Joey blijft verbinding met Hopper verliezen: 5 redenen

Joey blijft verbinding met Hopper verliezen: 5 redenen
Dennis Alvarez

joey verliest steeds de verbinding met de hopper

Zodra het Australische entertainmentbedrijf Dish de Hopper ontwikkelde, werd tv-kijken meteen iets anders. Toen de CEO van het bedrijf de Hopper onthulde op de internationale CES van 2012, begon het DVR-systeem een pad van prijzen en onderscheidingen af te leggen voor zijn innovatieve functies.

Vanaf dat moment kregen DISH-klanten de Joey, die het spel van home entertainment naar een heel nieuw niveau bracht. Met de Joey's konden tv-programma's die door de Hopper waren opgenomen tegelijkertijd overal in huis worden bekeken.

Het enige wat de Hoppers in ruil vroegen was een stabiele internetverbinding die de verbinding tussen het toestel en de server in stand kon houden. Net als bij de Joeys werd eenzelfde soort verbinding geëist, omdat de satelliettoestellen altijd contact moesten houden met de Hopper om de inhoud naar een ander TV-toestel te streamen.

Maar wat gebeurt er als de internetverbinding niet stabiel genoeg is om de apparaten gekoppeld te houden? Het antwoord op die vraag is door veel gebruikers gezocht op online forums en Q&A communities over het hele internet.

Zoals gemeld door deze gebruikers is er een probleem dat de Joey belemmert om de verbinding met de Hopper in stand te houden, waardoor de verbinding wordt verbroken.

Zeker, er zijn problemen die het functioneren van de Hoppers en Joeys kunnen beïnvloeden, net zoals elk ander elektronisch apparaat dat met een internetverbinding werkt met eventuele problemen te kampen heeft.

Mocht u zich echter onder die gebruikers bevinden, volg ons dan terwijl we u door vijf eenvoudige oplossingen leiden die elke gebruiker kan proberen om van het verbindingsprobleem met Hoppers en Joeys af te komen.

Het beste is dat geen van de vijf fixes schade aan de apparatuur kan veroorzaken, dus ga je gang en doorloop ze om je verbinding aan de praat te krijgen.

Hoe Joey de verbinding met Hopper blijft verliezen

  1. Controleer uw netwerkverbinding

Eerst en vooral. Het ontbreken van een internetverbinding, of zelfs een gebrek aan stabiliteit, zal een verstoring van het signaal tussen de toestellen veroorzaken en de stroomlijn verbreken. Dus, alvorens de toestellen te troubleshooten, laten we controleer eerst of de internetverbinding goed werkt.

De gemakkelijkste manier om uw internetverbinding te controleren is uw browser te openen en een willekeurige webpagina te laden. Terwijl de pagina wordt geladen, moet u letten op een eventuele lagere snelheid, want dat kan al een indicator zijn dat uw verbinding niet naar behoren werkt.

Als je iets merkt, alle tabbladen van de browser sluiten en Windows en geef uw modem of router een herstart Vergeet de reset-knoppen aan de achterkant van het apparaat en trek gewoon de stekker uit het stopcontact van de modem of router. Geef het vervolgens minstens twee minuten voordat u de stekker weer in het apparaat steekt.

Hoewel de herstartprocedure door velen wordt onderschat, werkt deze in feite als een zeer effectief proces voor probleemoplossing. Niet alleen voor het controleren en corrigeren van kleine configuratieproblemen, maar ook voor de cache wissen van onnodige tijdelijke bestanden en het apparaat zijn activiteiten laten hervatten vanaf een nieuw beginpunt.

Dus, elke keer als je het gevoel hebt dat er iets mis is met je internetverbinding, ga je gang en reset gewoon je modem of router voordat je iets moeilijkers probeert.

Houd er rekening mee dat, als het te vaak gebeurt, je zou kunnen overwegen om contact opnemen met uw ISP of Internet Service Provider, om de verbinding te laten controleren.

  1. Verwijder alle mogelijke coaxlijnen

Het is niet altijd mogelijk om een stabiele verbinding tussen de Hopper en de Joeys tot stand te brengen zonder gebruik te maken van een tussenpersoon. Er zijn allerlei soorten huizen en gebouwen, en het komt vaak voor dat er obstakels in de weg staan.

Bovendien kunnen sommige van deze obstakels wellicht niet goed worden overwonnen zonder een diplexer of een splitter.

Hoewel diplexers en splitters handig zijn wanneer men om muren heen moet of langere afstanden moet overbruggen tussen de Hopper en de Joeys, kunnen zij ook de bron zijn van een verbindingsprobleem.

Mocht u daarom verlies van verbinding ervaren tussen de Hopper en de Joeys, dan raden wij u sterk aan alle mogelijke diplexers en splitters te verwijderen.

Aangezien u de verbindingsstroom wijzigt, moet u de apparaten een herstart geven door de stekker uit het stopcontact te halen en geef ze een minuut voordat je het weer terugstopt.

Door dit te doen, laat u beide apparaten opnieuw opstarten en de verbinding opnieuw maken zonder tussenpersonen die de storing zouden kunnen veroorzaken.

