Hoe reset ik mijn Cox Panoramic router?

Hoe reset ik mijn Cox Panoramic router?
Dennis Alvarez

Hoe kan ik de Cox Panoramic Router resetten?

Hoewel Cox niet noodzakelijkerwijs een van de meest gebruikte internetverbindingen is, heeft het toch een behoorlijke reputatie opgebouwd als betrouwbare aanbieder van razendsnel internet.

Van alle eigenaardigheden die een grote klantenkring lijken aan te trekken, springt er voor ons één uit boven de andere. Kijk, met de Panoramic kun je pods opzetten die communiceren met de Panoramic, zodat je huis een internet veilige haven is zonder dode hoeken.

Er is ook het voordeel dat er maar één stuk hardware nodig is in plaats van de gebruikelijke twee. De modem en de router zitten in hetzelfde omhulsel, dat bekend staat als een gateway. Dus, dat is behoorlijk handig tot nu toe.

Wat volgens ons echter sommige klanten van de Panoramic zal afhouden, is dat de gebruiker bij Cox moet huren voor 10 dollar per maand.

$10 per maand lijkt ons eigenlijk een redelijke prijs hiervoor. Maar er is een nadeel. Helaas is er geen optie om de Panoramic bij hen te kopen.

Zeker, dit is een geweldige optie voor als je niet genoeg hebt om een volledige installatie te kopen, maar voor ons is dit het enige nadeel van de Cox Panoramic. Afgezien daarvan werkt het apparaat meestal vrij goed.

Maar met elk geavanceerd technisch apparaat als dit, is het normaal dat er af en toe problemen opduiken. Na het internet te hebben afgestruind om te zien wat mensen als problemen meldden, was het nieuws over het algemeen vrij geruststellend.

Grote storingen lijken relatief weinig voor te komen. Maar er was één probleem dat vaker leek op te duiken dan andere - lijken velen van jullie te worstelen om de Cox Panoramic Router te resetten.

Aangezien het regelmatig resetten of herstarten van uw toestel van groot belang is voor de prestaties... vonden we dat we deze snelle gids moesten samenstellen om te laten zien hoe het moet.

Nu we toch bezig zijn, zullen we ook helpen u uit te zoeken of het opnieuw opstarten van het apparaat in uw situatie een goed idee is of niet.

Moet ik mijn Cox Panoramic router resetten of niet?

Hoewel het resetten van een router misschien een te eenvoudige oplossing lijkt om op lange termijn iets te bereiken, zou je wel eens verrast kunnen worden.

Resets zijn geweldig om eventuele bugs en prestatieproblemen te verwijderen. Dat, en ze zijn echt makkelijk te doen.

Dus, voor een nul-risico vooruitzicht, We raden altijd aan om een reset te proberen voordat we de experts inschakelen. In feite werkt het resetten van een apparaat zo vaak dat mensen die in de IT werken regelmatig grappen dat ze zonder werk zouden komen te zitten als mensen het gewoon zouden proberen voordat ze om hulp bellen.

Er is geen echte truc voor, en het kan bespaart u uiteindelijk tijd en geld om te leren hoe het moet. .

Doorloop dus gewoon de onderstaande stappen, en uw internet zou in een mum van tijd moeten werken!

Hoe reset ik Cox Panoramic Router?

Voordat u de router reset, is er misschien een andere manier van handelen die net zo goed werkt en niet zo dramatisch is.

Heel vaak, met routers die prestatieproblemen ondervinden, kan een eenvoudige herstart of herstart het werk even goed doen.

Dus, als je dit nog niet geprobeerd hebt, gaan we hier beginnen.

De kans is vrij groot dat dit net zo goed werkt - anders zouden we het niet aanraden.

Hier is hoe u uw Cox Panoramic Router herstart of opnieuw opstart:

 • Eerst moet je haal de stekker van uw Cox Panoramic router en modem combo uit de hoofdhub of het stopcontact In dit geval is het uitschakelen van de stroom niet voldoende. Het zou helpen als je ervoor gezorgd dat er geen stroomsporen door het apparaat lopen .
 • Nadat je dit gedaan hebt, laat uw Panoramic-router ongeveer 30 seconden uit het stopcontact. - hoef je niet al te precies te zijn.
 • De volgende, sluit uw Panoramic weer aan .
 • Nu hoeft u alleen nog maar wacht even, zodat hij opnieuw opstart en verbinding begint te maken met alle andere apparaten in het huis.

En dat is het. Dat is letterlijk alles. Hoewel dit misschien veel te eenvoudig leek, zijn we er vrij zeker van dat het voor een groot aantal van jullie heeft gewerkt.

Zelfs als dat niet het geval is, onthoud deze tip voor de volgende keer, het kan u een hoop gedoe besparen, en het betekent ook dat u niet te maken krijgt met de nadelen die gepaard gaan met een reset.

Maar nu is het tijd om het probleem op te lossen.

Hoe uw Cox Panoramic Router te resetten:

Over het algemeen lost het opnieuw opstarten van de router de meeste problemen op die het resetten van de router met zich meebrengt. Het zou dus gelukkig niet zo vaak moeten gebeuren dat het zover komt.

Helaas komt het echter voor dat dit de enige mogelijkheid is, dus moeten we doen wat we moeten doen. We hebben het gehad over de nadelen van het resetten van je router - maar wat zijn die precies?

Nou, om te beginnen, verliest u zeker alle eerder opgeslagen gegevens die u aan het apparaat hebt toegevoegd. Dit betekent dat het totaal uw wachtwoord vergeten, de verbindingsinformatie van uw toestel, enz.

Het zal in wezen gedraagt zich zoals op de eerste dag dat je hem kreeg. Dus, dit betekent moet je alles weer van voren af aan opbouwen. .

Nu je gewaarschuwd bent, laten we eens kijken hoe het moet:

 • Zoek de "reset" knop op uw Cox Panoramic router.
 • Houd het ingedrukt. in voor ongeveer 10 seconden .
 • Zodra de Panoramic weer is ingeschakeld, verbind het met het internet Als je er een hebt, is een ethernetkabel hiervoor veel beter.
 • De volgende, gebruik de standaard SSID en het gegeven wachtwoord om verbinding te maken met het internet .
 • Ga naar de website van Cox en controleer of uw router geactiveerd is. op het Cox netwerk .
 • De volgende, ga naar het beheerdersportaal en meld je aan naar het met de admin-ID en het wachtwoord .
 • Tenslotte hoeft u alleen nog maar voer uw nieuwe wachtwoord in het bijgewerkte beheerdersportaal in - nadat u de huidige hebt getypt. Voer deze vervolgens een tweede keer in wanneer u daarom wordt gevraagd.

En dat is het. Dat is alles! Zoals je ziet is het een beetje lastig om het regelmatig te doen. Denk er altijd aan om eerst een reboot te proberen.
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez is een doorgewinterde technologieschrijver met meer dan 10 jaar ervaring in het veld. Hij heeft uitgebreid geschreven over verschillende onderwerpen, variërend van internetbeveiliging en toegangsoplossingen tot cloud computing, IoT en digitale marketing. Dennis heeft een scherp oog voor het identificeren van technologische trends, het analyseren van de marktdynamiek en het presenteren van inzichtelijk commentaar op de laatste ontwikkelingen. Hij is gepassioneerd om mensen te helpen de complexe wereld van technologie te begrijpen en weloverwogen beslissingen te nemen. Dennis heeft een bachelor in Computer Science van de Universiteit van Toronto en een Master in Business Administration van de Harvard Business School. Als hij niet aan het schrijven is, houdt Dennis van reizen en het ontdekken van nieuwe culturen.