До каде достигнува WiFi Hotspot?

До каде достигнува WiFi Hotspot?
Dennis Alvarez

до каде достигнува Wi-Fi hotspot

Користењето на интернет стана важен дел од секојдневниот живот на сите. Тоа е затоа што луѓето сакаат да гледаат филмови и да слушаат музика на нивната врска. Дури и бизнисите продолжија да ги користат нивните услуги поради придобивките што ги обезбедуваат. Кога гледате филмови на интернет, ќе имате многу понеподобен квалитет и ќе можете да гледате серии кога сакате.

Од друга страна, за поврзување со кабел треба да ги поставите сите жици. После тоа, сè уште сте ограничени со какви серии можете да гледате. Кога зборувате за работа, можете да направите резервна копија на вашите податоци на облак услугите. Алтернативно, можете лесно да испраќате или споделувате податоци помеѓу корисниците во рок од неколку секунди. Имајќи го предвид сето ова, имањето стабилна интернет конекција стана повеќе потреба отколку потреба за повеќето корисници.

Mobile Hotspot

Исто така види: Зошто го гледам QCA4002 на мојата мрежа?

Додека постојат главно два начини на кои можете да поставите интернет конекција. Тие вклучуваат жична врска која бара само етернет кабел што треба да го прикачите на двата ваши уреди. Од друга страна, постои безжичната врска која е значително побавна, но многу поизводлива за повеќето корисници.

Ова е затоа што нема потреба да се поставуваат никакви жици и можете да започнете да ја користите мрежата штом го внесувате опсегот за вашиот Wi-Fi. Меѓутоа, кога станува збор за користење на интернет додека виесе надвор од вашиот дом. Повеќето луѓе зависат од користењето мобилни податоци од нивните мобилни оператори. Ова бара да имате пакет на кој сте претплатени.

Но, што ако го немате и ова. Во овој случај, една опција е да побарате некој да ги сподели своите мобилни податоци со вас. Ова се прави преку функцијата за мобилно жариште присутна на повеќето понови паметни телефони што се појавија. Можете лесно да го овозможите ова од главното паѓачко мени на вашиот мобилен телефон. Само имајте на ум дека мора да ја оневозможите функцијата Wi-Fi кога ги споделувате вашите податоци.

До каде достигнува точката за пристап до Wi-Fi?

Некои луѓе можеби се прашувам колкав е опсегот за нивното жариште за Wi-Fi. Пред да добиете одговор за ова, важно е да се напомене дека не постои точна бројка. Вообичаено, опсегот за вашата точка на пристап може да зависи од мобилниот што го користите во моментот.

Поновите телефони најверојатно ќе имаат малку поголема или подобра јачина кога станува збор за нивните сигнали од точката за пристап. Меѓутоа, кога зборуваме за просечниот опсег, може да очекувате дека вашето жариште е околу 10 метри.

Ова е 30 стапки и во споредба со повеќето стандардни рутери, можете да забележите дека нивниот дофат е околу 100 до 130 стапки или 30 до 40 метри. Имајќи го предвид ова, луѓето би можеле да се запрашаат зошто нивните рутери имаат многу подобар досег во споредба со жариштата кога нивните мобилни телефони можат да ги дофатат сигналите оддалечени 100 метри.

Едноставниот одговор за ова е декаповеќето рутери и модеми имаат многу моќен предавател на нив. Овие не можат да се инсталираат на мобилни телефони поради нивниот мал и компактен дизајн.

Исто така види: 3 вообичаени проблеми со HDMI ТВ со инсигнија (решавање проблеми)Dennis Alvarez
Dennis Alvarez
Денис Алварез е искусен технолошки писател со повеќе од 10 години искуство во областа. Тој има напишано опширно на различни теми кои се движат од безбедноста на интернет и решенија за пристап до cloud computing, IoT и дигитален маркетинг. Денис има остро око за идентификување на технолошките трендови, анализа на динамиката на пазарот и презентирање остроумен коментар за најновите случувања. Тој е страстен да им помага на луѓето да го разберат сложениот свет на технологијата и да донесат информирани одлуки. Денис има диплома по компјутерски науки на Универзитетот во Торонто и магистерски студии по бизнис администрација на бизнис школата Харвард. Кога не пишува, Денис ужива да патува и да истражува нови култури.