Google Fiber vs Spectrum- Beter?

Google Fiber vs Spectrum- Beter?
Dennis Alvarez

google fiber vs spectrum

Het internet is een van de nuttigste diensten die beschikbaar zijn. Er zijn tal van dingen die u met uw verbinding kunt doen, zoals uzelf vermaken door films te kijken en naar muziek te luisteren. Aan de andere kant kunt u uw internetverbinding gebruiken om naar nuttige gegevens te zoeken. Als u deze dingen in gedachten houdt, kunt u uw werkproces versnellen en zelfs vergemakkelijken.

Hoewel, voordat u een verbinding krijgt bij u thuis. U moet het beste bedrijf kiezen dat beschikbaar is. Dit is omdat elke ISP zijn pakketten heeft. Deze omvatten de prijzen, bandbreedtebeperkingen en snelheden van uw verbinding.

Hoewel er veel merken zijn waarvoor u kunt kiezen, zijn twee van de populairste keuzes momenteel Google Fiber en Spectrum. Als u in de war bent tussen deze merken, zal het doornemen van dit artikel u helpen.

Google Fiber vs Spectrum

Google Fiber

Google is een van de meest populaire bedrijven die zich richten op internetgerelateerde producten en diensten. Hoewel u misschien op de hoogte bent van een aantal diensten die door hen worden aangeboden, heeft het bedrijf ook een glasvezelinternetdienst gelanceerd. Voordat u naar de functies ervan gaat, moet u weten hoe deze verschillen van DSL-verbindingen. Gewoonlijk gebruiken standaard internetapparaten koperdraden om gegevens onderling over te dragen.

Hoewel dit kan gaan tot hoge snelheden, is er een beperking op deze kabels die voorkomt dat de snelheden boven een bepaalde waarde. Hoewel, wanneer u optische vezeldraden neemt, kunnen deze gegevens aanzienlijk sneller overbrengen dan koperkabels. Dit komt omdat de informatie wordt verzonden door het licht dat wordt gereflecteerd binnen de draden. Dit in aanmerking genomen, is een glasvezelverbinding veel sneller en beter wanneerin vergelijking met DSL-diensten.

Zowel Google Fiber als Spectrum bieden deze dienst aan, maar het belangrijkste verschil tussen hen is hun pakket. Google biedt zijn gebruikers gratis installatie en apparaten. Dit betekent dat u pas voor uw verbinding hoeft te betalen als deze is geïnstalleerd. Daarnaast krijgt u ook toegang tot 1 TB Google Drive-opslag, wat heel nuttig kan zijn.

Dit wordt gebruikt om gegevens op te slaan in de cloud, waartoe u toegang hebt zolang uw internet werkt. Een ander voordeel van Google is dat ze hun gebruikers tot 2 Gbps internet bieden tegen lage kosten. U hoeft geen contract te tekenen en u kunt uw verbinding opzeggen wanneer u maar wilt. Dit is vrij goed als u uw internet vergelijkt met andere internetproviders die een 2-jarig contract vereisen.contract.

Spectrum

Spectrum is de handelsnaam van het bedrijf Charter Communications. Het merk staat bekend om het aanbieden van televisie-, telefoon- en internetdiensten. Ze hebben ook tal van producten die u kunt kopen. Als u geïnteresseerd bent in een van deze dan kunt u kijken op hun officiële website. Deze bevat al hun producten en alle benodigde informatie over hen.

Als het gaat om het gebruik van de internetpakketten van Spectrum. Het eerste wat u zal opvallen is de brede beschikbaarheid van verschillende pakketten. Deze zijn allemaal uitgerust met tal van functies die zich richten op een brede groep. Gezien dit, is het belangrijk dat u de specificaties goed doorneemt voordat u beslist over een pakket. Aan de andere kant, Google heeft alleen de optie om te gaan voor ofwel 1 Gbps of2 Gbps aan snelheden.

Hoewel, als je alleen de glasvezelverbindingen van de twee bedrijven vergelijkt. Er zijn tal van nadelen te vinden voor Spectrum. Deze omvatten de hoge prijzen die na een jaar nog hoger worden. Bovendien moet de gebruiker zelfs betalen voor de installatie en het apparaat. Ten slotte heeft Spectrum alleen de optie voor 1 Gbps aan internetsnelheid, wat aanzienlijk langzamer is dan Google Fiber. Als je door allezou de gebruiker kunnen denken dat het voor de hand ligt om Google Fiber als ISP te kiezen.

U moet er echter rekening mee houden dat de dienst vanaf nu slechts in beperkte gebieden beschikbaar is. Het bedrijf werkt nog steeds aan uitbreiding van de dekking. Als u toevallig toegang hebt tot Google Fiber in uw omgeving, moet u het eens proberen. U hoeft alleen te betalen voor de maandelijkse aansluitkosten, die lager zijn dan wat Spectrum vereist. Aan de andere kant, als u iemand bent die welgeen supersnelle verbinding wil of Google Fiber in hun gebied hebben, dan is Spectrum de beste optie voor u.
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez is een doorgewinterde technologieschrijver met meer dan 10 jaar ervaring in het veld. Hij heeft uitgebreid geschreven over verschillende onderwerpen, variërend van internetbeveiliging en toegangsoplossingen tot cloud computing, IoT en digitale marketing. Dennis heeft een scherp oog voor het identificeren van technologische trends, het analyseren van de marktdynamiek en het presenteren van inzichtelijk commentaar op de laatste ontwikkelingen. Hij is gepassioneerd om mensen te helpen de complexe wereld van technologie te begrijpen en weloverwogen beslissingen te nemen. Dennis heeft een bachelor in Computer Science van de Universiteit van Toronto en een Master in Business Administration van de Harvard Business School. Als hij niet aan het schrijven is, houdt Dennis van reizen en het ontdekken van nieuwe culturen.