3 manieren om Toshiba TV knipperend licht te repareren

3 manieren om Toshiba TV knipperend licht te repareren
Dennis Alvarez

toshiba tv knipperend aan/uit-lampje

Toshiba is een bedrijf dat nauwelijks introductie behoeft: omdat het al zo lang bestaat en een reputatie heeft opgebouwd op het gebied van hoogwaardige, duurzame elektronica, zijn hun producten vrijwel overal ter wereld te vinden.

In feite zijn ze een van de toonaangevende merken in hun soort geworden. Deze dingen gebeuren niet per ongeluk, en mond-tot-mondreclame is alles wat nodig is om het ene merk te laten zegevieren over het andere, dus maakt u zich geen zorgen, u hebt zeker geen verkeerde keuze gemaakt door te kiezen voor een Toshiba tv.

Ondanks dit alles betekent dit echter niet dat hun producten volledig immuun zijn voor incidentele storingen. Helaas is dat niet de manier waarop technologie werkt.

In de afgelopen tijd hebben we gemerkt dat heel wat Toshiba klanten hun frustraties op forums en forums hebben geuit over gemeenschappelijke problemen met hun tv's. Het lijkt erop dat het aan/uit-lampje op uw apparaten plotseling is gaan knipperen zonder dat daar een goede reden voor is.

Het goede nieuws is dat dit knipperende lampje zelden betekent dat er iets ernstig mis is gegaan. In feite zijn er normaal gesproken een paar stappen die u kunt nemen om dit zelf te verhelpen. Daarom hebben we besloten deze snelle kleine gids voor probleemoplossing samen te stellen om u daarbij te helpen.

Hoe het probleem met het knipperende licht van de Toshiba TV op te lossen

Voordat we beginnen, moeten we opmerken dat het knipperende lampje soms kan betekenen dat er iets fataals mis is met uw moederbord. Voordat we echter tot die conclusie komen, kunnen we het beste alles doen wat we kunnen om uit te sluiten dat het niet wordt veroorzaakt door iets veel minder drastisch, zodat we u hopelijk tijd en geld besparen.

We vragen u niet om iets dramatisch te doen, zoals uw TV uit elkaar halen, of iets anders dat meer kwaad dan goed zou kunnen doen. Het is super eenvoudig! Dus, laten we aan de slag gaan.

  1. Probeer de firmware van uw tv bij te werken

Helaas is dit een lastig probleem om te diagnosticeren, omdat het knipperende lampje op verschillende dingen kan duiden. De beste plaats om te beginnen om de meeste van deze oorzaken te achterhalen is echter probeer de firmware versie van de TV te updaten.

We zeggen dit omdat Toshiba de laatste tijd een behoorlijk aantal klachten heeft ontvangen over problemen met de firmware. Het lijkt erop dat deze werden veroorzaakt door een fout in de configuratiebestanden van het apparaat.

Het klinkt allemaal een beetje ingewikkeld als je niet weet hoe deze dingen werken, maar dat betekent niet dat het moeilijk te verhelpen is.

Om dit probleem te omzeilen, raden wij u aan te controleren welke firmwareversie uw TV momenteel gebruikt.

Het goede nieuws is dat Toshiba heeft gereageerd op de bezorgdheid van hun klanten over die eerder genoemde foutieve firmware versie zijn prompt met een nieuwe gekomen die het probleem oplost (als het probleem in eerste instantie hierdoor werd veroorzaakt).

Dus, om dit te verhelpen, gewoon ga naar de officiële website van het bedrijf en je zult de "patch" bestand Firmware-updates worden meestal automatisch uitgevoerd, maar er is altijd een kans dat u er een of twee hebt gemist.

Eén ding dat we duidelijk moeten maken terwijl u dit doet, is dat u ervoor moet zorgen dat u het exacte model van de tv die u gebruikt kent. Toshiba heeft een verbazingwekkend aantal tv's op de markt, met unieke firmwareversies voor elk van hen. Zorg er in principe gewoon voor dat u de juiste krijgt voor uw apparaat.

Wat het installatieproces betreft, geeft de website zelf u een stap-voor-stap handleiding op dezelfde plaats waar u de update zelf vindt.

  1. Zorg ervoor dat uw voeding in orde is

Als blijkt dat u de hele tijd de juiste firmwareversie hebt gebruikt, is er nog iets dat het probleem kan veroorzaken dat niet zo ernstig is - de stroomvoorziening. Het knipperende lampje kan ook betekenen dat er een probleem is met de stroomvoorziening van uw tv.

Gelukkig is dit meestal het resultaat van een defecte stroomkabel in tegenstelling tot een interne component. Dus, het ding hier is dat je eigenlijk de voeding moet openen.

Als u zich daar niet prettig bij voelt, vraag dan iemand met meer zelfvertrouwen om het te doen. Als u niet weet wat u doet, kan het gevaarlijk zijn en meer kwaad dan goed doen.

Zodra een ervaren persoon de voeding heeft geopend, hoeft alleen nog maar controleer de zekeringen Nogmaals, als u niet weet hoe dit moet, vraag dan iemand met ervaring om er naar te kijken.

Het is een snelle klus, maar niet bepaald een risicoloze. Als de zekeringen inderdaad zijn doorgebrand, is het goede nieuws dat er niets anders op zit dan het vervangen van de zekeringen Daarna zou het knipperlichtprobleem tot het verleden moeten behoren.

  1. Problemen met het hoofdbord

Helaas, als geen van de bovenstaande twee oplossingen op u van toepassing is, zijn we bang dat het nieuws niet goed is. In feite is het worst-case scenario dat hier van toepassing is. Zo nu en dan is de zekering in de voedingseenheid gewoon niet genoeg om een enorme stroomstoot tegen te houden die in het hoofdwerk van de TV komt en daar een ravage aanricht.

Het meest waarschijnlijke resultaat wanneer dit gebeurt is dat het het moederbord beschadigen Als u vermoedt dat u dit is overkomen, kunt u alleen contact opnemen met Toshiba zelf.

Zodra u hen hebt bereikt, zullen zij u kunnen vertellen of er vervangende moederborden beschikbaar zijn voor de specifieke TV die u hebt gekocht. En hier is nog een punt waarop het nieuws nog erger kan worden dan het al was.

Als er geen vervangende moederborden beschikbaar zijn, is de trieste waarheid dat de TV dood is, wat betekent dat u moet het gewoon vervangen. - Gelukkig kunt u, als uw tv nog onder fabrieksgarantie valt, misschien gewoon aanspraak maken op een vervangend exemplaar.
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez is een doorgewinterde technologieschrijver met meer dan 10 jaar ervaring in het veld. Hij heeft uitgebreid geschreven over verschillende onderwerpen, variërend van internetbeveiliging en toegangsoplossingen tot cloud computing, IoT en digitale marketing. Dennis heeft een scherp oog voor het identificeren van technologische trends, het analyseren van de marktdynamiek en het presenteren van inzichtelijk commentaar op de laatste ontwikkelingen. Hij is gepassioneerd om mensen te helpen de complexe wereld van technologie te begrijpen en weloverwogen beslissingen te nemen. Dennis heeft een bachelor in Computer Science van de Universiteit van Toronto en een Master in Business Administration van de Harvard Business School. Als hij niet aan het schrijven is, houdt Dennis van reizen en het ontdekken van nieuwe culturen.