9 manieren om STARZ-foutcode 401 op te lossen

9 manieren om STARZ-foutcode 401 op te lossen
Dennis Alvarez

starz foutcode 40

STARZ is een bekend kabelnetwerk dat vol zit met exclusieve originelen en hitfilms die je nergens anders kunt vinden.

STARZ is beschikbaar in de vorm van een tv-kanaal, maar er is ook een smartphone-app beschikbaar voor gebruikers die graag STARZ-inhoud op hun smartphone-scherm willen streamen.

Het stelt de gebruikers in staat om op vier verschillende apparaten tegelijk te streamen, en de inhoud is beschikbaar in zowel HD als 4K resolutie om de beste streaming ervaring te leveren.

Sommige mensen hebben echter geklaagd over STARZ-foutcode 401. Deze fout treedt op wanneer de app de STARZ-servers niet kan vinden.

Dus, als u STARZ niet kunt streamen vanwege de foutcode, delen we een reeks oplossingen die de streaming-ervaring zullen stroomlijnen!

STARZ Foutcode 401 oplossen:

  1. Controleer de servers

Voordat u met de andere methoden voor probleemoplossing begint, is de eerste oplossing om controleren of de servers online zijn en goed werken.

Voor dit doel raden wij aan DownDetector te openen, de STARZ app link te plakken en op de enter knop te drukken. Als resultaat zal het u laten zien of de servers online zijn of niet.

Als de servers down zijn, is de enige optie te wachten tot het team van het bedrijf het opgelost heeft. Als de server echter online is, maar de foutcode is er nog steeds, kunt u de volgende oplossingen in dit artikel proberen!

  1. Kijk naar iets anders

Soms kunnen films of tv-programma's tijdelijke storingen en fouten vertonen en enige tijd niet beschikbaar zijn.

Als de foutcode 401 verschijnt na het afspelen van iets op STARZ, raden wij u aan terug te gaan naar de mediabibliotheek en iets anders af te spelen om te controleren of de fout verschijnt.

Als de fout niet bij andere titels optreedt, is er waarschijnlijk iets mis met wat u bekijkt. In dat geval hebt u geen andere keuze dan te wachten tot de inhoud door de uitgever is geoptimaliseerd.

  1. Apparaat compatibiliteit

STARZ kan worden gebruikt op verschillende apparaten, waaronder iOS en Android smartphones. Niet alle apparaten worden echter ondersteund door STARZ, omdat er een uitgebreide reeks modellen is.

Wij raden u aan het STARZ Helpcentrum te openen om te zien of het apparaat dat u gebruikt compatibel is met STARZ of niet.

Als het apparaat niet compatibel is, is de enige oplossing om te proberen STARZ inhoud op een ander apparaat te bekijken. Daarnaast, kunt u contact opnemen met de STARZ klantenservice om te vragen naar de compatibiliteit van het apparaat.

  1. Afmelden & opnieuw aanmelden

Na verloop van tijd raakt de STARZ-app verstopt met gebruikersgegevens en cache, wat kan leiden tot onverwachte prestatiefouten, waaronder foutcode 401.

De oplossing is om de huidige sessie te vernieuwen door uit te loggen uit de STARZ app. Afmelden helpt storingen en bugs uit de app te verwijderen - u kunt zich afmelden via de instellingen.

Zodra u bent afgemeld, start u uw apparaat opnieuw op. Wanneer het apparaat wordt ingeschakeld, opent u de STARZ-app opnieuw en gebruikt u uw referenties om u aan te melden.

  1. Controleer uw internetverbinding

Foutcode 401 kan ook leiden tot afspeelproblemen en daarom raden wij aan uw internetverbinding te controleren. Het is namelijk mogelijk dat het netwerk de bandbreedtevereisten van het platform niet aankan.

Dus, als u HD-inhoud wilt afspelen, moet de internetsnelheid 5Mbps of hoger zijn Wij raden u aan een internetsnelheidstest uit te voeren om de download- en uploadsnelheid te bepalen.

