3 manieren om Orbi Satellite niet synchroniseren probleem op te lossen

3 manieren om Orbi Satellite niet synchroniseren probleem op te lossen
Dennis Alvarez

orbi satelliet synchroniseert niet

Bent u het zat om in sommige delen van uw huis een slechte internetverbinding te hebben? Als dat een probleem is waar u mee kampt, schaf dan een Wi-Fi network extender aan en beschik over snel internet in alle kamers van uw huis.

Aangezien veel fabrikanten hun eigen extenders hebben uitgebracht, was er een die onze aandacht trok het satellietsysteem van Orbi. De satellieten werken samen met een router en helpen het om een internetsignaal met een hogere intensiteit te verspreiden naar verder gelegen delen van uw huis of kantoor.

Aangezien het werkt als een secundaire hub voor de Wi-Fi-verbinding, moeten de satellieten op de router worden aangesloten om het grotere dekkingsgebied te leveren dat het belooft.

Hoewel het zijn beloften nakomt en normaal gesproken een groter dekkingsgebied en een hogere verbindingssnelheid en stabiliteit oplevert, hebben sommige gebruikers problemen gemeld met de verbinding tussen de router en de satellieten.

Omdat ze steeds vaker voorkwamen, besloten we een aantal eenvoudige oplossingen te bedenken die elke gebruiker kan proberen uit te voeren zonder risico op beschadiging van de apparatuur. Heb dus geduld met ons als we u door drie eenvoudige oplossingen leiden voor de synchronisatieprobleem tussen de router en de satellieten in het Orbi Wi-Fi extender systeem.

Orbi Satellite niet synchroniseren probleem oplossen

1. Controleer of de satellieten compatibel zijn met de router

Ten eerste is het belangrijk te begrijpen dat Niet elke satelliet van Orbi zal compatibel zijn. met elke router van Orbi. Hoewel veel extenders daadwerkelijk zullen werken met de meeste routers, is het gewoon geen absolute regel.

Zoals het gaat, hebben routers een aantal satellietapparaten waarmee ze kunnen worden gesynchroniseerd en als u probeert een extender aan te sluiten die niet tot die compatibele apparaten behoort, krijgt u zeer waarschijnlijk niet het resultaat dat u zou verwachten.

Daarnaast is er ook de vraag met hoeveel satellieten een router kan synchroniseren. Zelfs als het allemaal Orbi satellieten zijn, zal het niet mogelijk zijn om meer extenders aan te sluiten dan de router tegelijkertijd aankan.

Dit komt omdat de fabrikanten kwaliteit boven kwantiteit hebben verkozen, met de bedoeling een dekking van hogere kwaliteit te leveren in plaats van alleen een groter gebied te bereiken met een tragere internetverbinding. Daarom, Controleer met hoeveel satellieten uw Orbi-router tegelijkertijd kan worden gesynchroniseerd. om de beste verbinding te krijgen.

2. Zorg ervoor dat de installatie goed gebeurt

Een terugkerend probleem dat Orbi-klanten ertoe aanzet online te zoeken naar antwoorden op hun synchronisatieprobleem is een foutieve opstelling Als de satellieten en de router niet goed zijn ingesteld, is de kans groot dat uw extendersysteem niet naar behoren werkt.

Controleer of de instellingen van de satellieten en de router correct zijn uitgevoerd. Controleer bijvoorbeeld of de apparaten zijn aangesloten via een ethernetkabel of via een draadloze verbinding.

Moet u de verbindingsinstellingen van uw router en satellieten controleren en vaststellen dat alles is zoals het hoort, druk op de sync-knop op beide apparaten tegelijk om ze de verbinding te laten uitvoeren.

Wees zich ervan bewust dat afstand een belangrijk kenmerk is voor de synchronisatie van de satellieten, dus als de router te ver van de extenders verwijderd is, kan de synchronisatie niet plaatsvinden.

3. Geef de satellieten een reset

Als u de eerste twee oplossingen probeert en nog steeds niet kunt synchroniseren, is er een derde eenvoudige oplossing die u kunt proberen. Zoals zoveel elektronische apparaten hebben de router en de satellieten een opslagsysteem voor tijdelijke bestanden.

Dit betekent dat de satellieten sommige informatiebestanden in hun systeem bewaren om bijvoorbeeld de volgende keer dat je probeert te synchroniseren met de router een snellere verbinding tot stand te brengen. Ook andere soorten bestanden kunnen in het geheugen van de satellieten worden opgeslagen, waardoor het systeem in een 'no room to run'-situatie terechtkomt.

Gelukkig, een eenvoudige reset van het apparaat zal volstaan om het te ontdoen van deze ongewenste of onnodige bestanden. Dus, ga naar de bodem van uw Orbi satellieten en zoek de reset-knop.

Geef het een druk en houd het ingedrukt gedurende ten minste vijf seconden totdat de power LED aan de voorzijde van de satelliet wit pulseert. Zodra de resetprocedure is voltooid, start het systeem opnieuw op met een nieuwe status en is het klaar om de synchronisatie opnieuw uit te voeren.
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez is een doorgewinterde technologieschrijver met meer dan 10 jaar ervaring in het veld. Hij heeft uitgebreid geschreven over verschillende onderwerpen, variërend van internetbeveiliging en toegangsoplossingen tot cloud computing, IoT en digitale marketing. Dennis heeft een scherp oog voor het identificeren van technologische trends, het analyseren van de marktdynamiek en het presenteren van inzichtelijk commentaar op de laatste ontwikkelingen. Hij is gepassioneerd om mensen te helpen de complexe wereld van technologie te begrijpen en weloverwogen beslissingen te nemen. Dennis heeft een bachelor in Computer Science van de Universiteit van Toronto en een Master in Business Administration van de Harvard Business School. Als hij niet aan het schrijven is, houdt Dennis van reizen en het ontdekken van nieuwe culturen.