Kan ik de sms'jes van mijn man zien bij Verizon?

Kan ik de sms'jes van mijn man zien bij Verizon?
Dennis Alvarez

Kan ik de sms'jes van mijn man zien bij Verizon?

Hoewel we normaal gesproken problemen behandelen die te maken hebben met bugs en glitches in uw slimme apparaten en internetapparatuur, krijgen we af en toe een vraag die recht uit het niets komt. Als er veel van u deze vraag stelt, voelen we ons natuurlijk verplicht om te reageren en de zaak te verduidelijken.

Wat u nu gaat lezen valt dus zeker in die laatste categorie. Voor ons ligt hier ook een ethisch mijnenveld dat zeer zorgvuldig en met enige tact moet worden doorkruist.

Daarom moeten we zeggen dat we geenszins het idee goedkeuren om anderen in staat te stellen elkaar effectief te bespioneren. We zijn hier alleen om duidelijk te maken wat wel en wat niet kan.

Om de vraag in enkele korte woorden te beantwoorden, het antwoord is nee. Het is echt niet mogelijk om in een oogwenk toegang te krijgen tot de berichten van uw echtgenoot, of van wie dan ook. En er is een heel eenvoudige reden waarom dit niet het geval is.

In bijna elk land ter wereld, wordt de telecommunicatie-industrie aan hoge eisen gesteld als het gaat om inbreuken op de privacy. In de meeste gevallen is dat alleen mogelijk wanneer er politie bij betrokken is en er sprake is van een criminele activiteit.

Zelfs dan moet er een soort van waarschijnlijke reden zijn voor hen om de teksten te lezen. Dus, hoewel Verizon je niet zomaar toegang geeft tot de berichten van anderen, zijn er enkele reeds bestaande voorwaarden die het mogelijk maken dit alles te omzeilen en het te doen op een manier die niet in strijd is met de wet. Die voorwaarden zijn als volgt:

Hebt u een gezinsabonnement? Kan ik de sms'jes van mijn man zien bij Verizon?

Als u al enige tijd bij Verizon bent, weet u waarschijnlijk dat zij een pakket aanbieden dat het familieplan wordt genoemd. Het idee achter het plan is dat u hiermee de telefoonrekeningen van uw gezin in één overzichtelijke ruimte kunt onderbrengen.

U kunt uw rekeningen dan veel beter beheren, het verbruik in de gaten houden en nooit verrast worden door een torenhoge rekening die uit het niets lijkt te komen. In wezen is dit wat u wilt zien als u toevallig een paar tieners en tieners in het huishouden hebt.

Maar voor de doeleinden waar we het vandaag over hebben, U kunt er ook alle rekeningen in uw huishouden mee beheren met één login. Dat kan dus nuttig zijn voor u. Laten we eens kijken wat de voordelen zijn:

1. Gemakkelijke en handige facturering:

Oke, dus proberen om de factureringsgegevens te beheren op verschillende apparaten via veel verschillende netwerken kan een absolute hoofdpijn zijn. Met dit plan hoeft u alleen maar in te loggen, het bedrag van de rekening te controleren, en dan kunt u het met één klik betalen. Dus, als u de anderen in uw huishouden wilt overtuigen om over te stappen, kan deze info helpen.

2. Het is allemaal veel goedkoper:

Als je voor elk gezinslid een apart plan hebt, kunnen rekeningen moeilijk bij te houden zijn. Wij merken vaak dat, tenzij er een gezamenlijke rekening is en er enkele beperkingen gelden, sommige mensen uiteindelijk veel verder gaan dan wat ze normaal zouden kunnen betalen.

In die zin, als je elke telefoon onder één overkoepelend factureringsschema hebt, kun je dat regelen en ervoor zorgen dat het nooit meer te ver uit de hand loopt. Van alle gezinspakketten die er zijn, lijkt Verizon Family in dat opzicht veel meer controle te bieden.

U kunt in de gaten houden hoeveel gegevens worden gebruikt, hoeveel minuten worden gebruikt, enz. Nogmaals, als u een goede reden zoekt om over te stappen en anderen ervan te overtuigen hetzelfde te doen, zal het financiële argument hen waarschijnlijk overtuigen.

