3 manieren om AT&T Router alleen stroom licht op te lossen

3 manieren om AT&T Router alleen stroom licht op te lossen
Dennis Alvarez

att router alleen power lampje aan

Hoewel het een relatief recente ontwikkeling in de geschiedenis van de mensheid is, is het moeilijk geworden om zich een leven voor te stellen zonder de komst ervan. Vroeger werd het beschouwd als een luxedienst in de oude dagen van de inbelverbinding (aangedreven door de AOL-cd, als u zich die nog herinnert), maar tegenwoordig is het veel meer een noodzaak.

We doen onze sociale contacten online, we kopen ons voedsel online en velen van ons werken zelfs volledig online.

Toch nemen we, ondanks het feit dat routers zo'n belangrijk item zijn geworden in het gemiddelde huishouden, niet vaak de tijd om na te denken over hoe ze werken en ons voor te bereiden op het geval dat ze het niet doen.

In plaats daarvan nemen we gewoon een abonnement op ons gekozen pakket, stellen onze apparatuur in en verwachten dan dat alles perfect werkt, voor onbepaalde tijd. Helaas kan er met technologie altijd iets misgaan op de slechtst mogelijke momenten - en dat geldt zelfs voor het doorgaans betrouwbare merk AT&T.

Als een van de grootste en beste internetproviders die er zijn, hebt u geen fout gemaakt door met dit merk in zee te gaan - bij lange na niet.

Hoewel het er op dit moment misschien slecht uitziet, is dit probleem waarbij alleen het stroomlampje op de router brandt er een die over het algemeen vanuit het comfort van uw eigen huis kan worden verholpen, ongeacht hoe groen u bent als het gaat om het repareren van internetapparaten.

Om u daarbij te helpen, hebben we een paar snelle stappen voor u op een rijtje gezet.

Manieren om AT&T router te repareren alleen stroom licht op

Zoals we altijd doen met dit soort artikelen, beginnen we graag met uit te leggen wat het probleem veroorzaakt. Op die manier hopen we dat het minder paniek veroorzaakt als het weer gebeurt.

Dus, wat je misschien hebt gemerkt is dat je of heel slecht of helemaal geen internet hebt. En toch is het niet zo'n slecht probleem. De De router is nog niet dood en verdwenen!

In heel wat gevallen kan de oorzaak van het probleem iets simpels zijn als een losse kabel ergens langs de lijn. In andere gevallen kan het probleem helemaal niets met u te maken hebben.

In plaats daarvan zal het soms zijn dat de internetprovider zelf een paar problemen aan zijn kant heeft. In beide gevallen is het een beetje te vroeg om je al te veel zorgen te maken over de situatie. Probeer in plaats daarvan deze tips en kijk wat er gebeurt.

  1. Probeer alle kabels en aansluitingen los te koppelen...

Zoals we hierboven al zeiden, is de belangrijkste oorzaak van dit probleem dat er ergens in uw systeem een losse verbinding zit. Gelukkig kan dit niet eenvoudiger als een mogelijkheid worden uitgesloten. Het eerste wat we zouden aanraden te doen is en alle kabels los te koppelen van hun connectoren.

Laat ze er dan een paar seconden uit en sluit ze dan allemaal weer aan, en zorg ervoor dat ze er zo strak mogelijk in zitten.

Nu we het toch over dit onderwerp hebben, het is ook een goed moment om te controleren of al uw kabels in goede staat verkeren. Er is geen echte truc voor, behalve het scannen langs de lengte van de kabels om te controleren op duidelijke tekenen van schade.

De dingen die je zou moeten zijn op zoek naar gerafelde randen of gevallen van blootliggende ingewanden Als u iets dergelijks opmerkt, raden wij u aan om het betreffende onderdeel onmiddellijk te vervangen voordat u probeert de router weer aan de praat te krijgen.

  1. Probeer een fabrieksreset

Hoewel de bovenstaande stap meestal werkt, zijn er uitzonderingen. Voor hen is het het beste om de lat wat hoger te leggen en voor een totale fabrieksrust te gaan, in feite de router herstellen in dezelfde staat als toen het de fabriek verliet.

Het is geweldig in die zin dat het apparaat vernieuwd wordt, maar het schopt ook allerlei bugs en glitches eruit die er in de loop der tijd ingeslopen kunnen zijn. Maar voordat je dat doet, is er nog een laatste ding dat je vooraf moet controleren.

Soms kan het feit dat alleen het aan/uit-lampje brandt, betekenen dat de router momenteel updates ontvangt. Als dit het geval is, hoeft u misschien helemaal niets te doen. Dus, als u dit probleem nog maar net hebt opgemerkt, wacht dan een paar minuten om het zijn ding te laten doen. Blijft het in deze staat, laten we dan beginnen met de fabrieksreset.

Alles wat je hier moet doen is druk op de resetknop die u vindt op de router zelf. Zodra deze weer is opgestart, is de kans groot dat hij een verbinding met het internet tot stand brengt.

  1. Neem contact op met de klantenservice van ATT

Zoals we in de inleiding al zeiden, is er een goede kans dat het probleem niets te maken heeft met uw specifieke router. Soms zijn er storingen in uw omgeving.

Natuurlijk is AT&T hier waarschijnlijk al mee bezig, maar het is de moeite waard om contact met hen op te nemen om dit als mogelijke oorzaak uit te sluiten. Met een beetje geluk is dit het geval en hebben ze het zeer snel verholpen.

Zo niet, dan is er altijd de kans dat er iets ergers mis is met uw router - wij zouden denken dat kan er een hardware component doorgebrand zijn.

Dus, terwijl je met hen praat, zorg ervoor dat je het probleem zo goed mogelijk beschrijft en leg uit wat je tot nu toe hebt geprobeerd om het op te lossen. Op die manier kunnen ze veel sneller tot de kern van het probleem doordringen, wat jullie beiden kostbare tijd bespaart.

Naar alle waarschijnlijkheid zullen ze uiteindelijk een technicus naar je toe sturen om er naar te kijken. Andere keren kunnen ze het probleem oplossen door je er gewoon doorheen te praten. In beide gevallen is het zeker het proberen waard!
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez
Dennis Alvarez is een doorgewinterde technologieschrijver met meer dan 10 jaar ervaring in het veld. Hij heeft uitgebreid geschreven over verschillende onderwerpen, variërend van internetbeveiliging en toegangsoplossingen tot cloud computing, IoT en digitale marketing. Dennis heeft een scherp oog voor het identificeren van technologische trends, het analyseren van de marktdynamiek en het presenteren van inzichtelijk commentaar op de laatste ontwikkelingen. Hij is gepassioneerd om mensen te helpen de complexe wereld van technologie te begrijpen en weloverwogen beslissingen te nemen. Dennis heeft een bachelor in Computer Science van de Universiteit van Toronto en een Master in Business Administration van de Harvard Business School. Als hij niet aan het schrijven is, houdt Dennis van reizen en het ontdekken van nieuwe culturen.