Als de internetsnelheid trager is dan zou moeten, raden wij aan de router opnieuw op te starten, omdat dit helpt de internetverbinding te vernieuwen - u moet de router loskoppelen van de stroombron en meer dan tien seconden laten rusten.

Zodra de router opnieuw is opgestart, controleert u de internetsnelheid opnieuw en probeert u te streamen. Als de foutcode er nog steeds is, raden wij u aan de internetprovider te bellen en hem te vragen de internetverbinding te herstellen.

Tot slot, als uw plan een trage internetsnelheid heeft, moet u het internetplan upgraden om ervoor te zorgen dat aan de bandbreedtevereisten wordt voldaan.

  1. Herstart

Een van de beste methoden om problemen op te lossen is om uw apparaat opnieuw opstarten Dit is omdat het helpt de systeemfouten te elimineren die de serververbinding belemmeren.

Hiervoor moet u Schakel uw apparaat uit door op de aan/uit-knop te drukken en het vijf minuten te laten rusten. Zet het apparaat vervolgens aan en probeer opnieuw te streamen.

Als het apparaat weer aangaat, open dan de STARZ app en probeer te streamen.

  1. Clear Data & Cache

Het is gebruikelijk dat browsers en apparaten tijdelijke gegevens opslaan, bekend als cookies en cache. De cache en cookies worden opgeslagen om de prestaties te verbeteren.

Maar na verloop van tijd, de tijdelijke gegevens kunnen beschadigd raken, wat leidt tot verschillende foutcodes Daarom raden wij u aan de gegevens en de cache van de apparaten en apps te wissen.

Om de cache en gegevens op je smartphone te wissen, moet je de instellingen openen, naar beneden scrollen naar de map met apps, en de STARZ-app vinden. Wanneer de pagina van de app verschijnt, moet je op de knop "cache wissen" klikken.

Aan de andere kant, als u STARZ op een browser streamt, kunt u de instructies online controleren volgens de internetbrowser.

  1. De app bijwerken

In sommige gevallen kan een verouderde app ook leiden tot enkele storingen, en foutcode 401 is daar één van. Dit komt omdat een verouderde app mogelijk geen verbinding kan maken met de servers.

Daarom, raden wij u aan de STARZ app te updaten omdat deze patches heeft die de bugs en fouten kunnen verhelpen.

Om de STARZ-app op je smartphone bij te werken, moet je de app store openen en de map met geïnstalleerde apps openen. Scroll vervolgens naar beneden naar de STARZ-app en druk op de update-knop.

In aanvulling op de app update, raden wij u aan om het besturingssysteem van het apparaat ook upgraden.

  1. Verwijderen en opnieuw installeren

De laatste oplossing is om de STARZ app van je toestel te verwijderen en opnieuw te installeren. Dit komt omdat het verwijderen van de STARZ app de corrupte gegevens zal verwijderen die de foutcode veroorzaken.

Download dan gewoon de STARZ app opnieuw en probeer te streamen!
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez is een doorgewinterde technologieschrijver met meer dan 10 jaar ervaring in het veld. Hij heeft uitgebreid geschreven over verschillende onderwerpen, variërend van internetbeveiliging en toegangsoplossingen tot cloud computing, IoT en digitale marketing. Dennis heeft een scherp oog voor het identificeren van technologische trends, het analyseren van de marktdynamiek en het presenteren van inzichtelijk commentaar op de laatste ontwikkelingen. Hij is gepassioneerd om mensen te helpen de complexe wereld van technologie te begrijpen en weloverwogen beslissingen te nemen. Dennis heeft een bachelor in Computer Science van de Universiteit van Toronto en een Master in Business Administration van de Harvard Business School. Als hij niet aan het schrijven is, houdt Dennis van reizen en het ontdekken van nieuwe culturen.