3. Tenslotte het beheerderspaneel:

Nu, het deel waar we op gewacht hebben. Let hier goed op, want het houdt direct verband met de vraag die ons steeds gesteld wordt. Voor ons is het beheerderspaneel het nuttigste deel van het hele pakket.

De functies ervan strekken ertoe dat u de specifieke factureringsgegevens van elk gezinslid kunt zien als u de eigenaar/abonnee/beheerder van de rekening bent. In het verlengde hiervan, kunt u daadwerkelijk zien welke gesprekken en sms'jes er worden gemaakt, en kunt u het internetgebruik bijhouden. En het gaat zelfs verder dan dat.

U zult ook kunnen zien wie elk gezinslid belt, het tijdstip waarop de oproep werd geplaatst en hoe lang ze in gesprek waren. Wat de teksten betreft, is er ook een functie waarmee u toegang krijgt tot een vaag detailniveau.

Wat we daarmee bedoelen is dat u het aantal sms'jes naar bepaalde nummers kunt volgen, de tijdstempels van deze sms'jes kunt opvragen, en het nummer waarnaar ze zijn verstuurd. U kunt de inhoud van de teksten zelf NIET lezen.

Maar aangezien er in de telecommunicatie zoveel nadruk wordt gelegd op privacy, zijn wij meer dan een beetje verbaasd dat dit zelfs mogelijk is.

Een andere optie

Oké, dus eerder hebben we besproken dat er een aantal ethische kwesties in het spel zijn, en ook veel grijze gebieden. Hoewel we hier niet zijn om advies te geven, lijkt het ons dat de makkelijkste manier om dit alles te omzeilen is om gewoon te vragen om de tekstberichten te zien. Niet door het aan Verizon te vragen. Door het aan je echtgenoot te vragen.

Op die manier zijn er misschien wat vertrouwensproblemen en ongemakkelijke gesprekken, maar dat is toch zeker een beter alternatief dan te proberen de cyberprivacywetten te overtreden en in dat ethisch grijze gebied terecht te komen. Maar ja, wij zijn ook maar de techneuten.

Een betere optie?

Vreemd genoeg leidt het deel dat hieraan voorafging ons naar een andere suggestie die spionage en eerlijkheid combineert. Hoe is dat mogelijk, horen we u vragen? Nou, het is niet echt algemeen bekend, maar er zijn eigenlijk heel wat Apps op de markt waarmee mensen op elk moment al elkaars berichten kunnen lezen.

Het enige addertje onder het gras is dat ze moeten zich allebei aanmelden voor de dienst en instemmen met het proces De app werkt dan op de achtergrond, maar op zo'n manier dat beide partijen zeker weten dat hij er is.

Het laatste woord

Hoewel u met dit artikel misschien niet precies hebt gekregen wat u wilde, hebben we ons best gedaan om enkele meer ethische oplossingen aan te dragen. We hebben u ook een methode gegeven waarmee u vaag kunt controleren wat er gebeurt op de telefoons van de mensen over wie u zich zorgen maakt. Echt, we moeten benadrukken dat deze wetten niet voor niets bestaan.

Niemand houdt ervan dat zijn privacy wordt geschonden. Dus toen we ontdekten hoeveel spionage je kon doen via Verizon's Familieplan, waren we echt meer dan een beetje verrast.

We kunnen alleen maar aannemen dat dit op de rand van legaliteit en illegaliteit balanceert. Maar ter afsluiting moet gezegd worden dat Verizon over het algemeen een van de beste is als het gaat om privacy en encryptieprotocollen.
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez is een doorgewinterde technologieschrijver met meer dan 10 jaar ervaring in het veld. Hij heeft uitgebreid geschreven over verschillende onderwerpen, variërend van internetbeveiliging en toegangsoplossingen tot cloud computing, IoT en digitale marketing. Dennis heeft een scherp oog voor het identificeren van technologische trends, het analyseren van de marktdynamiek en het presenteren van inzichtelijk commentaar op de laatste ontwikkelingen. Hij is gepassioneerd om mensen te helpen de complexe wereld van technologie te begrijpen en weloverwogen beslissingen te nemen. Dennis heeft een bachelor in Computer Science van de Universiteit van Toronto en een Master in Business Administration van de Harvard Business School. Als hij niet aan het schrijven is, houdt Dennis van reizen en het ontdekken van nieuwe culturen.