4 snelle stappen voor het oplossen van het oranje licht van de Cisco Meraki

4 snelle stappen voor het oplossen van het oranje licht van de Cisco Meraki
Dennis Alvarez

cisco meraki oranje licht

Het decoderen van het LED-lampje is een kritische stap in het onderhouden van een goed netwerk. Of het nu gaat om een firmwareprobleem, een verbindingsprobleem of een hardwarestoring, uw LED-paneel kan u veel vertellen over de status van uw apparaat. Dat gezegd hebbende, de Meraki Cisco is zeer effectief in het informeren over bepaalde aspecten van de gezondheid van uw apparaat, maar als het aankomt op het interpreteren van wat uw apparaat probeert tecommuniceren, heb je een goed begrip nodig van de LED codes.

Het probleem met het oranje licht van Cisco Meraki is op tal van forums uitvoerig besproken, dus we bespreken het kort in dit artikel.

Cisco Meraki oranje licht repareren:

  1. Meraki start op:

Een oranje lampje op uw apparaat geeft meestal aan dat Cisco Meraki aan het opstarten is. Ook al lijkt het een normaal opstartproces van het apparaat, het echte probleem ontstaat wanneer het oranje lampje langere tijd brandt. Dit kan er echter op wijzen dat uw apparaat vastzit in een opstartlus. Dit kan gebeuren wanneer er een losse verbinding is tussen uw apparaat en de voedingsadapter, ofwanneer de stroom fluctueert, waardoor uw apparaat voortdurend opnieuw opstart.

  1. Controleer de connectiviteit:

Controleer eerst de netwerkkabel van uw apparaat. Als deze op enigerlei wijze defect is, moet u proberen verbinding te maken met een nieuwe netwerkkabel. Schakel het apparaat uit en wacht enkele seconden tot het is afgekoeld. Sluit het apparaat vervolgens met behulp van een netadapter aan op een voedingsbron. Gebruik bij voorkeur directe schakelaars in plaats van stekkerdozen of verlengsnoeren. Schakel uw Meraki in en kijk of het oranje lampje uitgaat.

  1. Controleer de PoE schakelaar:

Ook als u een PoE-switch of PoE-injector gebruikt die is aangesloten op een defecte switchpoort, verschijnt er een oranje lampje. Als uw apparaat wordt gevoed door PoE, kunt u dus overwegen de switch aan te sluiten op een andere switchpoort op uw apparaat. De huidige switch kan kapot zijn.

Als u een PoE-injector gebruikt, sluit deze dan aan op een ander AP om er zeker van te zijn dat deze goed werkt. Het is van cruciaal belang om alle fysieke apparaten te inspecteren om er zeker van te zijn dat ze in goede staat verkeren. Want als een van hen faalt, kan dit gevolgen hebben voor het hele apparaat.

  1. Voer een fabrieksreset uit:

Of het probleem nu te maken heeft met verbinding, hardware of configuratie, een fabrieksreset is de beste manier om het op te lossen. In de meeste gevallen kunnen de prestaties van uw apparaat worden beïnvloed door configuratieproblemen, een eenvoudige fabrieksreset van uw Meraki apparaat zal het werk doen.

Uw Meraki apparaat heeft een resetknop aan de achterkant die duidelijk gelabeld is, dus u zult geen moeite hebben om hem te vinden. Het kan gelabeld zijn als een 'RESET' of 'RESTORE' knop, maar als u het niet zeker weet, kunt u altijd een gebruikershandleiding raadplegen voor verduidelijking. Het enige wat u hoeft te doen is een paperclip gebruiken om de resetknop 15 seconden in te drukken. Wanneer u de knop loslaat, zal uw apparaat opnieuw opstarten en worden gereset naarfabrieksinstellingen.
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez is een doorgewinterde technologieschrijver met meer dan 10 jaar ervaring in het veld. Hij heeft uitgebreid geschreven over verschillende onderwerpen, variërend van internetbeveiliging en toegangsoplossingen tot cloud computing, IoT en digitale marketing. Dennis heeft een scherp oog voor het identificeren van technologische trends, het analyseren van de marktdynamiek en het presenteren van inzichtelijk commentaar op de laatste ontwikkelingen. Hij is gepassioneerd om mensen te helpen de complexe wereld van technologie te begrijpen en weloverwogen beslissingen te nemen. Dennis heeft een bachelor in Computer Science van de Universiteit van Toronto en een Master in Business Administration van de Harvard Business School. Als hij niet aan het schrijven is, houdt Dennis van reizen en het ontdekken van nieuwe culturen.