Како да пристапите до центарот за контрола на системот HughesNet? (2 методи)

Како да пристапите до центарот за контрола на системот HughesNet? (2 методи)
Dennis Alvarez

како да пристапите до центарот за контрола на системот hughesnet

HughesNet е популарен давател на интернет услуги кој е познат по тоа што нуди интернет конекции преку сателит за клиенти каде што други интернет конекции, како што се DSL и кабелски, не се достапни . Достапни се различни модели на модеми и сите од нив може да се контролираат со контролниот центар на системот. Центарот за контрола на системот во основа е страница за конфигурација до која може да се пристапи преку веб-прелистувачот. Меѓутоа, ако сте првпат корисник и не знаете како да пристапите до центарот за контрола на системот, имаме детали за вас!

Како да пристапите до Центарот за контрола на системот HughesNet?

  1. Стартување на прелистувачот

Како што веќе споменавме, треба да го користите интернет прелистувачот за да го отворите контролниот центар на системот. Поради оваа причина, првиот чекор е да го отворите интернет прелистувачот на вашиот компјутер и да го запишете www.systemcontrolcenter.com во лентата за пребарување. Меѓутоа, ако врската не работи, треба да ја запишете стандардната IP адреса (192.168.0.1) и ќе ве однесат на страницата за најавување на рутерот.

  1. Најавете се

Кога страницата за најавување ќе се појави на екранот, треба да ги користите вашите мрежни акредитиви за да се најавите и кога ќе притиснете на копчето Enter, ќе се вчита контролниот центар на системот. Можете да кликнете со десното копче на кој било дел од страницата и да ја допрете опцијата „креирај кратенка“ ако користите ИнтернетExplorer за да создаде кратенка (ќе ја создаде кратенката на контролниот центар на системот на работната површина. Како што рече, можете едноставно да кликнете двапати на кратенката за да ја вчитате без да се најавите или да ја користите веб-адресата.

Не можам да пристапам до Центарот за контрола на системот на HughesNet

Пристапот до центарот за контрола на системот е доста удобен, како што веќе споменавме. Тоа е затоа што треба да ја користите само стандардната IP адреса или споменатата линк на веб-страница за пристап до контролниот центар. Од друга страна, ако не можете да пристапите до контролниот центар, постои низа решенија што можете да ги испробате, како што се;

  1. Интернет Поврзување

Системскиот контролен центар е поврзан со вашата интернет конекција и модемот, што значи дека секоја грешка во модемот или бавната интернет конекција може да ве спречи да пристапите до центарот. Поради оваа причина , Ви препорачуваме да ги рестартирате модемот и рутерот за да ја подобрите брзината на интернет – рестартирањето помага да се решат малите конфигурациски грешки што може да ја забават врската.

Исто така види: Linksys EA7500 Трепка: 5 начини да се поправи

Покрај рестартирањето на мрежната опрема, мора да ги прегледате сите каблите поврзани со садот, антената, рутерот и модемот за да бидете сигурни дека сите врски се цврсто обезбедени. Освен тоа, ако некои кабли се оштетени, ангажирајте електричар да ги замени.

  1. Неточна IP адреса

Погрешна IP адреса еуште една причина зад неможноста да се пристапи до центарот за контрола на системот. До контролниот центар може да се пристапи со помош на 192.168.0.1, па ако користите која било друга IP адреса, нема да можете да пристапите до контролниот центар или на страницата за најавување на модемот. Меѓутоа, ако и оваа IP адреса не работи, треба да ја повикате поддршката за корисници на HughesNet за да ја побарате точната IP адреса.

Исто така види: AT&T BGW210-700: Како да се изврши ажурирањето на фирмверот?
  1. Апликација

Кој интернет прелистувач го користите за пристап до веб-интерфејсот на модемот, исто така, може да влијае на квалитетот на врската. Всушност, контролниот центар нема да се отвори ако користите некомпатибилен прелистувач. Како што е кажано, експертите препорачуваат користење на Google Chrome за пристап до центарот за контрола на системот. Меѓутоа, ако веќе го користите Chrome, треба да го ажурирате.

  1. Жици

Многу луѓе не обрнуваат внимание на жици, туку оштетените и неправилните жици може значително да влијаат на интернет конекцијата (лошата врска ќе ви го ограничи пристапот до контролниот центар). Како што е кажано, мора да ги проверите жиците што ги поврзуваат модемот и антените за да се осигурате дека нема оштетувања. Додека оштетените кабли или жици треба да се заменат, исто така треба да се осигурате дека сите кабли се поврзани со правилните порти.

Крајна линија

На Заклучна белешка, многу е лесно да се добие пристап до контролниот центар на системот кога користите HughesNetмодеми. Од друга страна, ако не можете да пристапите до центарот за контрола на системот дури и откако ќе ги следите чекорите за решавање проблеми, се препорачува да се обратите до тимот за техничка поддршка на HughesNet!
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez
Денис Алварез е искусен технолошки писател со повеќе од 10 години искуство во областа. Тој има напишано опширно на различни теми кои се движат од безбедноста на интернет и решенија за пристап до cloud computing, IoT и дигитален маркетинг. Денис има остро око за идентификување на технолошките трендови, анализа на динамиката на пазарот и презентирање остроумен коментар за најновите случувања. Тој е страстен да им помага на луѓето да го разберат сложениот свет на технологијата и да донесат информирани одлуки. Денис има диплома по компјутерски науки на Универзитетот во Торонто и магистерски студии по бизнис администрација на бизнис школата Харвард. Кога не пишува, Денис ужива да патува и да истражува нови култури.