9 stappen om over te schakelen van HD naar SD op Dish

9 stappen om over te schakelen van HD naar SD op Dish
Dennis Alvarez

hoe overschakelen van hd naar sd op dish

Sommige mensen kiezen ervoor om SD te kijken in plaats van HD om een aantal goede redenen. Nou als je een van die mensen bent dan moet je je scherm veranderen van HD naar SD en je kunt gaan voor de verandering met deze eenvoudige stappen.

Uw Dish netwerk dienst laat u kiezen tussen de HD en SD kanalen door u te voorzien van een instelling in uw ontvanger die u laat kiezen tussen een van hen. Met deze optie, kunt u beslissen welke kanalen u wilt weergeven op uw tv-scherm ofwel HD of SD. U kunt ook gaan voor beide op hetzelfde moment dat is over het algemeen de standaard instelling.

Hoe overschakelen van HD naar SD op Dish?

 1. Allereerst moet u op de Menu knop drukken die op uw DISH afstandsbediening zit.
 2. Als u op de menuknop drukt, verschijnt het hoofdmenu op uw TV.
 3. Nadat u het hoofdmenu hebt bereikt, moet u op 8 drukken, dat is Voorkeuren, en op 1 dat verwijst naar Gids Formaat.
 4. Nu kunt u gaan voor de verandering door uw kanaalvoorkeur te selecteren van HD naar SD.
 5. Zo krijgt u geen enkel HD-kanaal meer te zien zolang u de instellingen niet op dezelfde manier wijzigt.
 6. Als u echter nog steeds enkele HD-kanalen ziet, zelfs als u alleen SD gebruikt, moet u controleren of u het in dual-mode gebruikt of dat u uw ontvanger in single-mode hebt gezet.
 7. Om te controleren of uw ontvanger in de enkelvoudige modus staat, moet u op de wisselknop drukken. Als het display op uw scherm verandert, werkt u in de enkelvoudige modus.
 8. U kunt uw gids ook wijzigen in Mijn kanalen en dat zal uw probleem ook oplossen.
 9. Als u nog steeds niet in staat bent om de taak gedaan te krijgen, kunt u contact opnemen met de klantenservice, zodat de professionele ingenieurs deze zaak voor u kunnen afhandelen.

Zodra u uw voorkeur wijzigt naar alleen SD, kunt u ook het formaat van uw scherm wijzigen, zodat u een beeld van goede kwaliteit op uw scherm krijgt. Bij het kijken naar een TV, of het nu HD of SD is, speelt de opmaak van het scherm een grote rol.

Stappen om de schermgrootte op te maken.

 • Op de afstandsbediening van uw schotel bevindt zich linksonder een format knop in de buurt van de 7 knoppen.
 • U kunt gemakkelijk de schermgrootte kiezen die u zoekt, want er zijn er maar een paar.
 • De paar opties die beschikbaar zijn voor de schermgrootte zijn normaal, uitrekken, inzoomen en gedeeltelijke ruimte.

Normaal

Het verandert de schermgrootte niet in groter of kleiner en werkt het beste voor de HD-kanalen omdat het de beeldkwaliteit behoudt. Kan ook geweldig werken voor SD-kanalen.

Stretch

Deze optie is niet geschikt voor HD, maar kan wel werken met SD-kanalen.

Zoom

Deze optie zoomt in op het schermformaat en kan het afsnijden van een rand veroorzaken. Het kan ook werken met alleen SD modus.

Gedeeltelijke kamer

Dit is de beste modus voor SD-kanalen en snijdt alleen de onderkant of bovenkant van het scherm.

Hopelijk heeft deze blog u geholpen om over te stappen van alleen HD naar SD voorkeur.
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez is een doorgewinterde technologieschrijver met meer dan 10 jaar ervaring in het veld. Hij heeft uitgebreid geschreven over verschillende onderwerpen, variërend van internetbeveiliging en toegangsoplossingen tot cloud computing, IoT en digitale marketing. Dennis heeft een scherp oog voor het identificeren van technologische trends, het analyseren van de marktdynamiek en het presenteren van inzichtelijk commentaar op de laatste ontwikkelingen. Hij is gepassioneerd om mensen te helpen de complexe wereld van technologie te begrijpen en weloverwogen beslissingen te nemen. Dennis heeft een bachelor in Computer Science van de Universiteit van Toronto en een Master in Business Administration van de Harvard Business School. Als hij niet aan het schrijven is, houdt Dennis van reizen en het ontdekken van nieuwe culturen.