4 manieren om internet op een tablet te krijgen zonder wifi

4 manieren om internet op een tablet te krijgen zonder wifi
Dennis Alvarez

get-internet-op-tablet-zonder-wifi

Vandaag leven we in een geavanceerde wereld waar technologische innovaties alles draadloos hebben gemaakt en we het concept van vertrouwen op draden bijna zijn vergeten. Van internet tot koptelefoons en zelfs opladen gaat tegenwoordig draadloos in de nieuwste apparaten. Hierdoor vertrouwen we zozeer op WIFI en draadloze netwerken voor connectiviteit, dat we niet meer zonder kunnen.

Tablets zijn een geweldige gadget vanwege hun optimale bruikbaarheid. Ze zijn een hybride machine die het doel van een goede laptop kan dienen vanwege het grote scherm & krachtige prestatiekenmerken, en je kunt ze gemakkelijk bij je dragen zoals een telefoon. Tablets zijn bijna een noodzaak voor iedereen die werkt of een student is die het gebruik van technologie vereist.

Echter, het is niet voor te stellen dat je geen WIFI verbinding hebt en je je tablet moet gebruiken om verbinding te maken met het internet. Hoe ongewoon het ook klinkt, maar je kunt soms met zulke omstandigheden te maken krijgen. In zulke omstandigheden dat je geen actieve WIFI verbinding hebt en je vastzit met alleen je tab. Of, als je WIFI op de tablet PC een fout krijgt waardoor je je tablet niet kunt verbinden via deinternet op WIFI, kunt u zich in een moeilijke situatie bevinden.

Maar er is niets om je zorgen over te maken.

We hebben voor u een aantal zeer efficiënte manieren om uw tablet zonder WIFI met het internet te verbinden. Als u uw tablet zonder WIFI met het internet wilt verbinden in het geval u een foutmelding krijgt, of als u geen toegang kunt krijgen tot een actieve WIFI-verbinding, kunt u enkele van de volgende manieren kiezen waarmee u de situatie efficiënt kunt overwinnen.

Hoe internet te krijgen op een tablet zonder wifi

1. Met een dongle die ethernetkabel ondersteunt

Als u een van de nieuwste tablets van Samsung hebt, moet u op de hoogte zijn van het idee van het gebruik van een dongle. Een dongle is een extra accessoire dat u met uw telefoon, laptop of tablet kunt verbinden om er extra apparaten of randapparatuur aan te koppelen.

Ook zijn er dongles beschikbaar voor de tablets die connectiviteit met een ethernetkabel ondersteunen. Deze dongles zijn ofwel verbonden met je tablet via Bluetooth of een draad die in je USB Type C of Micro USB oplaadpoort op de tablet gaat.

Het installatieproces van dergelijke dongles is vrij eenvoudig en interessant. De meeste van deze dongles worden geleverd met een plug n play interface die geen extra software of configuraties vereist. Het enige wat u hoeft te doen is uw ethernetkabel aansluiten op de dongle. Vervolgens kunt u deze dongle verbinden met uw tablet via een Bluetooth of bekabelde verbinding en u bent klaar om te gaan. Dit is waarschijnlijkde meest efficiënte en snelste methode om internet op uw tablet te hebben zonder WIFI. Er zijn echter bepaalde nadelen, omdat u bovendien altijd een dongle bij u moet dragen. Deze dongels zijn ook gemakkelijk te vinden op eBay of Amazon.

2. Gegevensverbinding/mobiel netwerk

Er zijn tabbladen op de markt met ingebouwde ondersteuning voor een simkaart. Deze tablets zijn ontgrendeld en u kunt in dergelijke apparaten een simkaart van elke provider plaatsen. Het mooiste is dat u geen extra draden of dongels hoeft mee te nemen en aan de tablet vast te maken. Het enige nadeel van deze methode is dat niet alle tabbladen een simslot hebben en dat u te maken kunt krijgen met enkeleDeze methode is moeilijk te gebruiken als uw tablet geen fysieke SIM-kaartgleuf heeft.

Het installatieproces is vrij eenvoudig. Als uw tablet een fysieke sleuf voor de simkaart heeft, kunt u gewoon uw sim met een actieve dataverbinding plaatsen. U kunt uw gewone simkaart van uw telefoon gebruiken of een speciale data-simkaart van uw provider krijgen voor het geval u van plan bent om op deze manier lange tijd te internetten. De data-sim heeft een relatief hogere internetsnelheid en betereterrify als het gaat om het gebruik van internet via een mobiel netwerk. Dit is de meest handige manier, omdat u helemaal niets extra's hoeft mee te nemen.

3. Bluetooth Tethering

Deze methode is een grote hulp voor u als u vastzit in een moeilijke situatie en dringend het internet op uw Tablet PC wilt gebruiken. Het gebruikt de internetverbinding van uw telefoon of een ander apparaat met internet en deelt deze met uw tab via Bluetooth. Deze optie is beschikbaar in bijna alle smartphones en laptops die tegenwoordig worden gebruikt.

Alles wat je nodig hebt is een mobiele telefoon of laptop met een actieve internetverbinding en je tablet moet verbinding kunnen maken via Bluetooth. De rest van het proces is vrij eenvoudig en handig. Je hoeft alleen maar internet in te schakelen op het apparaat dat je gebruikt, en dan via Bluetooth verbinding maken met je tablet. Daarna moet je Bluetooth tethering inschakelen op je tablet en je bent helemaal klaar.Het enige nadeel van deze methode is dat Bluetooth geen hoge snelheden van gegevensoverdracht ondersteunt en uw snelheid mogelijk beperkt is. Dit is een geweldige noodoplossing die van pas komt als u een actieve internetverbinding op uw mobiele telefoon of laptop hebt die u wilt delen op uw tablet zonder WIFI.

4. Vastmaken van kabels

Dit is waarschijnlijk de oudste school maar zeer efficiënte methode om het internet op je tablet te delen via een laptop met een actieve internetverbinding. Je weet nog wel dat je je vaste telefoon gebruikte voor het internet en deze verbond met je PC, toch? Dit gaat andersom. Als je een actieve internetverbinding hebt op je laptop of PC, en je wilt het internet gebruiken op je tabletU hoeft alleen uw tablet met uw pc te verbinden en de internetverbinding van uw pc op uw tablet te delen. Hiervoor is het wellicht nodig dat uw tablet deze functie ondersteunt. De meeste android- en Windows-tablets hebben deze optie, dus u hoeft zich hierover geen zorgen te maken.
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez is een doorgewinterde technologieschrijver met meer dan 10 jaar ervaring in het veld. Hij heeft uitgebreid geschreven over verschillende onderwerpen, variërend van internetbeveiliging en toegangsoplossingen tot cloud computing, IoT en digitale marketing. Dennis heeft een scherp oog voor het identificeren van technologische trends, het analyseren van de marktdynamiek en het presenteren van inzichtelijk commentaar op de laatste ontwikkelingen. Hij is gepassioneerd om mensen te helpen de complexe wereld van technologie te begrijpen en weloverwogen beslissingen te nemen. Dennis heeft een bachelor in Computer Science van de Universiteit van Toronto en een Master in Business Administration van de Harvard Business School. Als hij niet aan het schrijven is, houdt Dennis van reizen en het ontdekken van nieuwe culturen.