Hoeveel data verbruikt SiriusXM?

Hoeveel data verbruikt SiriusXM?
Dennis Alvarez

Hoeveel gegevens verbruikt SiriusXM?

Degenen onder u die al eerder hun datalimiet hebben overschreden, zullen ongetwijfeld een beetje verbaasd zijn geweest toen dat gebeurde. En als u een beperkt abonnement hebt, is een beetje paranoia over hoeveel van uw gegevens u gebruikt eigenlijk best gezond.

Immers, niet alle Apps zijn gelijk gebouwd. Het komt erop neer dat hoe basaler de App is, hoe minder gegevens deze gebruikt. Als je bijvoorbeeld Apps gebruikt die veel beeld en muziek bevatten, verbruikt dit meer gegevens dan je gewone gestroomlijnde Apps zoals WhatsApp.

Aangezien er veel mensen zijn die een vergoeding krijgen voor elke MB die ze overschrijden, kunnen de kosten sneller oplopen dan je denkt. Je laat je telefoon een tijdje bij je kind liggen, en BOEM! Plotseling krijg je een torenhoge rekening.

In het algemeen is de regel om dit te voorkomen heel eenvoudig: maak verbinding met Wi-Fi wanneer je kunt en vermijd het gebruik van gegevensintensieve apps waar je kunt. Bij sommige apps kan het echter moeilijk zijn om uit te vinden waar ze precies liggen op de schaal van gegevensgebruik.

Eén zo'n app is het steeds populairder wordende SiriusXM. Vandaag, om een paar dingen op te helderen, gaan we precies uitleggen hoeveel deze app gebruikt. Dus, heb geduld met ons en we beginnen er meteen aan.

Wat is SiriusXM precies? Hoeveel data verbruikt SiriusXM?

SiriusXM is een beetje anders dan de meeste Apps die er zijn, omdat het gerund wordt door een Amerikaanse omroep. Het hele idee erachter is dat het biedt online radio en satellietradio, ongeacht waar je bent In wezen is het een moderne versie van uw oude en verouderde radiotoestel.

Aangezien de manier waarop we uitzenden voortdurend verandert en evolueert, is dit in wezen een manier om bij te blijven en het concept van radio relevant te houden. In dat opzicht is het dus eigenlijk heel ongewoon. Er zijn er maar weinig die hetzelfde doen!

SiriusXM is ook vrij gemakkelijk te gebruiken. Zolang je een fatsoenlijke dataverbinding hebt, kun je via de App naar de radio luisteren zonder kans op onderbrekingen.

Maar zoals altijd met deze dingen, zijn er geen goede dingen gratis. Er zijn dus een paar kosten en vergoedingen waar je je best over inleest voor je het met overgave gebruikt. Ons volgende segment zal precies daarover gaan.

Welke pakketten biedt SiriusXM aan?

SiriusXm heeft eigenlijk heel wat pakketten te bieden voor allerlei voorkeuren en budgetten. De meest eenvoudige kost $10,99. terwijl andere uw maandelijkse kosten kunnen oplopen tot 21,99 dollar.

Uiteraard heeft elk van deze zenders zijn eigen beperkingen en toestemmingen met betrekking tot de stations waartoe je toegang hebt. Voor ons is het beste van de hele dienst dat hij een stuk betrouwbaarder is dan je gewone autoradio. Hij wordt immers uitgezonden via het internet en niet via je traditionele zendmasten.

Dus, hoeveel Data gebruikt het?

Aangezien SiriusXM uitzendt via het internet en niet via masten, is het vrij duidelijk dat je een fatsoenlijke verbinding met het internet nodig hebt elke keer dat je het gebruikt. Maar, hoeveel gegevens het gebruikt, hangt af van een paar verschillende factoren. Om te beginnen zal de tijd die u aan het gebruik van de app besteedt duidelijk gevolgen hebben voor de hoeveelheid gegevens die u verbruikt.

Belangrijker dan dat, er kan ook een enorme variatie zijn op hoeveel data u gebruikt op SiriusXM, afhankelijk van de kwaliteit waarin u besluit te streamen. Natuurlijk zullen de meesten van ons altijd voor de hoogst mogelijke kwaliteit gaan, maar dat kan gevolgen hebben die u misschien niet had voorzien. Laten we daar wat verder op ingaan.

Bij 64kbps

Oké, het is tijd voor de meer technische analyse hiervan. Het eerste dat u moet weten is dat er verschillende bitrates zijn voor audiostreaming die de kwaliteit van het eindproduct dat u ontvangt zullen bepalen. Laten we zeggen dat als u 64kbps gebruikt, uw dataverbruik 8Kb/s zal bedragen.

Als we dit bij elkaar optellen, komt dat neer op een forse 480KB/min. Laten we in dit voorbeeld aannemen dat de meeste mensen waarschijnlijk naar ongeveer 4 uur inhoud per dag luisteren. In dit tempo komt dat neer op 112,5MB per dag. Dat is dus 28MB per uur.

Bij 256kbps

Voor sommigen onder u klinkt dit misschien als een vrij kleine hoeveelheid gegevens, maar het beeld wordt een stuk duidelijker als we bedenken dat de meesten hun inhoud het liefst met 256kbps beluisteren. De kwaliteit van de audio is immers veel beter bij deze snelheid. Het is logisch om dat te doen. Laten we dus wat dieper ingaan op deze cijfers.

Wanneer u met 256kbps streamt, hebt u 32Kb/s nodig. In de loop van een uur betekent dit dat u een totaal van 112,5 MB/uur haalt (hetzelfde als het dagtotaal voor de lagere bitrate).

Dat is vier keer het bedrag. Dus, volgend op dat, als u vier uur inhoud per dag beluistert op deze bitrate, is dat in totaal 450 MB per dag.

Wat is dat per maand?

Om samen te vatten wat we hier geleerd hebben, als je een maand lang elke dag met 64kbps streamt, komt dit neer op ongeveer 1.75GB dataverbruik per maand .

Als u er echter voor kiest om gedurende dezelfde tijd naar uw inhoud te luisteren met 256 kbps, zal het dataverbruik uitkomen op 7GB per maand .
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez is een doorgewinterde technologieschrijver met meer dan 10 jaar ervaring in het veld. Hij heeft uitgebreid geschreven over verschillende onderwerpen, variërend van internetbeveiliging en toegangsoplossingen tot cloud computing, IoT en digitale marketing. Dennis heeft een scherp oog voor het identificeren van technologische trends, het analyseren van de marktdynamiek en het presenteren van inzichtelijk commentaar op de laatste ontwikkelingen. Hij is gepassioneerd om mensen te helpen de complexe wereld van technologie te begrijpen en weloverwogen beslissingen te nemen. Dennis heeft een bachelor in Computer Science van de Universiteit van Toronto en een Master in Business Administration van de Harvard Business School. Als hij niet aan het schrijven is, houdt Dennis van reizen en het ontdekken van nieuwe culturen.