Blauw licht op Firestick afstandsbediening: 3 manieren om te repareren

Blauw licht op Firestick afstandsbediening: 3 manieren om te repareren
Dennis Alvarez

Blauw licht op Firestick afstandsbediening

Hoewel er nu veel meer streamingapparaten zijn dan een paar jaar geleden, zijn er maar weinig die er zo uitspringen als het Amazon-assortiment. Als het gaat om luxe zoals het streamen van games, muziek, series en films op je televisie, denken wij dat de Amazon Fire TV in zijn klasse gewoon domineert.

Bovendien krijg je een zekere gemoedsrust als je zo'n high-tech apparaat van zo'n bekende naam bestelt. Je kunt er dan ook vrij zeker van zijn dat het behoorlijk betrouwbaar zal zijn en van een bepaalde kwaliteit. En op deze fronten voldoet het.

Het is dan ook geen echt mysterie dat Amazon erin geslaagd is een enorm marktaandeel te verwerven. Het is eenvoudig - als je de beste apparatuur en diensten produceert en ze tegen een redelijke prijs verkoopt, zullen de klanten altijd toestromen.

Er zijn dus miljoenen mensen die de Amazon Firestick gebruiken door hem gewoon aan te sluiten op een van de HDMI-poorten van uw tv. Dan gebeurt de magie. Uw normale tv-toestel wordt automatisch getransformeerd in een slim tv-toestel. Nou, dat is wat er zou moeten gebeuren, althans.

Helaas lijkt het erop dat meer dan een paar van jullie op dit moment melden dat ze problemen hebben om hun Firesticks te laten werken zoals het hoort. En van de problemen die opduiken, lijkt er één veel vaker voor te komen dan de andere.

Natuurlijk hebben we het over de mysterieuze knipperend blauw licht op de Firestick afstandsbediening Nu hebben velen van u de natuurlijke veronderstelling dat dit lampje op een of andere manier verband houdt met het batterijniveau, om vervolgens te merken dat het blijft branden nadat u nieuwe batterijen hebt geplaatst.

Dit is omdat het probleem niets te maken heeft met de stroomvoorziening. In plaats daarvan, het probeert u te laten weten dat er iets mis is met de instellingen van het apparaat... Dus, zonder verder oponthoud, laten we meteen beginnen met hoe het op te lossen!

Hoe het blauwe licht op de Firestick-afstandsbediening te stoppen

Hieronder vindt u alle informatie die u nodig hebt om het probleem binnen enkele minuten te verhelpen.

  1. De Alexa knop truc

Toegegeven, deze truc zal voor de meesten van jullie een beetje vreemd klinken. Maar hij werkt in heel wat gevallen, dus wijs hem niet af tot je hem geprobeerd hebt! Het enige wat je voor deze truc moet doen is druk gewoon op de Alexa knop en zeg dan geen woord gedurende 5 seconden. Letterlijk, geef haar de stille behandeling.

Als die tijd verstreken is, druk je gewoon op de "terug"-knop Als u een van de weinigen bent voor wie dit werkt, zou u moeten merken dat het lampje niet meer knippert. Er is echter een waarschuwend verhaal dat we u moeten laten weten.

Het kan dus de moeite waard zijn om deze pagina te bookmarken, voor het geval dat. Sommige gebruikers melden dat, hoewel de truc werkt, de effecten tijdelijk kunnen blijken te zijn. Als het probleem in de komende dagen is teruggekeerd, moet u verdergaan met deze gids voor probleemoplossing.

  1. Probeer de Firestick los te koppelen

Dus, als je tot deze stap bent gekomen, ben je een van de ongelukkigen. Geen zorgen, deze stap is nog steeds pijnlijk eenvoudig en behoorlijk effectief.

Als het lampje nog steeds knippert, betekent dit dat de afstandsbediening nog steeds moeite heeft met het uitzoeken van de juiste instellingen om alles te laten werken zoals het hoort. Ofwel dat, of het heeft gewoon wat moeite om daadwerkelijk verbinding te maken met uw Firestick. In beide gevallen is de remedie hetzelfde.

Alles wat u hier moet doen is probeer de Firestic los te koppelen k. Dan moet u het ongeveer 30 seconden in deze toestand laten... Hierna is de kans groot dat alles weer gaat werken zodra u de Firestick weer aansluit.

Als dit de eerste keer niet lukt, is het mogelijk om de inzet wat op te voeren zonder al te veel extra werk. Probeer de volgende keer, wanneer u de Firestick loskoppelt, ook de batterijen een paar minuten uit de afstandsbediening te halen. In heel wat gevallen zeggen mensen dat dit echt voor hen heeft gewerkt.

  1. Probeer uw afstandsbediening en apparaat opnieuw te koppelen

Oké, dus als de bovenstaande oplossingen niet voor u hebben gewerkt, kunt u uzelf als een beetje ongelukkig beschouwen. Maar alle hoop is niet verloren. In zeldzame gevallen kan het probleem van het knipperende blauwe licht worden veroorzaakt door pijnproblemen tussen het apparaat en de afstandsbediening zelf.

Dus, wat we hier gaan doen is probeer ze opnieuw te koppelen om het probleem op te lossen Om dit te doen, moet u Druk op de "home" knop en houd deze ongeveer 5 seconden ingedrukt. Hierna zult u merken dat het blauwe licht een paar keer anders knippert dan normaal.

Als dit gelukt is, verschijnt er een bericht op uw scherm dat het apparaat en de afstandsbediening nu gekoppeld zijn.

Dit is echter niet noodzakelijkerwijs hoe het in alle gevallen werkt. Dus, als er geen bericht op uw scherm staat, maak u dan geen zorgen. Voor sommigen van u zal de enige indicatie dat het gewerkt heeft zijn dat uw blauwe lampje anders knippert dan normaal voor een korte tijd - slechts drie keer knipperen.
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez is een doorgewinterde technologieschrijver met meer dan 10 jaar ervaring in het veld. Hij heeft uitgebreid geschreven over verschillende onderwerpen, variërend van internetbeveiliging en toegangsoplossingen tot cloud computing, IoT en digitale marketing. Dennis heeft een scherp oog voor het identificeren van technologische trends, het analyseren van de marktdynamiek en het presenteren van inzichtelijk commentaar op de laatste ontwikkelingen. Hij is gepassioneerd om mensen te helpen de complexe wereld van technologie te begrijpen en weloverwogen beslissingen te nemen. Dennis heeft een bachelor in Computer Science van de Universiteit van Toronto en een Master in Business Administration van de Harvard Business School. Als hij niet aan het schrijven is, houdt Dennis van reizen en het ontdekken van nieuwe culturen.