Hoe ver reikt een WiFi-hotspot?

Hoe ver reikt een WiFi-hotspot?
Dennis Alvarez

hoe ver reikt een wifi hotspot

Het gebruik van internet is een belangrijk onderdeel geworden van ieders dagelijks leven. Dit komt omdat mensen graag films kijken en naar muziek luisteren via hun verbinding. Zelfs bedrijven zijn overgestapt op het gebruik van hun diensten vanwege de voordelen die ze bieden. Als u films op internet bekijkt, hebt u een veel vloeiendere kwaliteit en kunt u shows bekijken wanneer u maar wilt.

Aan de andere kant moet je met een kabelverbinding alle bedrading aanleggen, waarna je nog steeds beperkt bent met welke programma's je kunt bekijken. Als je het over werk hebt, kun je een back-up maken van je gegevens op cloud-diensten. Ook kun je gemakkelijk binnen een paar seconden gegevens verzenden of delen tussen gebruikers. Dit alles in aanmerking genomen, is het hebben van een stabiele internetverbinding meer een noodzaak geworden.dan een noodzaak voor de meeste gebruikers.

Mobiele hotspot

Er zijn hoofdzakelijk twee manieren om een internetverbinding op te zetten: een bekabelde verbinding, waarvoor alleen een ethernetkabel nodig is die u op beide apparaten moet aansluiten, en een draadloze verbinding, die aanzienlijk langzamer is, maar voor de meeste gebruikers veel beter uitvoerbaar.

Zie ook: 8 websites om de internetstoring van Mediacom te controleren

Dit komt omdat er geen bedrading hoeft te worden aangelegd en u het netwerk kunt beginnen te gebruiken zodra u het bereik van uw Wi-Fi binnengaat. Als het echter gaat om het gebruik van internet terwijl u niet thuis bent, zijn de meeste mensen afhankelijk van het gebruik van mobiele gegevens van hun mobiele provider. Hiervoor moet u een pakket hebben waarop u geabonneerd bent.

Maar wat als je dit ook niet hebt? In dat geval is een optie om iemand te vragen zijn mobiele gegevens met je te delen. Dit gebeurt via de mobiele hotspotfunctie die aanwezig is op de meeste nieuwere smartphones die zijn uitgekomen. Je kunt dit eenvoudig inschakelen via het hoofdmenu van je mobiel. Houd er alleen rekening mee dat je je Wi-Fi-functie moet uitschakelen wanneer je je gegevens deelt.

Hoe ver reikt een Wi-Fi hotspot?

Sommige mensen vragen zich misschien af wat het bereik van hun Wi-Fi hotspot is. Voordat u hier een antwoord op krijgt, is het belangrijk op te merken dat er geen exact getal is. Meestal is het bereik van uw hotspot afhankelijk van de mobiele telefoon die u op dat moment gebruikt.

Nieuwere telefoons hebben waarschijnlijk een iets hogere of betere sterkte als het gaat om hun hotspot-signalen. Als we het echter hebben over het gemiddelde bereik, kun je verwachten dat je hotspot ongeveer 10 meter is.

Dit is 30 voet en in vergelijking met de meeste standaardrouters is hun bereik ongeveer 30 tot 40 meter. Gezien dit feit kunnen mensen zich afvragen waarom hun routers een veel beter bereik hebben dan hotspots wanneer hun mobiele telefoons signalen kunnen opvangen op een afstand van 30 meter.

Het eenvoudige antwoord hierop is dat de meeste routers en modems een veel krachtiger zender hebben. Deze kunnen niet op mobiele telefoons worden geïnstalleerd vanwege hun kleine en compacte ontwerp.

Zie ook: Hoe reset ik mijn Cox Panoramic router?Dennis Alvarez
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez is een doorgewinterde technologieschrijver met meer dan 10 jaar ervaring in het veld. Hij heeft uitgebreid geschreven over verschillende onderwerpen, variërend van internetbeveiliging en toegangsoplossingen tot cloud computing, IoT en digitale marketing. Dennis heeft een scherp oog voor het identificeren van technologische trends, het analyseren van de marktdynamiek en het presenteren van inzichtelijk commentaar op de laatste ontwikkelingen. Hij is gepassioneerd om mensen te helpen de complexe wereld van technologie te begrijpen en weloverwogen beslissingen te nemen. Dennis heeft een bachelor in Computer Science van de Universiteit van Toronto en een Master in Business Administration van de Harvard Business School. Als hij niet aan het schrijven is, houdt Dennis van reizen en het ontdekken van nieuwe culturen.