Mijn draadloze netwerknaam heeft zichzelf veranderd: 4 oplossingen

Mijn draadloze netwerknaam heeft zichzelf veranderd: 4 oplossingen
Dennis Alvarez

mijn draadloze netwerknaam veranderde zichzelf

Tegenwoordig is een goede internetverbinding bijna een gegeven. Er zijn praktisch oneindig veel bedrijven die in elke denkbare behoefte voorzien, en zij lijken altijd alles voor ons te regelen.

Als zodanig hoeven we nooit echt veel te weten over onze verbinding - in plaats daarvan zijn we gewoon blij in de wetenschap dat het gewoon werkt. Daar is natuurlijk helemaal niets mis mee.

Het laat zien hoe ver we zijn gekomen sinds de dagen van de pijnlijk trage inbelverbinding. Maar als er iets misgaat, zijn we vaak totaal verbijsterd over wat we eraan moeten doen.

Van de schijnbaar oneindige lijst van problemen die we op de forums zien opduiken, is er een die veel paniek lijkt te veroorzaken: de naam van je Wi-Fi-netwerk lijkt zichzelf automatisch te hebben veranderd. Een veronderstelling die veel mensen dan maken, is natuurlijk dat ze op de een of andere manier zijn gehackt.

Maar dit is waarschijnlijk niet het geval. Het feit is dat de meeste routers die er zijn u, de gebruiker, om de SSID (netwerknaam) te veranderen in wat u wilt te zijn - een functie die vaak wordt ingezet met hilarische resultaten.

Hoe dan ook, het stelt je in staat je eigen verbinding een beetje te personaliseren. Bovendien is het ook heel handig in die zin dat al je verschillende apparaten gemakkelijk kunnen zien welk netwerk van jou is.

Maar als uw netwerknaam onlangs is veranderd en u weet zeker dat niemand in uw huis hem heeft veranderd, dan is dit iets waar we naar moeten kijken. Nogmaals, de reden voor de verandering is waarschijnlijk vrij onschuldig, dus het is het zeker nog geen tijd voor paniek. .

Voordat we uitgaan van het ergste, kunt u het beste de onderstaande stappen proberen die bedoeld zijn om u te helpen het probleem tot op de bodem uit te zoeken. We kunnen u ook laten zien hoe u het weer kunt veranderen in het proces. Als dit de info is die u zocht, bent u op de juiste plaats!

De naam van mijn draadloos netwerk is veranderd

  1. Controleer de firmware versie

Zoals we altijd doen met deze probleemoplossingsgidsen, beginnen we met de eenvoudigste oplossingen. Dus, om te beginnen is het eerste wat u moet proberen om zorg ervoor dat de versie van de firmware die u gebruikt up-to-date is.

Het volgende waar u naar moet kijken is wanneer de firmware voor het laatst is bijgewerkt. De reden hiervoor is dat wijzigingen in de firmwareversie soms een verandering in de netwerknaam kunnen veroorzaken.

De manier waarop dit werkt is dat de update kan gewoon de router resetten terug naar de standaard configuratie. Natuurlijk zal dit af en toe wat paniek veroorzaken, maar het is volkomen ongevaarlijk.

Dus, de gemakkelijkste manier om te bevestigen of dit de boosdoener was voor de plotselinge naamsverandering, is om te controleren of de verandering overeenkomt met een firmware-update. Als dat zo is, is het probleem opgelost en hoef je je vanaf nu zeker geen zorgen meer te maken.

Een andere opmerking, nu je daar toch bent, zou het ook zinvol zijn om zorg ervoor dat je de meest recente versie hebt. Dit is vooral het geval als de naamsverandering niet het gevolg is van een firmware-update.

Natuurlijk, als de naamsverandering daardoor kwam, wilt u hem misschien terug veranderen naar uw eigen voorkeur. Binnen uw instellingen vindt u de nodige opties om dat te doen, samen met uw wachtwoord en coderingsinstellingen.

