrum додека користите FedEx.
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez
Денис Алварез е искусен технолошки писател со повеќе од 10 години искуство во областа. Тој има напишано опширно на различни теми кои се движат од безбедноста на интернет и решенија за пристап до cloud computing, IoT и дигитален маркетинг. Денис има остро око за идентификување на технолошките трендови, анализа на динамиката на пазарот и презентирање остроумен коментар за најновите случувања. Тој е страстен да им помага на луѓето да го разберат сложениот свет на технологијата и да донесат информирани одлуки. Денис има диплома по компјутерски науки на Универзитетот во Торонто и магистерски студии по бизнис администрација на бизнис школата Харвард. Кога не пишува, Денис ужива да патува и да истражува нови култури.