Google Fiber vs Spectrum - Подобро?

Google Fiber vs Spectrum - Подобро?
Dennis Alvarez

google fiber vs spectrum

Интернетот е меѓу некои од најкорисните достапни услуги. Има многу работи што можете да ги направите користејќи ја вашата врска. Тие вклучуваат забава со гледање филмови и слушање музика. Од друга страна, можете да ја користите вашата интернет конекција за да пребарувате корисни податоци. Имајќи ги предвид овие работи, можете да го забрзате работниот тек, па дури и да го олесните.

Иако, пред да се поврзете дома. Мора да ја изберете најдобрата достапна компанија. Тоа е затоа што секој интернет провајдер има свои пакети. Тие ги вклучуваат цените, ограничувањата на пропусниот опсег и брзините на вашата врска.

Иако има многу брендови за кои можете да се обратите, два од најпопуларните избори во моментов се Google Fiber и Spectrum. Ако сте збунети помеѓу овие, тогаш ќе ви помогне да ја поминете оваа статија.

Google Fiber vs Spectrum

Google Fiber

Google е еден од најпопуларните компании кои се фокусираат на производи и услуги поврзани со интернет. Иако можеби сте свесни за некои услуги обезбедени од нив. Компанијата лансираше и услуга за интернет со оптички влакна. Пред да дојдете до неговите карактеристики, треба да знаете како тие се разликуваат од DSL конекциите. Обично, стандардните интернет уреди користат бакарни жици за пренос на податоци меѓу нив.

Иако ова може да оди до големи брзини, постои ограничување на овие кабли што ги спречува брзинитеод надминување на одредена вредност. Иако, кога земате жици со оптички влакна, тие можат да пренесуваат податоци значително побрзо од бакарните кабли. Тоа е затоа што информациите се испраќаат преку светлината што се рефлектира во жиците. Имајќи го предвид ова, врската со оптички влакна е многу побрза и подобра во споредба со DSL услугите.

Зборувајќи за ова, и Google Fiber и Spectrum ја нудат оваа услуга. Но, главната разлика меѓу нив е нивните пакети. Google им обезбедува на своите корисници бесплатна инсталација и уреди. Ова значи дека ќе ви се наплати за вашата врска само откако ќе се инсталира. Освен ова, ќе добиете и пристап до 1 TB складирање на Google Drive што може да биде доста корисно.

Исто така види: Зошто гледам Chicony Electronics на мојата мрежа?

Ова се користи за складирање на податоци на облакот до кои можете да пристапите додека работи вашиот интернет. Друга одлична работа во врска со Google е тоа што тие им обезбедуваат на своите корисници до 2 Gbps интернет по ниски трошоци. Нема потреба да потпишувате договор и можете да ја откажете врската кога сакате. Ова е доста добро кога ќе го споредите вашиот интернет со други интернет провајдери за кои е потребен 2-годишен договор.

Spectrum

Spectrum е трговското име што го користи компанијата Charter Communications . Брендот е познат по обезбедувањето на телевизиски, телефонски, како и интернет услуги. Тие исто така имаат тони производи што можете да ги купите. Ако сте заинтересирани за некое од овие тогашможете да ја проверите нивната официјална веб-страница. Ова ги содржи сите нивни производи, како и сите потребни информации за нив.

Кога станува збор за користење на интернет пакетите од Spectrum. Првото нешто што ќе забележите е широката достапност на различни пакети. Сите овие се опремени со бројни карактеристики кои се фокусираат на широка група. Имајќи го предвид ова, важно е правилно да ги поминете спецификациите пред да одлучите за пакет. Од друга страна, Google ја има само опцијата да користи брзини од 1 Gbps или 2 Gbps.

Иако, кога ќе ги споредите само врските со оптички влакна од двете компании. Може да се најдат тони негативни страни за Spectrum. Тука спаѓаат високите цени кои по една година ќе станат уште повисоки. Дополнително, корисникот треба дури и да плати за инсталацијата и уредот. Конечно, Spectrum има само опција за брзина на интернет од 1 Gbps, што е значително побавно од Google Fiber. Поминувајќи низ сето ова, корисникот може да помисли дека е очигледен избор да го избере Google Fiber како свој интернет провајдер.

Сепак, треба да забележите дека услугата е достапна само во ограничени области од сега. Компанијата сè уште работи на проширување на покриеноста. Имајќи го предвид ова, ако случајно имате пристап до Google Fiber во вашата област, тогаш треба да го пробате. Ќе треба да плаќате само за месечната такса за поврзување која е пониска од онаа на Spectrumбара. Од друга страна, ако сте некој кој не сака супербрза врска или има Google Fiber во нивната област, тогаш Spectrum ќе биде најдобрата опција за вас.

Исто така види: 7 ефективни решенија за ESPN Plus Грешка 0033Dennis Alvarez
Dennis Alvarez
Денис Алварез е искусен технолошки писател со повеќе од 10 години искуство во областа. Тој има напишано опширно на различни теми кои се движат од безбедноста на интернет и решенија за пристап до cloud computing, IoT и дигитален маркетинг. Денис има остро око за идентификување на технолошките трендови, анализа на динамиката на пазарот и презентирање остроумен коментар за најновите случувања. Тој е страстен да им помага на луѓето да го разберат сложениот свет на технологијата и да донесат информирани одлуки. Денис има диплома по компјутерски науки на Универзитетот во Торонто и магистерски студии по бизнис администрација на бизнис школата Харвард. Кога не пишува, Денис ужива да патува и да истражува нови култури.