  1. Was er onlangs een reset

Als de naamsverandering niet het gevolg was van een firmware-update, is de volgende meest waarschijnlijke boosdoener dat de de router is onlangs gereset - met opzet of per ongeluk.

Aangezien een router meestal perfect werkt na een reset, denken we meestal niet te veel na over de andere effecten die een reset kan hebben. En dit is een van die verborgen neveneffecten.

Dus, alles wat je hoeft te doen is controleer je geheugen en kijk of u of iemand die uw netwerk deelt, de router heeft kunnen resetten. Als dit onlangs is gebeurd, kunt u er zeker van zijn dat de naamsverandering hierdoor kwam.

Nogmaals, dit zal niets om je zorgen over te maken Als echter noch deze oorzaak, noch de bovenstaande op u van toepassing lijkt te zijn, zullen we de mogelijkheid moeten onderzoeken dat er iets ernstigers achter de verandering zit.

  1. Onbevoegde toegang

Helaas is er altijd een kleine kans dat iemand kan toegang hebben tot uw netwerk Als je absoluut zeker weet dat het niet een van de bovenstaande oorzaken is, of dat je in de maling wordt genomen, moeten we het ergste scenario overwegen.

Als iemand toegang krijgt tot uw router, kan hij in feite alle instellingen wijzigen die u ook zou kunnen wijzigen. Er is dus geen reden waarom hij niet ook de naam zou kunnen wijzigen, als hij dat zou willen.

Als u denkt dat dit met u is gebeurd, is er nog steeds een kans dat de situatie kan worden teruggehaald, en dat we een positief resultaat kunnen krijgen. Eerst moet u in al uw instellingen en configuraties en precies zien hoeveel er veranderd is.

Als u kunt, moet u dan onmiddellijk verander het wachtwoord om iets zo solide en onbreekbaar te maken als je maar kunt bedenken om ervoor te zorgen dat dit nooit meer gebeurt. We raden je ook aan om een goede versleuteling op je netwerk toe te passen, om er zeker van te zijn dat je netwerk veilig is.

Op een nog praktischer noot, gewoon erop toezien dat niemand toegang heeft tot uw gegevens Standaard wachtwoorden zijn ook niet geweldig voor de veiligheid, dus zorg ervoor dat je iets echt ongewoons en complex, maar toch memorabel verzint.

Met dat alles op zijn plaats kunt u er zeker van zijn dat u dit probleem nooit meer zult meemaken.

  1. Neem contact op met de klantenservice

Als niets van het bovenstaande u heeft geholpen, of het probleem blijft zich voordoen ondanks dat u het deze keer heeft opgelost, zijn we bang dat het tijd is om de deskundigen in te schakelen. U moet nu het volgende doen neem contact op met de klantenservice afdeling van de fabrikant van de router die u gebruikt.

Terwijl u met hen praat, is het altijd een goed idee om te vermelden wat u al hebt geprobeerd om het probleem op te lossen. Op die manier kunnen zij veel sneller tot de kern van het probleem doordringen.
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez is een doorgewinterde technologieschrijver met meer dan 10 jaar ervaring in het veld. Hij heeft uitgebreid geschreven over verschillende onderwerpen, variërend van internetbeveiliging en toegangsoplossingen tot cloud computing, IoT en digitale marketing. Dennis heeft een scherp oog voor het identificeren van technologische trends, het analyseren van de marktdynamiek en het presenteren van inzichtelijk commentaar op de laatste ontwikkelingen. Hij is gepassioneerd om mensen te helpen de complexe wereld van technologie te begrijpen en weloverwogen beslissingen te nemen. Dennis heeft een bachelor in Computer Science van de Universiteit van Toronto en een Master in Business Administration van de Harvard Business School. Als hij niet aan het schrijven is, houdt Dennis van reizen en het ontdekken van nieuwe culturen.