Cascaded Router vs IP Passthrough: wat is het verschil?

Cascaded Router vs IP Passthrough: wat is het verschil?
Dennis Alvarez

gecascadeerde router vs ip passthrough

Netwerken is een ingewikkelde wereld en niet veel mensen hebben er iets mee. Echter, voor degenen die de interesse hebben, is er een heel diep universum om te ontdekken en mee te spelen. Dat is allemaal best leuk, totdat je begint met wat grote technische details. Cascade Router en IP Passthrough zijn twee van zulke termen waarmee je kunt spelen met je routerinstellingen en ze kunt gebruiken voor de toepassingen die je van plan bentnaar.

Beide gaan over het gebruik van de router als een apparaat dat moet worden aangesloten, maar er komt nog veel meer bij kijken. Als u verward bent tussen de basisverschillen die deze beide hebben, en wilt weten welke van deze u beter van dienst zal zijn, dan moet u zeker het verschil over hen op een betere manier weten. Een korte vergelijking van de kenmerken en verschillen tussen beidenzijn:

Cascaded Router vs IP Passthrough

Cascade Router

Cascade Router is de term die wordt gebruikt voor het verbinden van een router met een andere router. Nu, het lijkt misschien eenvoudig voor u, maar dat is helemaal niet zo gemakkelijk. Elke router heeft zijn eigen DHCP-protocol en IP-bewakingssysteem, dus het zal een conflict veroorzaken tussen het netwerkverkeer. Nu, wanneer u dat wilt bereiken, zijn er een aantal coole methoden en Cascade Router is er een van.

Het beste deel is dat u met Cascading niet alleen twee routers tegelijk kunt aansluiten, maar dat u zoveel routers als u wilt via een ethernetkabel op hetzelfde netwerk kunt aansluiten. Dit zal uw netwerkprestaties aanzienlijk verbeteren en de Wi-Fi-dekking zal in alle opzichten beter zijn. U kunt altijd kiezen voor een Wi-Fi-signaalversterker of extender, maar de dekking die Cascading biedt isNaast de dekking en Wi-Fi-signaalsterkte profiteert u ook van sterke netwerkcodering en -beveiliging in uw hele netwerk, ongeacht het aantal apparaten dat op de router is aangesloten.

Cascadering is vrij eenvoudig en er is niet veel waarover u zich zorgen hoeft te maken. Als u ze via een ethernetkabel wilt verbinden, hoeft u alleen maar de ethernetkabel aan te sluiten op de uitvoerpoort van de eerste router. Vervolgens kunt u dezelfde kabel gebruiken op de invoerpoort van de andere router en zo kunt u de klus klaren. Als u alle apparaten op hetzelfde netwerk wilt houden, moet uU moet de DHCP-server van de secundaire router uitschakelen. Als u meerdere routers op hetzelfde netwerk aansluit via het proces, moet u het DHCP-protocol op alle routers uitschakelen en dat zal u perfect helpen zonder enige vorm van problemen te veroorzaken.

IP-doorvoer

IP Passthrough is een vergelijkbaar ding, maar het is een of andere manier anders in termen van toepassingen en het wordt in principe gebruikt om de Virtuele Servers of VPN's te creëren voor het hosten van sommige gaming wedstrijden of het omleiden van al het verkeer over het netwerk naar een speciale PC die u zal helpen de klus te klaren op een betere manier.

IP Passthrough gebruikt in principe een PC en staat die specifieke PC op het LAN toe om het publieke IP Adres van de router te gebruiken. Het heeft ook een aantal andere coole functies zoals PAT (Port Address Translation) gebruikt om de poorten en het netwerkverkeer dat via een poort wordt verzonden door te sturen. Dit is de beste manier om een gaming server te hosten of om een gecentraliseerde data server op je LAN te krijgen die geïsoleerd is vanhet netwerk en alle gegevens worden opgeslagen of verwerkt op één plaats, de toegewezen PC in dit geval.

Voor de IP passthrough modus is het nodig dat de modem de DHCP en Firewall uitschakelt omdat de PC die u als server kiest, het werk voor de router zelf doet en de IP-adressen toewijst aan apparaten die op het netwerk zijn aangesloten. De router werkt alleen als kanaal om internetdekking te bieden en het gegevensverkeer van en naar het internet te beheren. IPPassthrough is vrij ingewikkeld en u moet er voldoende kennis over hebben voordat u het op uw netwerk probeert.
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez is een doorgewinterde technologieschrijver met meer dan 10 jaar ervaring in het veld. Hij heeft uitgebreid geschreven over verschillende onderwerpen, variërend van internetbeveiliging en toegangsoplossingen tot cloud computing, IoT en digitale marketing. Dennis heeft een scherp oog voor het identificeren van technologische trends, het analyseren van de marktdynamiek en het presenteren van inzichtelijk commentaar op de laatste ontwikkelingen. Hij is gepassioneerd om mensen te helpen de complexe wereld van technologie te begrijpen en weloverwogen beslissingen te nemen. Dennis heeft een bachelor in Computer Science van de Universiteit van Toronto en een Master in Business Administration van de Harvard Business School. Als hij niet aan het schrijven is, houdt Dennis van reizen en het ontdekken van nieuwe culturen.