Ethernet met DSL vergelijken

Ethernet met DSL vergelijken
Dennis Alvarez

ethernet naar dsl

In deze jaren is de beschikbaarheid van internet essentieel geworden. Dit komt omdat zelfs de kleinste taken een internetverbinding vereisen. Er zijn meerdere internettechnologieën beschikbaar, en DSL is er een van. Om de DSL-infrastructuur voor internet te creëren, worden een ethernetnetwerk en kabels gebruikt. De ethernetkabels worden gebruikt om verbindingen met de computer te maken, maar ze zijn totaal verschillendEthernet-kabels worden gebruikt om de computers lokaal, d.w.z. thuis of op kantoor, met elkaar te verbinden.

Ethernet

Ethernet is een standaardoptie geworden voor de huizen en kantoren, maar het heeft hoge implementatiekosten. Daarom is het niet de meest praktische oplossing die er is. Bovendien hebben de ethernetkabels getwiste koperdraadparen. Bij het ethernet is er een grote stekker, maar niets is uitwisselbaar. Daarentegen biedt het ethernet-systeem verschillende internetsnelheden, afhankelijk van deDe standaard ethernet biedt bijvoorbeeld 10 Mbps, en fast ethernet biedt 100 Mbps. Ook de gigabit ethernet biedt een internetsnelheid van ongeveer 1 GB per seconde.

DSL

DSL daarentegen wordt gebruikt om de computer met het internet te verbinden. Ze gebruiken de koperen telefoonlijnen en een modem. De modem verbindt de modem met de netwerkinterfacekaart van de computer via de ethernetkabel. De gebruikte kabels zijn echter vergelijkbaar, de koperen bedrading. Maar de DSL gebruikt dezelfde oude telefoonstekker. DSL biedt snelheden van 768 Kbps tot 7 Mbps. Met DSL kunnen de gebruikerszullen toegang hebben tot snelle internetverbindingen, zelfs met telefoonlijnen.

Ze onderbreken de telefoon- en spraakdienst niet. De internetsignalen worden via de telefoonlijn naar de computer geleid. De verbinding van de computer met de modem wordt echter op een andere manier tot stand gebracht.

Doet de telefoonlijn ertoe?

De DSL-signalen reizen door de draden van de telefoondienst en worden geïnitieerd met telefoonsnoeren en -lijnen. Het snoer wordt toegevoegd aan de telefoonaansluiting (dezelfde als de hoorn). Het snoer zorgt voor een verbinding tussen modem en aansluiting. Als u echter ook de telefoon gaat gebruiken, kan een DSL-filter worden geïnstalleerd om ervoor te zorgen dat er duidelijke spraak- en internetsignalen beschikbaar zijn.

Ethernet Kabel

Deze kabels zijn de meest gebruikte methode geworden voor het ontwerpen en uitvoeren van de verbinding tussen modem en computer. De ethernetkabels zullen de informatie en gegevenspakketten snel overbrengen, omdat zij zich kunnen richten op meerdere frequenties. De ethernetkabel zal zorgen voor sterke signalen, zelfs over grotere afstanden. De ethernetkabel is geïntegreerd in de achterkant van de modem, en voor computers is de poortis beschikbaar aan de achterkant van de computer.

USB kabel

Sommige computerschermen hebben geen ethernetpoorten. Voor zo'n probleem kan de USB-kabel worden gebruikt. De verbindingssnelheid hangt grotendeels af van de mogelijkheden of technologie van de kabel. USB 2.0 is een geweldige keuze met een snelle internetsnelheid van ethernetkabels. De internetsnelheid en -toegang zullen ook beter zijn dan de inbelverbindingen. De USB-kabel wordt toegevoegd aan de USB-poort van de modem. Het andere uiteindewordt toegevoegd aan de USB-poort van de computer.

Draadloze

De DSL-modems kunnen snelle internetsignalen leveren. De meeste hebben een draadloze router zonder dat er extra aansluitingen nodig zijn. Als de draadloze adapter echter niet is ingebouwd, moet u er misschien apart in investeren.

Ethernet met DSL vergelijken

De ethernetkaarten kunnen worden aangesloten op de computerbus, en er zijn twee smaken beschikbaar. De ene smaak biedt bijvoorbeeld 10 Mbps, terwijl de andere 100 Mbps biedt. De kabels (ethernet) kunnen zorgen voor een snellere gegevensoverdracht dan 10 Mbps. Als u snellere internetprestaties nodig hebt, kunnen ethernetkabels en -kaarten worden gebruikt, aangezien zij een snelheid van ongeveer 100 Mbps hebben.

De ethernetkabel biedt een consistenter uitzicht omdat hij is ontworpen om zich te richten op het netwerkverkeer. Als u echter ethernetkabels en -kaarten gebruikt, zal de installatie veel gemakkelijker zijn. Om de ethernetkaart te installeren, moet u de behuizing openen. De DSL daarentegen wordt geïnstalleerd met de hulp van een internetprovider. Zelfs als u het zelf doet, duurt het slechts een paarminuten.

De kern van de zaak

Bij de keuze tussen ethernet en DSL gaat het uitsluitend om de voorkeur voor de internetsnelheid. Bovendien is het installatieproces van grote invloed op de beslissing. Al met al lijkt ethernet een geschikte keuze voor persoonlijke of kleine kantoorbehoeften, terwijl DSL perfect is voor het creëren van een verbinding tussen computer en telefoon.
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez is een doorgewinterde technologieschrijver met meer dan 10 jaar ervaring in het veld. Hij heeft uitgebreid geschreven over verschillende onderwerpen, variërend van internetbeveiliging en toegangsoplossingen tot cloud computing, IoT en digitale marketing. Dennis heeft een scherp oog voor het identificeren van technologische trends, het analyseren van de marktdynamiek en het presenteren van inzichtelijk commentaar op de laatste ontwikkelingen. Hij is gepassioneerd om mensen te helpen de complexe wereld van technologie te begrijpen en weloverwogen beslissingen te nemen. Dennis heeft een bachelor in Computer Science van de Universiteit van Toronto en een Master in Business Administration van de Harvard Business School. Als hij niet aan het schrijven is, houdt Dennis van reizen en het ontdekken van nieuwe culturen.