Niet elke diplexer of splitter mag worden verwijderd, omdat sommige daarvan de verbinding tussen de Hopper en de Joey mogelijk maken.

Aangezien deze gadgets echter te vaak zijn gemeld als oorzaak van het verbrekingsprobleem, kunt u misschien beter de hele opstelling van Hoppers en Joeys in uw huis heroverwegen om het gebruik ervan te vermijden.

Mocht het onmogelijk zijn om ze te laten verwijderen, dan is er altijd nog de kans dat een herstart van beide apparaten zal de verbinding herstellen en ze weer goed laten werken.

  1. Een bekabelde verbinding opzetten

Zoals is gemeld, hebben veel gebruikers last van het verbreken van de verbinding door een slecht tot stand gekomen draadloze verbinding. Gelukkig hebben de ontwikkelaars daaraan gedacht en een coaxiale poort ingevoegd voor ethernet kabels op zowel de Hopper als de Joey.

Dat wil zeggen, ze hebben er nooit op vertrouwd dat alle klanten een goede draadloze verbinding zouden hebben, en deze poorten zouden hen in staat stellen te genieten van home entertainment van de beste kwaliteit door het gebruik van kabels.

Mocht u dus de eerste twee oplossingen proberen en nog steeds het probleem ondervinden dat de verbinding tussen de trechter en de joeys wordt verbroken, ga dan door met het opzetten van een bekabelde verbinding.

De ontwikkelaars van de Hopper en de Joey maakten niet alleen een bekabelde verbinding mogelijk, maar ook via een speciale kabel, die MoCA wordt genoemd. Dit staat voor 'Multimedia over Coax' en levert dezelfde snelheid en stabiliteit als een Ethernet-kabel, maar dan via de coaxkabel.

Dat betekent dat u de Ethernet-kabel die u op uw modem of router hebt aangesloten niet hoeft te verwijderen om deze met de Hopper te gebruiken. Dus, ga uw gang en maak een bekabelde verbinding tussen uw Hopper en uw Joey en hebben ze de inhoud gestroomlijnd met grote snelheid en stabiliteit.

Bovendien kunt u, zodra de bedrade installatie goed is ingesteld, opnieuw een draadloze verbinding configureren en de coaxiale kabels die door uw woonkamer lopen, kwijtraken.

  1. Controleer de gezondheid van de verbinding in het menu

Voordat u uw handen vuil maakt en begint met het opzetten van bekabelde verbindingen of alle mogelijke tips voor het oplossen van problemen met draadloze netwerken doorneemt, moet u even kijken naar de status van de verbinding tussen de apparaten.

Ga daarvoor via het hoofdmenu naar de algemene instellingen en zoek het tabblad diagnostiek. Als u daar bent aangekomen, zoekt u de sectie systeeminfo op en controleert u de status van de netwerkverbinding van de ontvangers.

Zodra u daar bent, controleert u of er ten minste vier groene balken zijn in de verbindingsstatus, want dat is de minimale hoeveelheid signaal die de joey nodig heeft om goed te functioneren. Mocht u minder dan vier groene balken zien, geef je ontvanger een herstart en laat het daarna een herverbinding uitvoeren.

  1. Controleer uw kabels

Zoals hierboven vermeld, is één van de mogelijke oplossingen voor het verbreken van de verbinding het opzetten van een bekabelde verbinding tussen de Hopper en de Joeys. Mocht de verbinding echter tot stand komen via gerafelde of slecht werkende kabels is het resultaat misschien niet zo geweldig.

De gezondheid van de kabel is immers rechtstreeks verantwoordelijk voor de kwaliteit van de verbinding. Zorg ervoor dat de kabels in optimale staat verkeren en laat ze, indien dat niet het geval is, vervangen door originele exemplaren.

Door ervoor te zorgen dat de kabels in goede staat zijn, geeft u uw DVR en satellietsysteem een betere kans om goed te werken.

Uiteindelijk kunt u altijd contact opnemen met de klantenservice van het bedrijf en het probleem uitleggen. Hun hoog opgeleide professionals zullen u graag helpen met hun expertise en, mocht het nodig zijn, met hun kennis, een technisch bezoek plannen om eventuele problemen met uw Hopper en Joeys op te lossen.

Tot slot, mocht u andere manieren ontdekken om het loskoppelingsprobleem met hopper en joey te verhelpen, laat het ons dan weten in het commentaar, want dat kan andere lezers helpen om van dit probleem af te komen.
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez is een doorgewinterde technologieschrijver met meer dan 10 jaar ervaring in het veld. Hij heeft uitgebreid geschreven over verschillende onderwerpen, variërend van internetbeveiliging en toegangsoplossingen tot cloud computing, IoT en digitale marketing. Dennis heeft een scherp oog voor het identificeren van technologische trends, het analyseren van de marktdynamiek en het presenteren van inzichtelijk commentaar op de laatste ontwikkelingen. Hij is gepassioneerd om mensen te helpen de complexe wereld van technologie te begrijpen en weloverwogen beslissingen te nemen. Dennis heeft een bachelor in Computer Science van de Universiteit van Toronto en een Master in Business Administration van de Harvard Business School. Als hij niet aan het schrijven is, houdt Dennis van reizen en het ontdekken van nieuwe culturen.